Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιουλίου 2019

Πανίσχυροι, περαστικοί εξουσιαστές

Κάθε κυβέρνηση είναι η επόμενη της προηγούμενης και η προηγούμενη της επόμενης. Εξ ορισμού εφήμερη, δηλαδή.

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η ανάγκη μένει. Ναι, αυτή η φοβερή η δύναμη που τη λένε ανάγκη κυβερνάει τα ανθρώπινα.

Μια η δύναμη, πολλά τα πρόσωπά της. Πάνω από όλα είναι εκείνη της επιβίωσης. Η ζωή μας είναι το μόνο πράγμα που έχουμε στα σίγουρα και επίσης είναι το μόνο πράγμα το οποίο θα καταθέσουμε στο γκισέ του επέκεινα αποχωρώντας από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Οι ανθρώπινες εξουσίες -όποιες κι αν είναι αυτές, πολιτικές, οικονομικές, πνευματικές ακόμα και οι… ερωτικές εξουσίες- στην ανάγκη της επιβίωσης ποντάρουν και στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτές.

Η αλήθεια είναι ότι θα ζήσεις με αυτές θέλεις δεν θέλεις - εκτός αν αποφασίσεις να ξεκόψεις από τα ανθρώπινα και να πάρεις τα βουνά.

Οι εξουσίες μπορεί να επιταχύνουν τη λήξη του ανθρώπινου βίου, αλλά οποιαδήποτε εξουσία, αν εξεταστεί αντικειμενικά και χωρίς τις τσίμπλες του πάθους στα μάτια μας, είναι αχρείαστη.
Αποτελεί μια πολυτέλεια την οποία πληρώνουμε πανάκριβα, ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε το κόστος της ελευθερίας μας. Λίγοι αντέχουν να είναι ελεύθεροι.
Οι υπόλοιποι έχουν την… ανάγκη (ναι, αυτήν τη φοβερή δύναμη) κάποιος να τους ορίζει τον τρόπο της ζωής και της σκέψης τους. 

Η ανθρωπότητα εφηύρε τις εξουσίες με στόχο να απαλλαγεί κάποτε από την εξουσία της ανάγκης και του θανάτου. 
Οι φωτισμένοι ηγέτες, οι επιστήμονες, οι πνευματικοί άνθρωποι θα σκεφτούν κάτι, θα πράξουν κάτι, θα μηχανευτούν τρόπο για να ξεφύγουμε από αυτό το γκισέ του επέκεινα. 
Από τη στιγμή που συνειδητοποιήσαμε το θνητό της φύσεώς μας καταστήσαμε αθάνατες (ή μάλλον ισόχρονες με το ανθρώπινο είδος) τις εξουσίες. 
Πολλά πεταμένα λεφτά και πεταμένα συναισθήματα κυριολεκτικά για το τίποτα. 

Αντί να σκύβουμε το κεφάλι σε εξουσίες, που κι αυτές δεν καλοξέρουν πού πάνε και γιατί, θα μπορούσαμε απλά να πιστεύουμε στον Χριστό και να πράττουμε το καλό. Συνταγή ανίκητη. 

Γκρέμισε αυτοκρατορίες…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.