Τελευταίες αναρτήσεις

19 Ιουλίου 2019

Το ΝΑΤΟ «καλύπτει» Τουρκία για s-400 - Αποστάσεις από ΗΠΑ για F-35

Tην σημασία του ρόλου της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ υπογράμμισε ο (φιλότουρκος) Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γιανς Στόλενμπεργκ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35 λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και της Συμμαχίας δεν περιορίζονται από το πρόγραμμα.

Μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ ασφάλειας του Ινστιτούτου Aspen στο Κολοράντο, ο Στόλενμπεργκ δήλωσε ότι ανησυχεί για τον αποκλεισμό της Τουρκίας, καθώς τόνισε τις αμέτρητες συνεισφορές της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Ανησυχώ για τις συνέπειες της τουρκικής απόφασης, διότι σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα F-35», δήλωσε προσθέτοντας «Δεν είναι καλό, δυστυχώς για όλους μας", πρόσθεσε.

Η Άγκυρα κάλεσε την Ουάσιγκτον να διορθώσει την απόφασή της, η οποία δήλωσε ότι θα βλάψει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η συμβολή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είναι πολύ πιο βαθιά και πολύ ευρύτερη από τα F-35. Αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι ο διεθνής συνασπισμός στη Συρία μπόρεσε να νικήσει το Ντάες «λόγω της συμβολής της Τουρκίας».

«Χρησιμοποιήσαμε τις βάσεις και τις υποδομές τους και η Τουρκία διαδραμάτισε βασικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα». ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα συμβάλλουν σε διαφορετικές αποστολές και επιχειρήσεις, αναφέροντας το Κοσσυφοπέδιο και το Αφγανιστάν.

Είπε επίσης ότι κανένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει εγείρει τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ επειδή «όλοι βλέπουμε ότι είμαστε εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο».

Ο Στόλενμπεργκ επανέλαβε ότι το S-400 δεν θα μπορούσε να γίνει μέρος της κοινής πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, αλλά η Τουρκία διαθέτει αεροσκάφη και ραντάρ που θα παραμείνουν μέρος του συστήματος.

«Το S-400 δεν είναι δυνατό να ενσωματωθεί στο ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας και πυραύλων του ΝΑΤΟ, το οποίο είναι για την ανταλλαγή εικόνων ραντάρ, για την κοινή αεροπορική επιτήρηση, η οποία αφορά κοινές δυνατότητες και η Τουρκία δεν το ζήτησε», δήλωσε ο Stoltenberg.

«Η ευθύνη μου είναι εν μέρει να προσπαθήσω να βοηθήσω στην επίλυση του προβλήματος. Αλλά όσο δεν λύνεται το θέμα, πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες», πρόσθεσε.

«Ο ρόλος της Τουρκίας είναι πολύ ευρύτερος από τα F-35 ή τα S-400», σημείωσε και προειδοποίησε παράλληλα για τον κίνδυνο ενός κόσμου γεμάτο με ρωσικούς πυραύλους.

Sigmalive
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Το "φιλότουρκος" στην παρένθεση στην πρώτη πρόταση του άρθρου το έβαλα εγω....
Οσον αφορά την κωμική δήλωση του Στόλενμπεργκ ότι η Τουρκία βοήθησε να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, τι να πει κανείς....

Το ΝΑΤΟ εξαρχής στήριξε τους ισλαμιστές δολοφόνους να πολεμήσουν την Συρία.... προσπαθώντας να την διαμελήσουν.
Η Τουρκία στήριξε παντοιοτρόπως τον πόλεμο κατά των Σύρων προτρέποντας τους Τουρκμένους της Συρίας να χτυπήσουν κι αυτοί τον Συριακό στρατό...
Παράλληλα όλο το λαθρεμπόριο πετρελαίου αλλά και όλη η αρχαιοκαπηλεία στην Συρία των κατεχομένων από τους Τζιχαντιστές εδαφών της Συρίας, γινόταν μέσω Τουρκίας....

Εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες κατέφυγαν στο τουρκικό έδαφος και χρησιμοποιήθηκαν παντοιοτρόπως από τους Τούρκους....
Πολλοί προωθήθηκαν προς την Ελλάδα προκαλώντας της τρομερό ανθρωπιστικό και κοινωνικό πρόβλημα αλλά και δεκάδες χιλιάδες παιδιά έπεσαν θύματα συμμοριών για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων....

Οπως σε όλες τις χώρες της Δύσης έτσι και στην Τουρκία η στάση απέναντι στους τζιχαντιστές άλλαξε, όταν άρχισαν να αποκεφαλίζουν και να καίνε ζωντανούς ανθρώπους μπροστά στις κάμερες....

Το θέμα όμως είναι ότι ακόμα το τουρκικό κράτος βοηθάει όλες τις ισλαμιστικές ομάδες που απειλούν διάφορα κράτη, ειδικά του αραβικού κόσμου....
Ετσι βοηθάει τους "Αδερφούς Μουσουλμάνους" στην Αίγυπτο, την ισλαμιστική κυβέρνηση της Λιβύης κλπ....

Αυτά τα κοπρόσκυλα του ΝΑΤΟ μας δουλεύουν και νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο....
Οταν έκαναν πριν από 45 χρόνια τα στραβά μάτια στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο μας με τις ευλογίες των ΗΠΑ καταλάβαμε μια και καλή τι εστί ΝΑΤΟ....

Στην Ρωσία ο κομμουνισμός έπεσε.....
Πλέον δεν μας χωρίζει τίποτα με τους Ρώσους ορθοδόξους αδερφούς μας....
Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο....

Και θα μου πεις, μα καλά "οι Ρώσοι έχουν συμμαχήσει και ενισχύουν την Τουρκία". Σωστό...
Καλό είναι όμως να δούμε και ποια ήταν η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων 10 ετών....
Μήπως μας έδεσαν για τα καλά στο αμερικανικό άρμα;
Μήπως κάνουμε συνεχώς τα θελήματα των ΝΑΤΟϊκών; Μέχρι και τα Σκόπια προσπαθούμε να τα εντάξουμε στο ΝΑΤΟ με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" μετά την προδοτική κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών....

Οπως και να έχει πρέπει κάποια στιγμή να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα στην σχέση μας και με το ΝΑΤΟ και με την Ε.Ε.....
Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι οι επικυρίαρχοι πρέπει να τελειώσουν...

Ας μας γίνει μάθημα η Συρία και το πως την έσωσε η Ρωσία....
Και ας μας γίνει επίσης μάθημα το πως η CIA απείλησε τον Καραμανλή όταν έκανε το ρωσικό άνοιγμα το 2005-2006, το πως κάηκε η Ελλάδα το 2007, το πως καιγόταν η Αθήνα από τους αναρχικούς για ένα έγκλημα του ποινικού δικαίου ενός άμυαλου αστυνομικού, το πως γινόταν οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε καμιά 500αριά κυβερνητικά και στρατιωτικά στελέχη της Ελλάδας, από τα υπόγεια της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και όλα τα υπόλοιπα.....

Τέλος να πω ότι η λυκοφιλία Ρωσίας και Τουρκίας να το ξέρετε ότι δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ....
Μόλις ο Ερντογάν χάσει την εξουσία και κατά πάσα πιθανότητα απαγχονιστεί... διότι οι Τούρκοι το συνήθιζουν αυτό με τους διεφθαρμένους και απολυταρχικούς σουλτάνους τους.... όλα θα τελειώσουν....
Ειδάλλως αν κρατήσει λίγο ακόμα παραπάνω αυτή η λυκοφιλία τότε προβλέπω ότι οι ΗΠΑ θα ρημάξουν την Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά....

Μην ξεχνάμε ότι καιροφυλακτούν και οι Ισραηλίτες που εχθρεύονται τον Ερντογάν μέχρι θανάτου....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.