7 Ιουνίου 2019

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΙΜΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Γράφει Ο Ιωάννης Ασλανίδης

- Παρακολουθούμε σε αναλύσεις που γίνονται στα Μ.Μ.Ε. από ειδικούς, έτσι τουλάχιστον λένε, ότι το μαύρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ελληνικό λαό, οφείλεται κατά κύριο λόγο, στην οικονομική κατάσταση που έφερε την μεσαία τάξη. Ίσως να είναι έτσι.

- Εμείς όμως που είμαστε από τις Λαοθάλασσες των διαμαρτυρομένων Πατριωτικών Συλλαλητηρίων, που όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αντίθετα η Κυβέρνηση αυτή έκανε το εγκληματικό λάθος, να μας χαρακτηρίσει συλλήβδην ως κακούς ακροδεξιούς, φασίστας, Γερμανοτσολιάδες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Εμείς λοιπόν έχουμε άλλη γνώμη!!!!

- Ζητούσαμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δηλαδή την δική μας Κυβέρνηση, να μην αναγνωρίσει ως Μακεδονία, τους Σλάβους σφετεριστές του συνονθυλεύματος των Σκοπίων. Διότι εκτός των άλλων γνωρίζουμε ιστορικά τους αγώνες και θυσίες των Ελλήνων, από την προϊστορία ,την εποχή του Β! Φιλίππου και ακόμη μέχρι το 1950, για να συνεχίζει αυτή να παραμένει, αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Έθνους.

- Δυστυχώς! ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, παρά την αντίδραση του Ελληνικού λαού, ετσιθελικά πήγε στις Πρέσπες, υπό ισχυρή Αστυνομική Ασφάλεια και υπέγραψε το αμαρτωλό Σύμφωνο των Πρεσπών, με το οποίο αναγνωρίζει:

(α) Την παρεφθαρμένη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων ως Μακεδονική, παρά τα αναφερόμενα ακόμη και από σύγχρονους παγκοσμίου φήμης ιστορικούς ως Hammond, Gaffith και άλλοι. 

(β) Την αρχαία Παιανία, Βατράσκα ή το σωστότερο Δαρδανία ως Μακεδονικό έδαφος. Και

(γ) Τέλος! Αποδέχεται ως Μακεδονικό Έθνος, το Σλαβικό συνονθύλευμα των Σκοπίων, όταν γνωρίζουμε από την ιστορία ότι, οι Σλάβοι κατέβηκαν στα εδάφη αυτά το 600 μ.χ. Μάλιστα χωρίς να σεβαστεί ακόμη την Ελληνική ιστορία και την Μυθολογία, που αναφέρεται για όλους τους Έλληνες, ασφαλώς και για τους Μακεδόνες.

- Αυτό το μοιραίο Εθνικό λάθος ποιος νοήμων Έλλην θα το συγχωρήσει;

- Αξίζει τον κόπο εδώ, ν’ αναδιφήσουμε στην συνέχεια ένα μικρό μέρος συνοπτικά, από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους της Ελλάδος, που αναφέρεται στην Μακεδονία και στους Μακεδόνες.

- Πρώτη μνεία περί Μακεδόνων έκαμε ο Ηρόδοτος που αναφέρει ότι, το Δωρικό φύλλο κατοικούσε κάποτε, «Εν πίνδω Μακεδνόν καλεόμενον». Οι Δωριείς που ήσαν Έλληνες σχηματίστηκαν από την ένωση Μακεδνών και άλλων περιφερειακών Ελληνικών φύλλων. Ακόμη ο Ηρόδοτος αναφέρει τους Μακεδόνες και τους θεωρεί χωρίς δισταγμό Έλληνες «Έλληνες δε είναι τούτους, τους από Περδικκέων γεγονότας καθάπερ αυτοί λέγουσι αυτός δε ούτω τυγχάνω επιστάμενος και δη και εν τοισί όπισθεν λόγοισι αποδείξω».

- Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική Ιστορία ο Τήμενος ήταν υιός του Αριστομάχου και επομένως τρισέγγονος του Ηρακλή. Ο Τήμενος ήταν αδελφός του Κρεσφόντη και του Αριστοδήμου και ορίστηκε ως αρχηγός της τρίτης Καθόδου των Ηρακλειδών. Κατά την κάθοδό των, αφού ενίκησαν των Βασιλέα των Αχαιών Τισαμενό, οι τρεις αδελφοί μοίρασαν μεταξύ τους, την νότια Πελοπόννησο. Ο Τήμενος πήρε το Άργος και έγινε ο ιδρυτής της δυναστείας των Τημενιδών.

- Σύμφωνα πάντα με τον Ηρόδοτο, οι τρεις υιοί του Τημένου, μετά τον θάνατό του, ο Γαβάνης, ο Αέροπος και ο Περδίκκας εξορίστηκαν από το Άργος και κατέφυγαν αρχικά στην Ιλλυρία και μετά πιθανόν στην Παιονία, βόρεια της Μακεδονίας, όπου βιοπορίζοντο φροντίζοντες τα ζώα του τοπικού Ηγεμόνα. Όταν! όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος, εμφανίστηκε ένα όραμα στον τοπικό άρχοντα, ως «θεϊκή προειδοποίηση», αυτός θορυβημένος τους διέταξε να φύγουν από την χώρα του.

