10 Αυγούστου 2019

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για κουρσάρικο ρεσάλτο και η ΠΑΝΑΓΙΑ δείχνει ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ επί των τειχών. Όλα αυτά τώρα.

Αν ο τούρκος πάει ίσια στο ψητό, θαλάσσιος άξονας Ρόδος- Κάρπαθος – Κρήτη, πως θα του πάρουμε πίσω τα μαχαιροπήρουνα; 
Το ψητό είναι οι υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης. Το μενού είναι να αποκόψει την ΑΟΖ Ελλάδος- Κύπρου- Αιγύπτου και να φτιάξει νέα τετελεσμένα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: η νότια Κρήτη είναι αμυντικά επανδρωμένη απέναντι σε κάθε επιβουλή; 
Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για ρεσάλτο κουρσάρικο. Σε τούτες τις στιγμές να δείξουμε Λεβεντιά και να επικαλεστούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τέτοιες ώρες δεν θα θέλαμε να αρθρογραφούμε, αλλά να προσευχόμαστε. Άλλα και η αρθρογραφία είναι πόνος μετά προσευχής. 
Όλα θυμίζουν μέρες 74 και Κυπριακή τραγωδία; 
Aσχετα αν πολλοί βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές, άλλωστε και τότε ο κοσμάκης ήταν στα μπάνια και επιστράτευσαν τον ανδρικό πληθυσμό. 
Ένα επίκαιρο άρθρο του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου μας προσγειώνει στην πραγματικότητα. 
Το παραθέτουμε για να ξυπνήσουμε … 

Όμως ο ΟΥΡΑΝΟΣ από τις 30 Ιουλίου 2019, όταν γινόταν και κορυφωνόταν όλα τα παρακάτω παζάρια εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδος, έδωσε ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ επί των τειχών της Ιεράς Μονής Ιβήρων, όπως είπαμε πριν λίγες μέρες και σήμερα αποκαλύπτεται το ΓΙΑΤΙ. 

«Η Άγκυρα πιέζει Αθήνα-Λευκωσία μέχρι «λιποθυμίας» για να συρθούν αδύναμες σε διαπραγματεύσεις» 
«Στην Αθήνα για περίπου ένα έτος περίμεναν πως ο αμερικανικός παράγοντας θα σταματήσει την Τουρκία από τις παράνομες επιδιώξεις της σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ. 

Πλέον οι αυταπάτες αυτές κατέρρευσαν παταγωδώς και πλέον έχουμε μείνει αντιμέτωποι με την στυγνή πραγματικότητα: Οι Τούρκοι «τρύπησαν» δυτικά της Πάφου με τον «Πορθητή», το επανέλαβαν στην Καρπασία με το «Γιαβούζ» και ετοιμάζονται να το κάνουν και ανοιχτά του Καστελόριζου. 

Άλλωστε ήδη οι Τούρκοι το έχουν γνωστοποιήσει αυτό πως η κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) κατέθεσε αίτημα προς τη διοίκηση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε μια περιοχή η οποία εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και στον 29ο μεσημβρινό, δηλαδή σε μια περιοχή που ξεκινάει από τα νότια της Ρόδου και φθάνει πέρα από το Καστελλόριζο. 

H Άγκυρα εφαρμόζει το δόγμα της συνεχούς πίεσης μέχρι «λιποθυμίας» και εφόσον έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων είναι ικανή να το προχωρήσει μέχρι τέλους. 
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και ενώ πολλοί στην Ελλάδα «διαφήμιζαν» το αφήγημα ότι η Τουρκία θα «τιμωρηθεί» από τις ΗΠΑ επειδή αγόρασε και παρέλαβε τους S-400 και δεν θα παραλάβει προς ώρας (το τονίζουμε το προς ώρας, όχι οριστικώς) τα F-35, είχαμε προχθες τους Αμερικανούς να υποχωρούν μπροστά στους τουρκικούς εκβιασμούς στην Συρία και να τους προσφέρουν ότι τους ζήτησαν! 

H Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν στην δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία, προκειμένου να μην εισβάλλουν οι τουρκικές δυνάμεις, 

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Τουρκίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα "Κοινό Κέντρο Δράσης" για τον συντονισμό και τη διαχείριση μιας τέτοιας ζώνης! 

Σε δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος των τριήμερων συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων της Τουρκίας και των ΗΠΑ, το υπουργείο δήλωσε ότι το κέντρο θα εδρεύει στην Τουρκία και θα συσταθεί "το συντομότερο δυνατό". 

