Τελευταίες αναρτήσεις

9 Αυγούστου 2019

Η τουρκική κυβέρνηση καίει βιβλία και Κουρδικό πρόβλημα και ΝΑΤΟ

Γράφει ο Νίκος Λυγερός  

Η τουρκική κυβέρνηση καίει βιβλία

Όλες οι βαρβαρότητες αρχίζουν με τα βιβλία όταν θέλουν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και την ιστορία, επειδή είναι αθώα και δεν μπορούν να αμυνθούν. Η τουρκική κυβέρνηση καίει εδώ και χρόνια βιβλία, γιατί ο φανατισμός της δεν έχει όρια. Τα πράγματα χειροτέρεψαν βέβαια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αλλά η ιδέα της καταστροφής παραμένει η ίδια αφού επίσημα μιλά για καταπολέμηση του Γκιουλενισμού. Στην ουσία όμως πρόκειται για εξιλαστήριο θύμα, αφού η τουρκική κυβέρνηση θέλει να ελέγχει τα πάντα χωρίς εξαίρεση και κάθε αντίσταση στον φανατισμό της, τον βλέπει εχθρικά γιατί φοβάται πως θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους που θεωρούν ότι είναι απάνθρωπη η συμπεριφορά της. Συνηθίζει να δημιουργεί έναν τεχνητό εχθρό, για να μη μπορεί ο λαός να βλέπει αντικειμενικά και σφαιρικά τι γίνεται: Μια είναι οι Αμερικανοί, μια είναι οι Ευρωπαίοι, μια είναι οι Κούρδοι και μια ο εσωτερικός εχθρός που ελέγχεται από το εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση η τουρκική κυβέρνηση βλέπει τον εαυτό της θύμα, και γι’ αυτό στέλνει στην πυρά τους πάντες. Κι άλλοι μας μιλούσαν για μέτρα εμπιστοσύνης ενώ καίνε και τα βιβλία τους, τα στίγματα του πολιτισμού. 

πηγή

Κουρδικό πρόβλημα και ΝΑΤΟ 

Το κουρδικό πρόβλημα έχει γίνει ακόμα ένα θέμα διαφωνίας εντός του ΝΑΤΟ διότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποδεχτούν τις παράλογες θέσεις της Τουρκίας που θέλει να εισβάλει στη Συρία, επειδή θεωρεί ότι ανήκει στην εθνική της σφαίρα. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οποιαδήποτε μονομερής κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας, είναι απλώς απαράδεκτη. Η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζει για πολλούς λόγους, αλλά η ουσία είναι πάντα η ίδια και προέρχεται από το μίσος που έχει για τους Κούρδους και βέβαια δεν θέλει να ενωθούν οι Κούρδοι από τις δύο πλευρές των συνόρων της με τη Συρία. 

Με αυτόν τον τρόπο θέλει ταυτόχρονα να πιέσει τις ΗΠΑ για να επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον της λόγω της επιλογής των S-400. Όμως υπάρχουν και τοπικά συμφέροντα που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν τους Κούρδους επί τόπου γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να αμυνθούν αποτελεσματικά και να μείνουν στην περιοχή επειδή είναι η δική τους πατρίδα. Πάντως το κουρδικό είναι πλέον μία άλλη διαφορά μεταξύ “συμμάχων” που θα κάνει τη διαφορά.  

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.