Τελευταίες αναρτήσεις

22 Αυγούστου 2019

Οι τραγικές αμέλειες Αθήνας και Λευκωσίας να θωρακιστούν έναντι των τουρκικών απειλών

Από Militaire News 

Ο Λάζαρος Μαύρος με ένα κείμενό του λέει πολλές, μεγάλες και πικρές αλήθειες για το κυπριακό αλλά και τα ελληνοτουρκικά. Γι΄ αυτά που δεν έγιναν και δυστυχώς ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Για τις τραγικές παραλείψεις και αμέλειες Αθήνας και Λευκωσίας να θωρακίσουν τις πολυδιαφημιζόμενες συνεργασίες με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ στην Κύπρο, 29 Ιουλίου ε.έ., στο πρώτο του ταξίδι μετά την εκλογή του, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να εκθειάσει δημοσίως τις διαδοχικές Τριμερείς συνεργασίες που πέτυχαν η Αθήνα και η Λευκωσία πρώτα με την Αίγυπτο και ύστερα με τον Ισραήλ, στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο των όμορων θαλάσσιων Αποκλειστικών Οικονομικών Χωρών (ΑΟΖ) των τεσσάρων κρατών.

Υπενθύμισε, μάλιστα, με αυταρέσκεια, ότι ξεκίνησαν επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκραρίας (Αντώνη Σαμαρά 2014) και αναγνώρισε ότι τις συνέχισε – επεξέτεινε η απελθούσα κυβέρνηση των Συ.Ριζ.Α.-Αν.Ελ. (Αλέξης Τσίπρα 2015-2019).

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή η Τουρκία, εντείνοντας εμπράκτως την θαλάσσια επιδρομική, νεο-οθωμανική πολιτική της, αφού έχει ήδη εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ με τα Μπαρπαρόζ, Πορθητής και Γιαβούζ πλωτά γεωτρύπανα και τις φρεγάτες του πολεμικού της στόλου, απειλεί ευθέως με παρόμοια θαλάσσια επιδρομή το Καστελόριζο:

– Το κρισιμότερο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελορίζου – Μεγίστης για την οριοθέτηση των ΑΟΖ της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αιγύπτου, που με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο θαλάσσης, ανατρέπει και απαγορεύει την νεο-οθωμανική επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Μητσοτάκης, μετά την Λευκωσία και τον εμπνευσμένο λόγο που εκφώνησε στο στρατόπεδο του ήρωα της 16ης Αυγούστου 1974 Μανιάτη λοχαγού (Μχ) Σωτήρη Σταυριανάκου της ΕΛΔΥΚ, δεν πήγε, συμβολικά έστω, στο Καστελόριζο. Πήγε στην Κάρπαθο…

– Είχε τεράστια σημασία, ως ανάλογη οφειλόμενη δήλωση πολιτικής, αν πήγαινε Καστελόριζο. Διότι και στις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές του διαστάσεις, το ακριτικό νησί, παίζει τεραστίως καθοριστική σημασία, έναντι της τουρκικής βουλιμίας.

– Ιδίως αφ’ ότου εκκρεμεί ανολοκλήρωτη επί πέντε χρόνια – λόγω αθηναϊκών δισταγμών – η συνομολογηθείσα από το 2014 στην 1η Τριμερή Διακήρυξη του Καΐρου, των Αμπτέλ Φάταχ Αλ-Σίσι, Αντώνη Σαμαρά και Νίκου Αναστασιάδη, 8η παράγραφος της Διακήρυξης, διά της οποίας συμφώνησαν να προχωρήσουν «το ταχύτερο στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας, όπου αυτό δεν έχει ακόμα γίνει»…

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι από την πρώτη στιγμή εκείνης της Διακήρυξης του Καΐρου και της 8ης παραγράφου της, το 2014, η Τουρκία διά στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε και τις τρεις χώρες ότι «αν τολμήσουν την οριοθέτησή τους, εκεί θα βρουν μπροστά τους τον τουρκικό πολεμικό στόλο»…

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ επίσης ότι, από το 2003 που ο τότε πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος πρότεινε την οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος, η Αθήνα δεν έστερξε να ανταποκριθεί. Ούτε τότε, ούτε έκτοτε: Επί δέκα έξι συναπτά έτη… Ούτε καν, η Ελλάς, ανακήρυξε την δική της ΑΟΖ, ούτε έχει καταθέσει στον ΟΗΕ τα νόμιμα με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας όρια της ΑΟΖ…

ΟΜΩΣ, με ανάλογη στρατηγική ανεπάρκεια και με κατά πολύ χειρότερο βαθμό αδράνειας, ολιγωρίας και άρνησης τάχιστης επιτέλεσης του αυτονόητου εθνικού καθήκοντος, η Λευκωσία και η Αθήνα αμέλησαν την, εκ των πραγμάτων, πρωτίστως αναγκαία Αμυντική Θωράκιση του στρατηγήματός τους, με την Αίγυπτο, τον Ισραήλ και άλλες δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έναντι των ανέκαθεν ανέκπτωτων τουρκικών απειλών και των υλοποιούμενων θαλασσίων επιδρομών της στην ΑΟΖ του «πιο αδύναμου κρίκου» των περιλάλητων Τριμερών Συνεργασιών, δηλαδή της Κύπρου.

– ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να εξοπλίσουν καταλλήλως με ικανές δυνάμεις Πολεμικής Αεροπορίας, Πολεμικού Ναυτικού και ενίσχυσης των δυνάμεων ξηράς της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

– Αρνήθηκαν να επαναλειτουργήσουν το «Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας Κύπρου» που δοκιμάστηκε επιτυχώς 1994-2000.

– Εντελώς αδίδακτοι από τον διδάσκοντα επί αιώνες όλον τον κόσμο Θουκυδίδη για τα παραμεληθέντα επί αιώνες θαλάσσιά τους καθήκοντα. Τα οποία αναλογούν κι αρμόζουν στις ποντοπόρες διαστάσεις της γεωγραφικής υπόστασης των δύο κρατών του Ελληνισμού:

– «Μέγα γάρ το της θαλάσσης κράτος […] Το δε ναυτικόν τέχνης εστίν ώσπερ και άλλο τι, και ουκ ενδέχεται, όταν τύχη, εκ παρέργου μελετάσθαι, αλλά μάλλον μηδέν εκείνω πάρεργον άλλο γίγνεσθαι» (Θουκυδίδη Α-142)…

Η ΤΟΥΡΚΙΑ που μεθοδικώς σχεδιασμένα και επιμόνως αποφασιστικά τα υλοποιεί και τα εφαρμόζει στις θαλάσσιες επιδρομές της, τα είχε προπολλού εξαγγείλει με κάθε επισημότητα και κάθε λεπτομέρεια. Και εναντίον της Κύπρου και εναντίον του Αιγαίου:

Ο διατελέσας και στρατηγικός μέντορας των ανελθόντων το 2002 στην εξουσία ισλαμιστών του Ερντογάν, καθηγητής (και μετέπειτα υπ.Εξ. και πρωθυπουργός) Αχμέτ Νταβούτογλου, τα είχε γράψει αναλυτικότατα στο βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος» (“Stratejik Derinlik – Turkiye ’nin uluslararasi konumu”). Όπου μάλιστα προεξοφλούσε, απ’ το 1999 που το συνέγραψε ότι: «Το σημείο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμπλοκής σε σύρραξη τής Τουρκίας είναι τα νησιά τού Αιγαίου». 

Διότι, ανήκοντα στην Ελλάδα, παρεμποδίζουν την επί των θαλασσών ανάπτυξη του δεδηλωμένου ως επιδιωκόμενου από τους νεο-οθωμανούς του κ. Ερντογάν, (γερμανιστί όπως επί Αδόλφου Χίτλερ) LEBENSTRAUM – Ζωτικού Χώρου.

ΟΙ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΙ ορέγονται και την ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 και δηλώνουν τη βούληση καταβρόχθισης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, όπως άλλωστε το δήλωσε και πανηγυρικά την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, ο ίδιος ο Ερντογάν.

– Περισσότερο κι από τον Ερντογάν, για τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα για τα Δωδεκάνησα, οδυρόταν από το 1999 στο βιβλίο του ο Νταβούτογλου:
Όχι μόνο για τη Λωζάννη του 1923. Αλλά και για το… 1944 που η τότε κυβέρνηση κεμαλιστών δεν καταδέχθηκε την προσφορά που της είχε κάνει η Χιτλερική Γερμανία, κατακτητής τότε της Ελλάδος, να παραλάβει από τους Ναζί τα Δωδεκάνησα.


Έγραφε και τα εξής ο Νταβούτογλου:
«Το 1944 οι Γερμανοί, που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα Δωδεκάνησα, πρότειναν στην τουρκική κυβέρνηση της κατάληψή τους. Το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση της εποχής, προτιμώντας να λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Αγγλίας, τήρησε στο θέμα των νησιών μία αδιάφορη στάση, συνιστά τον σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα που στέρησε από την Τουρκία την έξοδό της στο Αιγαίο […]. Το σημείο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμπλοκής σε σύρραξη της Τουρκίας είναι τα νησιά του Αιγαίου, που στενεύουν σε σημαντικό βαθμό τον Ζωτικό της Χώρο [LEBENSTRAUM] […] το πικρό τιμολόγιο των συσσωρευμένων σφαλμάτων [των κεμαλιστών] που έχουν διαπραχθεί» ( Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό Βάθος» σελ. 243επ.)…

ΚΑΙ ΟΛ’ ΑΥΤΑ, για να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η μοίρα μας (η τουρκική), κύριοι κύριοι Νίκο Αναστασιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη, για όσο παραλείπετε την αναγκαία Αμυντική Θωράκιση, με Ναυτικό και Αεροπορία τής, κατά τ’ άλλα εκθειαζόμενης αυταρέσκως, πολιτικής σας των Τριμερών στην Ανατολική Μεσόγειο… 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.