Τελευταίες αναρτήσεις

24 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου

Πολύς ο λόγος στην εποχή μας για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις εξ αυτής επιπτώσεις. Ο με έμφαση τονισμός αυτών από πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιστήμονες ακόμη και από την 7η τέχνη είναι εντυπωσιακός. Ο αμερικανικός κινηματογράφος προσφέρει πρωτίστως στο αμερικανικό κοινό και κατ’ επέκταση στο διεθνές πλήθος ταινιών μέσω των οποίων οι θεατές «απολαμβάνουν» φρικτό θέαμα καθηλωμένοι στον αναπαυτικό καναπέ και γευόμενοι τα αγαπημένα τους εδέσματα που τους καθιστούν υπέρβαρους! Καθώς οι προαναφερθέντες είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του διεθνούς συστήματος εξουσίας πρέπει να μας κάνει επιφυλακτικούς στο να αποδεχόμαστε άκριτα τις αναλύσεις τους. 

Θα αντιτείνει βέβαια ο αναγνώστης: Δεν είναι ορατές οι επιπτώσεις από την άφρονα διαχείριση του περιβάλλοντος από το ανθρώπινο είδος; Ασφαλώς και είναι. Το υποβαθμισμένο περιβάλλον σε πολλά μεγαλοαστικά κέντρα λόγω υπερκατανάλωσης στερεών και υγρών καυσίμων και οι μετά από πυρκαγιές καταστροφές σε άναρχα δομημένα μικροαστικά κέντρα από ορμητικούς χειμάρρους δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για τις συνέπειες της αλόγιστης κατάχρησης της φύσης. 

Το ερώτημα που πρέπει να τίθεται είναι: Οι κλιματικές μεταβολές οφείλονται στο ακέραιο στις εσφαλμένες δράσεις του ανθρώπου ή διανύουμε φάση υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν; Οι κοπτόμενοι και αγωνιούντες πράγματι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη ή εκ του πονηρού και σκοπίμως στρέφουν την προσοχή του ανυποψίαστου κοινού εκεί που επιθυμούν με τον υπερτονισμό του κινδύνου; Είναι σε θέση ο άνθρωπος να καταστρέψει τον πλανήτη και να αυτοκαταστραφεί;

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο ερώτημα. Σε ψαλμό του Δαβίδ, στον οποίο υμνείται η θεία δημιουργία αναγράφεται: «Αυτός που θεμελιώνει με ασφάλεια τη γη, αυτή δεν πρόκειται να παρεκλίνει από την τροχιά της στον αιώνα του αιώνα». Η συμπαντική αρμονία δεν είναι δυνατόν να διαταραχθεί στον πλανήτη μας από την άφρονα στάση του έμφρονος ανθρώπου; Δεν το θεωρούμε κατ’ αρχήν τόσο εύκολο, καθώς ο άνθρωπος δεν είναι Θεός, συνεπώς είναι περιορισμένες οι δυνατότητές του για καταστροφή. Να δημιουργήσει ασφαλώς αδυνατεί πλήρως, γι’ αυτό και εγκατέλειψε τις προσπάθειες για εργαστηριακή παρασκευή εμβίου όντος. 

Τον 12ο αιώνα κάποιος σουλτάνος επιχείρησε να κατεδαφίσει τις πυραμίδες αρχίζοντας απ’ εκείνη του Μυκερίνου. Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε μετά από εργώδη προσπάθεια επί οκτάμηνο. Τα ίχνη της καταστροφής είναι ανεπαίσθητα! Στο βιβλίο της Αποκαλύψεως της Καινής Διαθήκης περιγράφονται πολλές και τρομακτικές καταστροφές στον πλανήτη μας με θεία επέμβαση. Οι Πατέρες της Εκκλησίας απέφυγαν να ερμηνεύσουν αυτές, αν δηλαδή θα είναι πράγματι «οργή» του Θεού της αγάπης ή η αυτοκαταστροφή μας. Αν δεχθούμε τη δεύτερη ερμηνεία, τότε ο άνθρωπος όντως μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη, που τον διατηρεί στην ύπαρξη.

Το σημαντικό είναι ότι ο πλανήτης διατρέχει κίνδυνο από λαούς, οι οποίοι ανήκουν στη θρησκευτική παράδοση των μονοθεϊστικών θρησκειών. Γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι η πρώτη εντολή του Θεού στον άνθρωπο ήταν: «Εργάζεσθαι αυτόν και φυλάσσειν». Αυτοί όχι μόνο δεν σεβάστηκαν την εντολή κατά τους νεότερους χρόνους, αλλά την καταπάτησαν και εξακολουθούν να την καταπατούν βάναυσα! Μάλιστα μετέδωσαν την «ύβριν» και σε λαούς με άλλες θρησκευτικές παραδόσεις (ασιατικούς). Τους ιθαγενείς της Αμερικής εξολόθρευσαν, ώστε να μη προκαλούν με τις περί σεβασμού του περιβάλλοντος δοξασίες τους! Και όταν ο άνθρωπος δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του πώς είναι δυνατόν να σεβαστεί το περιβάλλον; Κάποιοι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν με λατρευτική διάθεση το περιβάλλον και περιφρονούν τον ύμνο της Εκκλησίας «ουκ ελάτρευσαν την κτίσιν οι θεόφρονες παρά τον Κτίσαντα»! Αυτοί συμβάλλουν, άθελά τους, στη μετάδοση της προπαγάνδας περί του κινδύνου που μας απειλεί συμπορευόμενοι με εκείνους που πλήρεις υποκρισίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες του κακού που οι ίδιοι προκαλούν! Είναι αξιοπρόσεκτη η επισήμανση του κινδύνου από τη δημογραφική έκρηξη στις χώρες του λεγομένου τρίτου κόσμου, ενώ κραυγαλέα είναι η σιωπή από την τρομακτικά άδικη διανομή του πλούτου του πλανήτη! 