- Εκείνοι! του ζήτησαν τους δεδουλευμένους μισθούς των, ο τοπικός Άρχοντας, «τυφλωμένος από τους θεούς», τους έδειξε τις ακτίνες του Ηλίου, που εκείνη την στιγμή έμπαιναν στο σπίτι από το παράθυρο, λέγοντάς τους «να ο μισθός που σας αξίζει». Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί έμειναν έκπληκτοι, αλλά ο μικρότερος ο ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ λέγοντας «Βασιλιά δεχόμαστε ότι μας δίδεις», έβγαλε ένα μαχαίρι και μάζευε, τις ηλιαχτίδες από το χώμα και τις έβαζε στον χιτώνα του. Όταν! έφυγαν τα τρία αδέλφια, ο τοπικός Βασιλιάς τους καταδίωξε, διότι θεώρησε το γεγονός αυτό, ότι ο νεαρός Περδίκκας, είχε προβάλλει με τον τρόπο αυτό διεκδικήσεις στο θρόνο του και σ’ όλη την επικράτειά του.

- Εκείνοι κατέφυγαν στο όρος Βέρμιο και με ορμητήριο αυτό κατέλαβαν τα γειτονικά μέρη και μετά όλη σχεδόν την περιοχή της σημερινής Μακεδονίας. 

- Θεμελιωτής λοιπόν του Μακεδονικού Βασιλείου υπήρξε ο εξ Άργους Ηρακλείδης Περδίκκας Α΄ (700-678 π.Χ.), ο ένας από τους τρεις υιούς του Τημένου. Κατά τον 7ο π.Χ. αιώνα ο Περδίκκας Α΄ κατά την κάθοδό του από τα Πιέρια Όρη στην πεδιάδα ίδρυσε την πρωτεύουσα της Μακεδονίας τις Αιγές. Λέγεται! σε μια κάθοδο από το Βέρμιο ο Περδίκκας ακολούθησε ένα κοπάδι κατσικιών και στο σημείο όπου σταμάτησαν οι κατσίκες (Αίγες), αποφάσισε να κτίσει αργότερα την Πρωτεύουσα του Μακεδονικού Κράτους την οποία και ασφαλώς ονόμασε Αιγές. Η αρχαία πρωτεύουσα Αιγές, σήμερα ταυτίζεται με το χωριό Βεργίνα. Αργότερα η πρωτεύουσα των Μακεδόνων μεταφέρεται, από τον Βασιλέα της Μακεδονίας Αρχέλαο (413-399 π.Χ.) στην πόλη Πέλλα. Τέλος! όταν ο μετέπειτα Βασιλεύς της Μακεδονίας Κάσσανδρος (306-297 π.Χ.), έκτισε την πόλη της Θεσσαλονίκης το 315 π.Χ., μετέφερε την πρωτεύουσα του Βασιλείου σ’ αυτήν. Το ότι ο Περδίκκας Α΄ ο ιδρυτής του Μακεδονικού Βασιλείου και οι διάδοχοί του ήσαν Τημενίδες εξ Άργους, το γένος των Ηρακλειδών, επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την Επιτροπή των Ολυμπιακών στην Ολυμπία, όταν το 496 π.Χ ο Βασιλεύς των Μακεδόνων Αλέξανδρος Α΄ (498-454 π.Χ.) θέλησε ν’ αγωνισθεί στην Ολυμπία. Η Επιτροπή επισήμως, μετά από εξετάσεις, αναγνώρισε την ελληνικότητά του και δια της φράσεως «Ούτος τε γαρ Έλλην το γένος εισί», του επέτρεψαν ν’ αγωνισθεί.

- Η Ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας έχει τις ρίζες της στους πολύ παλαιούς χρόνους όπως προαναφέραμε και αγγίζει ακόμη και την Ελληνική Μυθολογία.

- Τα ονόματα Μακεδόνας και Μακεδονία, προέρχονται, κατά πάσα πιθανότητα, από την Δωρική λέξη «Μάκος», που σημαίνει μήκος και δήλωνε ότι η Μακεδονία είναι η χώρα με τους υψηλούς ή μακριούς ανθρώπους ή από την Ομηρική (αιολική γλώσσα) λέξη «Μακεδνός», που σημαίνει υψηλός Άνθρωπος.


- Επίσης! η γλώσσα των Μακεδόνων ήταν μια ξεχωριστή διάλεκτος της Αιολικής Ελληνικής, η οποία αντιστάθηκε στους εξωτερικές επιδράσεις και ήταν συντηρητική στην προφορά. Παρέμεινε έτσι μέχρι τον τέταρτο π.Χ. αιώνα, όταν υποτάχθηκε πλέον, σχεδόν ολοκληρωτικά στην πλημμυρίδα της «κοινής» λεγομένης Ελληνικής (ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, τόμος Β΄- H.G.L Hammond και G.T. Gaffith).

