Τελευταίες αναρτήσεις

11 Αυγούστου 2019

Εκατομμύρια "σκλάβοι" σε όλο τον κόσμο...

Υπήρχαν 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι που ζούσαν υπό συνθήκες δουλείας το 2018, κυρίως γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Walk Free Initiative. Οι ερευνητές λένε ότι η δουλεία δεν τελείωσε τον 19ο αιώνα, αλλά απλώς άλλαξε μορφή.

Η πρωτοβουλία επιχειρεί την έρευνα για την κατασκευή της πιο ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης βάσης της σύγχρονης δουλείας.

Αν και δεν υπάρχει επίσημος νομικός ορισμός της σύγχρονης δουλείας, ο ΟΗΕ τη χαρακτηρίζει ως η κατάσταση των ανθρώπων των οποίων η δουλειά «εκτελείται παρά τη θέλησή τους και υπό την απειλή οποιασδήποτε ποινής».

Η οργάνωση και τα κράτη μέλη της δεσμεύτηκαν να εξαλείψουν τη δουλεία μέχρι το 2030, μαζί με την εμπορία ανθρώπων, την καταναγκαστική εργασία και την παιδική εργασία.

Σύμφωνα με το Walk Free, η σύγχρονη δουλεία αυξάνεται, ιδιαίτερα στις αλυσίδες εφοδιασμού των επιχειρήσεων.

Η Katharine Bryant, διευθυντής της παγκόσμιας έρευνας για το Walk Free, δήλωσε στην Quartz ότι περίπου 16 εκατομμύρια θύματα δουλείας εργάζονται σε ανεπαρκώς ελεγχόμενες αλυσίδες εφοδιασμού. Δεν περιλαμβάνεται η παιδική εργασία, ή οι εκμεταλλευτικές συνθήκες εργασίας που δεν περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία.

Λιγότερες από 40 από τις 183 χώρες (από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ) που ερωτήθηκαν έχουν συστήματα και νόμους που εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να αγοράζουν προϊόντα που ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει σκλάβους σε κάποιο σημείο της παραγωγής. Παρά την ύπαρξη αυτών των νόμων, οι χώρες δεν επιδεικνύουν αποτελεσματική επιβολή τους.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η παγκόσμια κυκλοφορία αγαθών καθιστά εξαιρετικό δύσκολο να εξασφαλιστεί ότι τα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από φαινόμενα δουλείας επειδή είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Πολλές χώρες που προμηθεύουν καταναλωτικά αγαθά έχουν υψηλό ποσοστό ατόμων που εργάζονται σε συνθήκες δουλείας, αντέχοντας μεγάλες βάρδιες και εξαντλητικές συνθήκες χωρίς την επιλογή να φύγουν. Οι βιομηχανίες μόδας και τεχνολογίας είναι οι κύριοι τομείς που είναι γνωστοί για τη χρήση της καταναγκαστικής εργασίας.

Οι ΗΠΑ εισάγουν τον μεγαλύτερο όγκο αγαθών που γίνονται με σκλαβιά σε κάποια στιγμή πριν φτάσουν στον καταναλωτή, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό συμβαίνει παρά τις προσπάθειες και τους νόμους που πέρασαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Πηγή: RT
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.