Πού οφείλεται η όντως αισθητή υποβάθμιση του περιβάλλοντος; Ασφαλώς στην ανθρώπινη απληστία, πιο συγκεκριμένα στην απληστία του δυτικού ανθρώπου. Πολύς ο λόγος για τις ενεργειακές του ανάγκες, ενώ για δισεκατομμύρια συνανθρώπων μας δεν καλύπτονται οι στοιχειώδεις ανάγκες σε πόσιμο νερό, βασική τροφή και απλά φάρμακα! Και αυτό οφείλεται όχι στην ανεπάρκεια του πλανήτη, αλλά στην καταλήστευση των λαών από τους «ευαισθητοποιημένους» δυτικούς! Αυτοί, που υποκριτικά λαμβάνουν τώρα αυστηρά νομοθετικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος στις ευρωπαϊκές χώρες, είναι οι ίδιοι που ρυπαίνουν ασύστολα το περιβάλλον στις ασιατικές χώρες επενδύοντας εκεί και ανακαλύπτοντας στην απληστία τους ακόμη και το «εμπόριο ρύπων». Θύμα αυτής της υποκριτικής τακτικής είναι και η ενεργειακά φτωχή χώρα μας, καθώς ο λιγνίτης μας, το εθνικό καύσιμο, έχει καταδικαστεί. Βέβαια θα προκύψει και κάτι καλό. Θα μείνουν κάποια κοιτάσματα προς εκμετάλλευση από τις ερχόμενες γενιές.

Εκείνο που δεν φαίνεται να ενοχλεί τις κοινωνίες, που ανέπτυξαν τον «πολιτισμό της κατανάλωσης» είναι ο τρομακτικός όγκος των απορριμμάτων. Πολλά από αυτά θάβονται, με συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τη μόλυνση των υδροφόρων οριζόντων, ή απορρίπτονται στη θάλασσα. Μελλοντικές γενιές θα εξορύσσουν σκουπιδότοπους για να ανεύρουν σημαντικές πρώτες ύλες εξαντλημένες λόγω της αφροσύνης των ανθρώπων του καιρού μας. Άλλοι θα επιχειρούν την κάθαρση των ωκεανών από τον τρομακτικό όγκο πλαστικής ύλης. Πώς όμως εμείς να εγκαταλείψουμε τη λατρεμένη χρήση πλαστικών μιας χρήσης; Πώς να πιούμε νερό από το δίκτυο ύδρευσης; Αν άλλοι πίνουν από στάσιμα ύδατα, στα οποία κοπρίζουν τα οικόσιτα ζώα, πρόβλημά τους!

Η καταστροφή εκτεταμένων τροπικών δασών για την άγρια εκμετάλλευση της ξυλείας και την εξασφάλιση καλλιεργησίμων εδαφών προς σπορά γενετικά τροποποιημένων φυτών, δημιουργημάτων των φρικτών πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες ελέγχουν πλέον πλανητικά τη γεωργία, αφήνει παγερά αδιάφορους τους αρμόδιους, που αναφέραμε στην αρχή. Ίσως ο λιγνίτης της χώρας μας να φταίει για όλα! Το χρηματιστήριο βασικών τροφών, μέσω του οποίου οι διεθνείς μαυραγορίτες ελέγχουν τις τιμές αυτών, με συνέπεια να ωθούν στην πείνα ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας, μας είναι άγνωστο. Εμείς θέλουμε να είναι καθαρή η γειτονιά μας. Θέλουμε; Ας πάψουμε να θεωρούμε τον κατά κεφαλήν όγκο σκουπιδιών δείκτη ανάπτυξης. 

Το πλέον σημαντικό είναι η ταφή ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων στη γη ή η απόρριψη στον βυθό των ωκεανών σε «ασφαλή» κιβώτια. Η τόση έγνοια των Γερμανών για τους γείτονές μας «Μακεδόνες», ψιθυρίζεται ότι οφείλεται στο ότι αυτοί υπερήφανοι για την «ιστορία» τους αποδέχθηκαν να γίνει η γη τους «πυρηνικό νεκροταφείο»! 

Όλοι εμείς που χύνουμε «κροκοδείλια δάκρυα» για την υποβάθμιση του πλανήτη, είμαστε οι ένοχοι για την καταστροφή του. Ο Θεός θα μας ζητήσει και γι’ αυτό λόγο, επειδή παραβήκαμε προκλητικά την εντολή του «εργάζεσθαι αυτόν και φυλάττειν».

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.