- Η Μακεδονία μπαίνει ουσιαστικά στην Ιστορία της Ελλάδος, με τον Αλέξανδρο Α΄ (498-454 π.Χ.). Ήταν αρκετά δραστήριος, έξυπνος και δυναμικός, αυτός κυρίως έβαλε τις στρατιωτικές και πολιτικές βάσεις του Μακεδονικού Κράτους. Στους Μηδικούς πολέμους συνεργάστηκε και βοήθησε αρκετά τους Αθηναίους, οι οποίοι για να τον τιμήσουν, τους έδωσαν τον τίτλο του «ΠΑΤΡΙΩΤΗ» και του έστησαν χρυσό ανδριάντα στους Δελφούς.

- Η Μακεδονία πήρε την οριστική εδαφική της μορφή από τον πατέρα του Μεγ. Αλεξάνδρου (336-323 π.Χ.) τον Φίλιππο Β΄ (359-336 π.Χ.). Ο οποίος προσήρτησε στο Κράτος του, την περιοχή μεταξύ Στρυμόνα π. και Νέστου π., όπου επίσης κατοικούσαν περιφερειακά Ελληνικά φύλλα (Βισάλτες, Θράκες κλπ.) και στη συνέχεια την περιοχή της Χαλκιδικής. Επομένως η Μακεδονία ακόμη και στην μεγαλύτερη εδαφική της έκταση, δεν διαφέρει και πολύ από την σημερινή Μακεδονία. Έτσι τα βόρεια σύνορα του Μακεδονικού Κράτους δεν ξεπέρασαν ποτέ τις Ηράκλειες Πύλες (Μοναστήρι-Βιτώλια), τις κορυφογραμμές του Όρους Βαρνούς (Nidze), τις αρχαίες Ιδομενές (στο ύψος της Γευγελής) και το όρος Όρβηλος (Μπέλες). Βορείως των συνόρων της Μακεδονίας κατοικούσαν οι Δάρδανοι, στην σημερινή περιοχή των Σκοπίων και οι Παίονες βορειότερα. Εχθροί κυρίως των Μακεδόνων, τα εδάφη δε αυτών, ουδέποτε υπήρξαν Μακεδονικά εδάφη.

- Οι Μακεδόνες σχεδόν καθ’ όλην την περίοδο των αρχαίων χρόνων, έμειναν προσηλωμένοι στα Ιστορικά Πεπρωμένα, του Ελληνικού Έθνους. Λέει ο Πολύβιος: «Ποίαν και πόσην μεγάλη τιμή, πρέπει να λάβουν οι Μακεδόνες οι οποίοι το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής των, δεν παύουν να πολεμούν τις επιδρομές των βαρβάρων, δια την ασφάλεια όλων των Ελλήνων…». Είναι Ιστορικό Έγκλημα σφετερισμού, όταν το όνομα Μακεδονία αποδίδεται σε εδάφη τα οποία δεν κατοικήθηκαν ποτέ από Μακεδόνες και δεν απετέλεσαν ποτέ τμήματα του Μακεδονικού Βασιλείου. Επομένως! Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η γνώση των αρχαίων δεδομένων δεν είναι επιστημονική περιέργεια, αλλά ανάγκη και εθνική υποχρέωση.

- Η Ελληνική Μακεδονία από τους πανάρχαιους χρόνους, απετέλεσε το πρόφραγμα της Ελλάδος κατά των Βαρβάρων, όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει ο Ιστορικός της αρχαιότητος Πολύβιος, λόγω της Στρατηγικής της θέσεως στης περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου. Για τον ρόλο αυτό των Μακεδόνων, αξιοσημείωτο είναι αυτό που γράφει ο καθηγητής κ. Αποστ. Δασκαλάκης στο έργο του «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Γράφει λοιπόν: «…Μπορεί να θεωρηθεί σήμερα αναμφισβήτητο ότι, αν οι Μακεδόνες δε χρησίμευαν πράγματι σαν πρόφραγμα κατά των νοτίως του Ολύμπου επιδρομών των Βαρβάρων, ο Ελληνισμός δεν θα έμενε επί τόσους αιώνες απερίσπαστος να θεμελιώσει τα δόγματα της Ελευθερίας και να φθάσει στα περίλαμπρα δημιουργήματα του πνεύματος και της τέχνης, τα οποία κληροδότησε σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα..»

- Τέλος! οι επίδοξοι προπαγανδιστές των Σκοπίων ανά τον κόσμο, πρέπει να γνωρίζουν ότι! Μπορεί ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος,για προσωπικούς του λόγους να υπέγραψε το αμαρτωλό σύμφωνο των Πρεσπών, ερήμην του Ελληνικού Λαού, αλλά θα έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με τον Ελληνικό λαό, που εμπνέεται από τις μεγάλες ώρες της Ιστορίας του και από τις μοναδικές προς την ανθρωπότητα εξαίσιες υπηρεσίες του.
«Τι πιο αγαπητό στον άνθρωπο από την πατρική γη;»[ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ]

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.