Το υπουργείο δεν παρέσχε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι οι πλευρές συμφώνησαν ότι η ασφαλής ζώνη θα γίνει «διάδρομος ειρήνης» και ότι θα ληφθούν όλα τα πρόσθετα μέτρα για να εξασφαλιστεί η επιστροφή των προσφύγων στη Συρία. 

Αυτό σημαίνει όμως πως η Τουρκία θα "κλείσει" το μέτωπο που την άγχωνε περισσότερο και θα ρίξει της όλες της τις δυνάμεις στην Αν.Μεσόγειο. Δηλαδή οι ΗΠΑ της έκαναν την χάρη να μην την απασχολεί τίποτε άλλο και να ασχοληθεί εξολοκλήρου με εμάς!

Αυτά για όσους ακόμα πιστεύουν σε συμμαχίες και φιλίες μεταξύ κρατών... 
«Αντίθετα, η Τουρκία μπορεί να κάνει μεγάλα «καψόνια» στις ΗΠΑ αλλά αποτελεί χάρις στην γεωπολιτική της θέση, «αναγκαστικό» σύμμαχο των Αμερικανών. 

Πολλοί αρνούνται να καταλάβουν την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας. 
Η Τουρκία ελέγχει τα Στενά. Τα Στενά είναι το μόνο εμπόδιο που δεν αφήνει εδώ και 5 αιώνες τους Ρώσους να κατέβουν στις «ζεστές» θάλασσες. Τα Στενά θεωρούνται το κέντρο του πλανήτη. Ο Μ.Κωνσταντίνος ήξερε πολύ καλά που έχτισε την Κωνσταντινούπολη. 
Η Τουρκία ελέγχει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Μέση Ανατολή. 
Η Τουρκία κατάφερε να γίνει ενεργειακός κόμβος, αρκεί κανείς να δει πόσοι αγωγοί διατρέχουν την χώρα. 
Ακόμα παίζει τον ρόλο βασικού τοποτηρητή στην Μέση Ανατολή.» 

Στις ΗΠΑ θέλουν να πιστεύουν πως κάποτε ο Ερντογάν θα φύγει από την εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο και για αυτό ούτε κυρώσεις θέλουν να επιβάλουν και την παράδοση των F-35 απλώς την... ανέστειλαν δεν την διέκοψαν. 
Εάν ας πούμε, οι Τούρκοι καταστήσουν τους S-400 ανεργούς και τους αποθηκεύσουν, πολύ φοβόμαστε ότι τα F-35 θα τα πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες. 
Στο μεταξύ όμως η Άγκυρα παίζει με όλες τις μεγάλες δυνάμεις και τις οδηγεί εκεί που θέλει αυτή. 
Το ερώτημα είναι άλλο, τι θα πράξει η Αθήνα όταν εν τέλει η Άγκυρα «τρυπήσει» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα; Μέχρι σήμερα έχει δείξει πως απλά μεταφέρει τις «κόκκινες» γραμμές όλο και πιο πίσω... 

Όσο για την Άγκυρα ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγικη. Απλά πιέζει σε πολλά μέτωπα την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα για να την εξαντλήσει. Κι όταν την εξαντλήσει τότε ευελπιστεί ότι θα την αναγκάσει να συρθεί σε διαπραγμάτευση που σημαίνει συνεκμετάλλευση των θησαυρών της Α.Μεσογείου. 
Τα «win-win» των Αμερικανών και οι δηλώσεις τους περί «δίκαιης μοιρασιάς» μεταξύ Ελληνουπρίων και Τουρκοκυπρίων μόνο τυχαία δεν είναι. 
Πάντως ακόμα και ένα «θερμό» επεισόδιο να προκληθεί από την Άγκυρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πάλι σε διαπραγμάτευση θα οδηγήσει.
Και σε μια διαπραγμάτευση αυτός που νομίμως δεν δικαιούται τίποτα, ότι και να πάρει κέρδος θα είναι και μάλιστα διόλου αμελητέο.. Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
https://www.pronews.gr/opinion-makers/795564_i-agkyra-piezei-athina-leykosia-mehri-lipothymias-gia-na-syrthoyn-adynames-se 

O ΟΥΡΑΝΟΣ ήδη κήρυξε επιστράτευση με την ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ. 
Τώρα εξηγούνται όλα, δηλαδή αυτά που συνέβησαν πριν κάποια 24ωρα. 
Λίγα 24ωρα (30 Ιουλίου 2019) πριν μπούμε στον άγιο δεκαπενταύγουστο η Παναγία από την Ιερά Μονή Ιβήρων δίνει ΜΕΓΑ μήνυμα. 

