Τελευταίες αναρτήσεις

16 Ιουλίου 2019

Λάβα

Όταν κάποιος υποστηρίζει πως αγαπά την πατρίδα του, δεν πρέπει να αποδέχεται κανένα άλλο είδωλο στη θέση της. Αυτό δε είναι ένα συναίσθημα που με μαεστρία έχουν φροντίσει να θάψουν μέσα μας όλοι ανεξαιρέτως οι σύγχρονοι πολιτικοί. Οι μόνοι κερδισμένοι από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Κλείνοντας ο ένας το μάτι στον άλλο, φροντίζουν να σπρώχνουν όλο και πιο χαμηλά την Εθνική μας υπόσταση. Δεν παραβλέπουν να αφαιρούν από τον κόσμο το δικαίωμα να ονειρεύεται και να δημιουργεί. Την ίδια στιγμή αγοράζουν αυτό το δικαίωμα με επιδόματα και φοροαπαλλαγές. Ξεριζώνουν έτσι την πίστη στις δυνάμεις μας, αφαιρούν το συναίσθημα της αγάπης για τους ομοίους μας, καταπατούν με έμμεσο τρόπο την ελευθερία μας

Άρθρο

του Γιώργου Μιχαήλ[1] 

Εάν η Ελλάδα σαν έννοια μπορούσε να αποκτήσει ξανά την αληθινή της σημασία, τότε θα έπρεπε να συμβολίζει την ανανέωση ενός γερασμένου κορμιού. Από τη γήρανση δεν μπορεί να προκύψει τίποτα άλλο εκτός από αναρίθμητα προβλήματα. Όταν το δημιουργικό σφρίγος ενός λαού έχει αναλωθεί, αρχίζει η ελεύθερη πτώση.

Την πτώση ακολουθεί το τσάκισμα πάνω στο σκληρό έδαφος. Το τσάκισμα ακολουθεί ο πόνος. Ένας πόνος ασυναίσθητος. Κανείς δεν μπορεί να τον αντιληφθεί άμεσα. Αρχίζει σαν κέντρισμα και καταλήγει να τρυπά ολόκληρη την ψυχοσύνθεση του Έθνους.

Εκεί ακριβώς, στο πιο αδύνατο σημείο, ο πόνος είναι πλέον αβάσταχτος. Κανένας δεν ουρλιάζει, αλλά μέρα με τη μέρα όλοι μαραζώνουν μέσα στο ίδιο στενάχωρο
πεδίο. Το τεχνητό αυτό πεδίο που ένα σατανικό μυαλό σκέφτηκε να δημιουργήσει για να παγιδέψει μέσα του ότι καλό μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος. Ένα πεδίο μολυσμένο από ότι πιο άσχημο μπορεί να κρύβει η ανθρώπινη φύση. Καμωμένο έτσι ώστε όσοι εισέρχονται σε αυτό να μην μπορούν να προβλέψουν την επερχόμενη τραγωδία. Ένα ολόκληρο Έθνος έχει παγιδευτεί μέσα σε αυτό το ψέμα. 


Κάθε 1, 2, 3 ή 4 χρόνια, ο κάθε ένας στα 10 εκατομμύρια πλανάται πως αποκτά για ένα λεπτό μια απεριόριστη δύναμη. Στην πραγματικότητα δεν αποκτά τίποτα, αλλά εκείνη τη στιγμή καταθέτει ένα αφαιρεμένο δικαίωμα. Το δικαίωμα να καθορίζει την τύχη του.

Βασισμένος στις δυνάμεις του, στο ταλέντο του και στις ικανότητες του. Αυτό το δικαίωμα παραχωρεί ο κάθε σύγχρονος Έλληνας όταν πετά το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.
Στην κάλπη-σύμβολο μιας δημοκρατίας διαστρεβλωμένης και σημαντικά παραμορφωμένης. Γιατί σε μια πραγματική δημοκρατία κυριαρχεί η αγάπη, η πίστη και η ελπίδα. Αγάπη για τα εθνικά χαρακτηριστικά από τα οποία δημιουργείται ένας άνθρωπος. Στοιχεία ενωμένα μεταξύ τους στην έννοια της Πατρίδας. Εάν κάποιος υποστηρίζει πως η έννοια αυτή είναι ξεπερασμένη, ας ανοίξει τα αυτιά του και θα ακούσει ξεκάθαρα τις πατριωτικές κραυγές των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.


Κραυγές που με τους δυτικούς και ανατολικούς άνεμους φτάνουν μέχρι την Ελλάδα. Όταν κάποιος υποστηρίζει πως αγαπά την πατρίδα του, δεν πρέπει να αποδέχεται κανένα άλλο είδωλο στη θέση της. Αυτό δε είναι ένα συναίσθημα που με μαεστρία έχουν φροντίσει να θάψουν μέσα μας όλοι ανεξαιρέτως οι σύγχρονοι πολιτικοί. Οι μόνοι κερδισμένοι από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Κλείνοντας ο ένας το μάτι στον άλλο, φροντίζουν να σπρώχνουν όλο και πιο χαμηλά την Εθνική μας υπόσταση. Δεν παραβλέπουν να αφαιρούν από τον κόσμο το δικαίωμα να ονειρεύεται και να δημιουργεί. Την ίδια στιγμή αγοράζουν αυτό το δικαίωμα με επιδόματα και φοροαπαλλαγές. 

Ξεριζώνουν έτσι την πίστη στις δυνάμεις μας, αφαιρούν το συναίσθημα της αγάπης για τους ομοίους μας, καταπατούν με έμμεσο τρόπο την ελευθερία μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αναπτύξουμε το ταλέντο μας, δεν έχουμε δικαίωμα να αγαπάμε την Βόρειο Ήπειρο, την Μακεδονία, την Μικρά Ασία και την Κύπρο. 

Επίλογος 

Δεν πρέπει να ελπίζουμε σε τίποτα μεγαλεπήβολο. Δεν πρέπει να είμαστε ελεύθεροι. Όμως πρέπει να πιστέψουμε πως η νέα Ελλάδα θα παράγει με σθένος ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Πρέπει να ελπίζουμε πως ότι χάσαμε θα το πάρουμε πίσω. Πρέπει να νιώσουμε πως ανήκουμε σε ένα ενιαίο Εθνικό κοινωνικό σύνολο. Γιατί η μοναδική πραγματικότητα σε αυτόν τον κόσμο είναι η αιωνιότητα. Η αιωνιότητα δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει πράσινες, ροζ ή γαλάζιες σημαίες όταν αυτές θα συμβολίζουν το ολέθριο τέλος της κοιτίδας του ανθρώπινου πολιτισμού.  

[1] Ο Γιώργος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, Κυπρής, 2017.
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 


analyst.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.