5 Αυγούστου 2019

Αρχαιολογικό εύρημα σε ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας αποδεικνύει εγχείρηση εγκεφάλου πριν 2200 χρόνια!!!

Στις ανασκαφές που γίνονται στην αρχαία πόλη του Ευρώμου στα Μούγλα, εντοπίστηκε πως σε έναν από τους αποκαλυφθέντες τάφους, υπήρχε άντρας, στον οποίο είχε γίνει εγχείρηση στον εγκέφαλο 2.200 χρόνια πριν.

Ο Αμπουζερ Κιζιλ-καθηγητής του πανεπιστημίου Σιτκι Κοτσμαν των Μούγλων, δήλωσε: “Μπορούμε να πούμε ότι τα ίχνη της εγχείρησης σε κρανιο και τα ιατρικά εργαλεία που βρέθηκαν σε τάφο στον Ευρωμο, φωτίζουν την 2.200 ετών ιστορία της ιατρικής της πόλης. Το κρανίο στο οποίο έγινε η εγχείρηση στον εγκέφαλο, ανήκει σε ενήλικο άντρα. Η κίνηση αυτή πιστεύουμε πως σχετίζεται με κάποιον πονοκέφαλο είμαι άλλο πρόβλημα στο κεφάλι”.

Ο Αμπουζερ Κιζιλ τονίζει πως κατά την έρευνα προέκυψαν σημαντικές πληροφορίες από το σκελετό και τα οστά και αναφέρει τα εξής: “Με έντονη εργασία πάνω στους σκελετούς φτάσαμε σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά την ανατομία τα προβλήματα υγείας και τις αιτίες θανάτου του κόσμου στον Ευρωμο. Σε γενικές γραμμές πως μπορούμε να πούμε πως οι κάτοικοι της πόλης εκτός από τις μεταδοτικές ασθένειες, ήταν υγιείς και ισχυροί άνθρωποι. Η Ναζλί Άκτας του Τμήματος ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο του Γκαζιαντέπ συνεχίζει τις εργασίες πάνω στους σκελετούς. Στη διάρκεια αυτών των εργασιών εντοπίστηκαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες θανάτου του κόσμου της πόλης εκεί τα προβλήματα υγείας του όπως και πληροφορίες για την ανατομία τους. 

Πηγή: tourkikanea.gr
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Την εποχή εκείνη που οι Ελληνες στην Μικρά Ασία έκαναν εγχειρήσεις εγκεφάλου οι μογγόλοι πρόγονοι των Τούρκων ζούσαν στις στέπες σε σκηνές... σαν Ινδιάνοι ή μπορεί να ήταν ακόμα σπερματοζωάρια!!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.