Προσκυνητής με το κινητό του κατέγραψε το παραπάνω συμβάν στην Ιερά Μονή Ιβήρων και όπως φαίνεται εναργέστατα, κατέγραψε την κίνηση
(μεγάλη ταλάντωση) του μεγάλου και βαρύ κανδηλιού που βρίσκεται ενώπιον της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ σε θυρίδα πολύ ψηλά και καλυμμένη με υαλοπίνακα. 

Συγκλονιστήκαμε από το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε από το https://epanastasilae.blogspot.com  

Συγκεκριμένα. όπως γνωρίζουν οι προσκυνητές της Ιεράς Μονής η θυρίδα αυτή με την Εικόνα της Παναγίας με το βαρύ ευμεγέθη κανδήλι πολλών κιλών, κρεμασμένο με σύρμα, σκεπάζεται με υαλοπίνακα. Βρίσκεται άνωθεν της παλαιάς εισόδου της Ιεράς Μονής Ιβήρων διαμέσου της οποίας εισήλθε δια πρώτη φορά η ΕΦΕΣΤΙΟΣ ΕΙΚΩΝ της Παναγίας Πορταιτίσσης το 1000μχ, όταν θαυματουργικώ τω τρόπω και βηματίζοντας επί της θαλάσσης ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ την ανέσυρε από τα κύματα. 

Γνωστό το θαύμα της επανειλημμένης μετακίνησης της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ δίπλα στην θύρα αυτή, που έγινε αιτία να δομηθεί το παρεκκλήσιο εκεί, όπου και φυλάσσεται η ΠΑΝΑΓΙΑ η Πορταίτισσα σήμερα, το παγκόσμιο αυτό σέβασμα της οικουμένης. 

Την αρχική αυτή μεγάλη θύρα εισόδου της ΕΙΚΟΝΟΣ των Βυζαντινών χρόνων οι Πατέρες της μονής την έκτισαν (αφήνοντας ένα μικρό παραπόρτι) και άνωθεν αυτής σε ύψος πάνω από 3 μέτρα από το έδαφος έφτιαξαν μια μεγάλη θυρίδα στην οποία τοποθέτησαν τοιχογραφία – εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και έμπροσθεν αυτής κρέμασαν κανδήλα που ανάβει ολημερίς και έμπροσθεν αυτής υπάρχει τζάμι προστατευτικό. 
Σε αυτή την θέση που βρίσκεται η τόσο βαριά κανδήλα τίθεται το ερώτημα. 

Πως είναι δυνατόν να ταλαντεύεται η κανδήλα ενώπιον της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, όταν δεν υπάρχει αιτιολογία φυσικής αιτίας από ρεύμα αέρος και από άλλα τινά; 

Παρατηρώντας την ροή του εν λόγω βίντεο, βλέπουμε ότι ξαφνικά η ταλάντωση – κίνηση της κανδήλας σταματάει και ξεκινάει υπερβαίνοντας τον οποιοδήποτε φυσικό νόμο.

Γνωρίζουμε επίσης τι σημαίνει ιστορικά, όταν μετακινείται η κανδήλα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ιβήρων, έμπροσθεν του ΑΓΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ. 
Δείτε τι συνέβη τις ώρες του Κυπριακού το 74 και σε άλλες περιπτώσεις καταγεγραμμένες από τους Πατέρες. 

Αυτή η κίνηση-ταλάντωση της κανδήλας στην συγκεκριμένη θέση καταγράφηκε όπως φαίνεται με κινητό από προσκυνητή. 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ δίνει μήνυμα στο καθένα μας και σε όλους. 
Δίνει μήνυμα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και εγρήγορσης. 
Δίνει μήνυμα εθνικής ενότητας. 
Δίνει μήνυμα στην πολιτική – εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία. 

Δίνει μήνυμα στους κουρσάρους τούρκους ότι θα πάθουν το ίδιο με αυτό που έπαθαν οι κουρσάροι πειρατές (σύμφωνα με το συναξάρι), όταν επιτέθηκαν στην Ιερά Μονή της διαλύοντας ολοσχερώς τον στόλο τους με φοβερή τρικυμία. 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και περιμένει τον εχθρό. 

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ  
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.