31 Αυγούστου 2019

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Το μόνιμο σύνδρομο έλλειψης Ελληνικών λεμονιών στην χώρα μας τους μήνες αυτούς

Το κενό δεν το καλύπτουν τα υποκατάστατα λεμονιών, τα εισαγόμενα λεμόνια Αργεντινής.
Μοιάζουν οπτικά με τα γνωστά μας λεμόνια, αλλά δεν έχουν το αποτέλεσμα των Ελληνικών λεμονιών. 

Αυτό που επέρχεται είναι η αλλαγή διατροφικών συνθηκών, με την ανοχή της πρώην και της νυν κυβέρνησης. 

Δεν είμαστε δα και κατενθουσιασμένοι από την αποτελεσματικότητά τους στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, για την συσκευασία διακίνησης δε αυτών των λεμονιών Αργεντινής υπάρχουν αρνητικές καταχωρήσεις σχετικές με επικινδυνότητα και να μην χρησιμοποιείται η φλούδα, ε αν είναι δυνατόν!!. 

Η δαπάνη για την εισαγωγή τους, αποτελεί και αυτό μία επιβάρυνση στον καταναλωτή, εκτός από την στέρηση ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ του Ελληνικού λεμονιού και την απώλεια του αγροτικού εισοδήματος. 

Αν γίνονται εξαγωγές τα Ελληνικά με στρεβλώσεις της αγοράς, ε να η Ρόδος αρμόδιοι της κυβέρνησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Θεωρούμε ότι, δεν είναι όλα στον αυτόματο πιλότο, η απουσία δηλαδή αντίστοιχης μέριμνας, για την επάρκεια σε αυτήν την αγροτική παραγωγή. 

Διάφορες απόψεις, όπως δεν κάνανε εφέτος οι λεμονιές και άλλα τέτοια των μπακάληδων, δεν καλύπτουν την επίσημη θέση της πρώην αλλά και την νυν κυβέρνησης.
Δενδρύλλια Λεμονιάς πολύφορης διατίθενται παντού.
100.000 τόνοι ήταν η παραγωγή το 2004 και με τους διαδοχικούς παγετούς έπεσε στις 40.000 τόνοι. 


Αποκατάσταση δεν έγινε. Το οιονεί θέμα της κυβέρνησης θα είναι πάντα οι τράπεζες.
Εδώ είναι που οι κυβερνήσεις ασχολούνται συνέχεια με του Βρυξελιώτες, και εδώ μέσα τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη τους. 


Στην δε άποψη: Οι έλληνες λεμονοπαραγωγοί τα πουλούν ακριβότερα, εμείς λέμε, ε και, σιγά τα λάχανα κύριε μπακάλη. 50 λεπτά δίνεις με κόστος 40 λεπτά στον παραγωγό. Να έχεις μικρότερο κέρδος και να τα φέρεις στα ίσα. ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ. 

Τεράστιους πάγκους με άπειρα γεωργικά προϊόντα παντού, και σας μάρανε πως τα Ελληνικά λεμόνια θα είναι ακριβότερα από της Αργεντινής. 

Εδώ βέβαια δεν θα συνεχίσουμε τον διάλογο του παραλόγου, με τους ευρωφονιάδες εμπόρους. 

Δεν γίνεται δεκτό, ότι δεν είναι διαχειρίσιμη και επιτεύξιμη η διαδικασία παραγωγής σε ετήσια βάση, όλους τους μήνες του χρόνου η παραγωγή Ελληνικών λεμονιών.
Είναι κυβερνητική υπόθεση η μέριμνα για την ύπαρξη Ελληνικών λεμονιών όλο τον χρόνο.
Όσον αφορά την διατροφική χρησιμότητα του Ελληνικού λεμονιού, στην υγεία του καταναλωτή, σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι είναι απίστευτα μεγάλη.


Εκτός από τα έντονα παράπονά μας, για την έλλειψη κυβερνητικής μέριμνας, για την αποτελεσματική υποστήριξη της παραγωγής και ύπαρξης σε ετήσια βάση Ελληνικού λεμονιού, υποδεικνύουμε σε όλους τους καταναλωτές την συχνή κατανάλωση Ελληνικού λεμονιού στα φαγητά μας, καθώς και με στύψιμο ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, κάνει πολύ καλό. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.