Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιουλίου 2019

Οι Νόμοι είναι τα τείχη της Πόλης

Το Κράτος οφείλει να αποφασίσει τι είδους ανθρώπους θέλει να ανατρέφει 

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη 

Mάχεσθαι χρη τον δήμον όκωσπερ τείχεος», Ηράκλειτος. 

Ο λαός οφείλει να υπερασπίζεται τους νόμους, όπως τα τείχη της πόλης στην πολιορκία. 
Η ασφάλεια είναι η βάση όλων των δικαιωμάτων και ανθρώπινων δράσεων. Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία, πολιτισμός, η ίδια η λειτουργία της πολιτικής δράσης με δημοκρατικούς κανόνες, χωριά ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιους χώρους.

Η δράση των συμμοριών, των εγκληματικών οργανώσεων και μεμονωμένων κακοποιών, όπως καταλαβαίνετε, οι συνέπειες του λαθροεποικισμού έχουν ταξικά χαρακτηριστικά. Πλήττουν πρωτίστως τους αδυνάμους, τις λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές, με θήραμα των αρπακτικών τους φτωχούς, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η ελίτ έχει μπράβους, θωρακισμένα σπίτια και αυτοκίνητα και μένει σε περιοχές όπου η παρουσία περίεργων τύπων θα γίνει αμέσως αντιληπτή από την τοπική Αστυνομία. Στις λαϊκές περιοχές περιφερόμενοι κακοποιοί, συνήθως μιας πολυχαϊδεμένης προέλευσης, ξηλώνουν πόμολα, σωλήνες, καλώδια, ηλιακούς και μετά πάνε να εισπράξουν και τα επιδόματα.

Κλοπές, αρπαγές τσαντών, διαρρήξεις, ένοπλες ληστείες με βασανιστήρια και φόνους γερόντων, βιασμοί, «προστασία» ακόμη και σε μικρομάγαζα, πορνεία, εμπόριο πρέζας και η ασύδοτη δράση των δουλεμπόρων «αλληλέγγυων» ΜΚΟ μετέτρεψαν ολόκληρες περιοχές σε δυστοπία τύπου Mad Max. Στους εγχώριους κατσαπλιάδες προστέθηκαν και τα στίφη της αδιάκοπης λαθραίας εισβολής, κάποιοι εκ των οποίων ήρθαν εξαρχής για εγκληματικό τουρισμό, για να ζήσουν παρασιτικά, και κάποιοι άλλοι αποδύονται στο έγκλημα από ανάγκη, όταν διαψευσθούν οι προσδοκίες και το στομάχι τους παίζει τον Κιόρογλου.

Η δε δράση του αριστερού παρακράτους, οι βάνδαλοι κακοποιοί των Εξαρχείων, οι ημιτρομοκρατικές οργανώσεις του λεγομένου «χώρου», όλοι μεσοτοιχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κολλητάρια με στελέχη και βουλευτές, καθώς και η παρουσία και δράση των λαθροεισβολέων και των μαφιόζικων δουλεμπορικών «αλληλέγγυων» οργανώσεων πάλι τους πολλούς πλήττουν με την κακοποιό δράση τους.

Ο εκβαρβαρισμός του αστικού τοπίου είναι δικό τους βάνδαλο έργο, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων, εκατομμυρίων αν βάλουμε και τους περαστικούς.

Επομένως το πρώτο και μεγάλο ζήτημα που θα αντιμετωπίσουν ο πρωθυπουργός και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι αυτό: η συντριβή της ανομίας, που έχει μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, ολόκληρες περιοχές, κάποτε κοσμήματα του κλεινού άστεως και της χώρας, καθώς και πολλά πανεπιστήμια, σε σκηνικά από εφιάλτες. Ο Χρυσοχοΐδης, πάντως, αυτό το «βιβλίο» όχι μόνο το έχει διαβάσει, το ξέρει απέξω. 

Ελαττώματα σίγουρα έχει, δεν είναι ο Πάπας, οπότε αλάθητο γιοκ, αλλά, όπως στο παρελθόν, έχει το know how να κάνει το μεγαλύτερο καψώνι στις ποικιλώνυμες συμμορίες: να εφαρμόσει τον Νόμο και να οδηγήσει στο γκιζντάνι για προαυλισμό πολλά καλόπαιδα, που τα τελευταία πέντε χρόνια αλώνιζαν και έκαναν «επανάσταση» του κώλου με τη διατεταγμένη και άκρως ταπεινωτική αδράνεια της Αστυνομίας.

Θα ρωτήσει κάποιος ευθαρσώς: «Ποιος είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Δημοκρατία και τον λαό; Ο κάθε Ρουβίκωνας που σπάει, πετάει μπογιές, οι ροπαλοφόροι κουκουλοφόροι τραμπούκοι και ρίπτες μολότοφ, οι βάνδαλοι μνημείων, δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων ή οι επίορκοι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες νταβατζήδες, σαπρόφυτα του δημοσίου κορβανά;» Ευθαρσώς απαντώ ότι είναι οι δεύτεροι, οι λεηλάτες του κράτους και των εργαζομένων, από την ύπαρξη των οποίων και την κοινωνική αδικία προσπαθούν να αντλήσουν κοινωνική νομιμοποίηση οι πρώτοι.

Συνεχίζω, όμως, τον συλλογισμό ότι στη δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί η μία ανομία να νομιμοποιεί την άλλη. Απλά η αυστηρή εφαρμογή του Νόμου πρέπει να πηγαίνει χέρι χέρι με την αξιοκρατία, την ευνομία, την ισότητα ενώπιον του Νόμου και την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Και, φυσικά, όσο παράξενο και να φανεί σε κάποιους, όλα είναι αρμοδιότητα και της κυρίας Κεραμέως.

Η επανελλήνιση της Παιδείας είναι συνταγματική επιταγή. Το Κράτος οφείλει να αποφασίσει τι είδους ανθρώπους θέλει να ανατρέφει.
Την απάντηση αυτή δίνει το ίδιο το Σύνταγμα: Ελληνες. Αυτοί θα σεβαστούν τη γη, την Ιστορία της, τα μνημεία της, τους νόμους της.

Τα ανδράποδα του μηδενισμού απλά μισούν τη γη που πατούν. Ναι λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε μια ασφαλή χώρα, με σύγχρονες δομές και τεχνολογία, χωρίς γραφειοκρατία, ανασυγκροτημένη παραγωγική βάση και ταυτόχρονα με ισχυρή εθνική ταυτότητα. Μόνο με πίστη στον Θεό και στην Πατρίδα, φιλόνομοι, εργατικοί και γενναίοι μπορούμε να ευημερήσουμε. 
Αυτό είναι ένα άξιο όραμα για όλους, Εθνος και ηγεσία. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.