Τελευταίες αναρτήσεις

23 Ιουνίου 2019

Μιλά ο Ερντογάν υποτιμητικά για τους Έλληνες; Ας δούμε τι έλεγαν οι ομόφυλοί τους Οθωμανοί για τους απλούς Τούρκους!

Από Militaire News 

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους οπαδούς του να μην ψηφίσουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Ερντογάν που ήταν εξαφανισμένος από τον προεκλογικό αγώνα μέχρι χθες, κάλεσε τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης να μην παραδώσουν την “πόλη της καρδιάς τους” ,την οποία κατέκτησαν το 1453, στους Έλληνες.

Ο Ερντογάν παρά τις σφοδρότατες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων του Πόντου και ιδιαιτέρως της Τραπεζούντας, συνεχίζει να διχάζει τους πολίτες. Για τον πολιτικό άνδρα που θέλει να είναι ο ένας και μοναδικός ηγέτης η λέξη Αρμένιος, Έλληνας, Κούρδος είναι ύβρης. Όλοι αυτοί οι γηγενείς πληθυσμοί της Μικράς Ασίας είναι εχθροί του σουλτάνου. Τόση ευτέλεια, τόση αμετροέπεια ….

Αλλά ας δούμε λίγο τι έλεγαν για τους Τούρκους οι Οθωμανοί πρόγονοι του που τόσο εξυμνεί και θέλει να τον αποκαλούν Νεοοθωμανό.

Τα στοιχεία τα βρήκαμε σε άρθρο του συγγραφέα Σονέρ Γιαλτσίν που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sozcu στις 23 Μαΐου 2019 , με αφορμή την “προσβολή” που έκανε ο Πρόεδρος στον Ιμάμογλου.

Για τον σουλτάνο Γιαβούζ Σελήμ οι Τούρκοι είναι γάιδαροι.Για τον Κοτσί Μπέη ξένοι άθρησκοι, για τον Χότζα Σααντεττίν λέσια, απατεώνες, ευτελείς, για τον ποιητή Ναιμά άσχημοι, άγριοι, απαίδευτοι, , για τον ποιητή Νεφί αυτοί που ο Θεός τους στέρησε την πηγή της γνώσης, για τον Χαφιζ Τσελεμπί αυτός που πρέπει να σκοτώσεις ακόμα και αν είναι πατέρας σου, για τον Πρεσβη Τσουχαντίρ Αχμέτ δεν έχει καμία διαφορά από τα ζώα, για τον Σειχουλισλάμ Μουσταφά Σαμπρί αυτός που προκαλεί αηδία, ακόμα και για τον σουλτάνο Βαχντεττίν αγέλη αμόρφωτων με άγνωστη καταγωγή, πατρίδα και θρησκεία….

Ο Γιαλτσίν παραθέτει και άλλους χαρακτηρισμούς και τονίζει ότι για τους Οθωμανούς οι Αρμένιοι ήταν millet sadika ( πιστός λαός) , οι Άραβες kavmi necip (ευγενική, αριστοκρατική φυλή ) και οι Έλληνες Ρωμιοί, καταγόμενοι από τους Ρωμαίους.

Επίσης, είναι γνωστή σε όλους η φράση του μεγάλου Πέρση φιλοσόφου Τζελαλεττίν Ρουμί (έζησε τον 13ο αιώνα) για τους γείτονες “Αν θες να κτίσεις σπίτι πάρε ‘Ελληνα τεχνίτη και αν θες να γκρεμίσεις πάρε Τούρκο”.

Άπειρες οι αρνητικές γνώμες σε βάρος ενός λαού που δεν πρόσφερε τίποτα στην ανθρωπότητα και το μόνο της έργο είναι να κοσμεί τις σελίδες βαρβαρότητας της Ιστορίας, όπως έγραφε συχνά ο αείμνηστος Τσετίν Αλτάν.

Γνωρίζοντας όλα αυτά καλά θα κάνει ο σουλτάνος να σταματήσει αυτούς τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες που πρόσφεραν τα πάντα και προσφέρουν ακόμα και σήμερα τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό, στις επιστήμες και τις Τέχνες. Με την στάση και τον τρόπο σας κ. Ερντογάν εξευτελίζεστε ακόμα περισσότερο και δείχνετε να φοβάστε μια χούφτα βιαίως εξισλαμισθέντων πολιτών σας. Σίγουρα τους προκαλείται άθελα σας να φερθούν όπως και οι καταπιεσμένοι Κούρδοι ….

Κλείνοντας σας υπενθυμίζω ένα άρθρο που έγραψε ο Αχμέτ Αλτάν στις 28 /11/, να το ξαναδιαβάσετε για να φρεσκάρετε την μνήμη σας. Ο εξαίρετος συγγραφέας και δημοσιογράφος που κρατάτε στην Φυλακή έγραφε, μεταξύ άλλων :”Πρέπει να το παραδεχθούμε, εμείς οι Τούρκοι δεν μπορούμε να εφεύρουμε τίποτα αλλά μπορούμε να φτιάχνουμε παραμύθια . Ίσως για αυτό ανεβάζουμε ψηλά τους μεγαλύτερους φαφλατάδες και ίσως για αυτό να θεωρούμε την πολιτική έναν συναγωνισμό ψεύδους.

Η Ιστορία είναι ο τομέας που παραμυθιάζουμε περισσότερο από όλους. Γνωρίζετε ότι οι “πρόγονοι” μας , οι σουλτάνοι, οι ιερωμένοι σχεδόν όλοι είχαν χριστιανούς παππούδες, πολλοί από τους οποίους ήταν παπάδες;

Ποιοι ήταν οι Οθωμανοί; 

Ας πούμε ότι γνωρίζουμε πως κατάγονται από την φυλή των Καγί . Δεν έχουμε επαρκείς γνώσεις για αυτούς. Αμφισβητείται ακόμα και η ύπαρξη τους. Το κράτος των Οθωμανών ιδρύθηκε το 1299. Οι Τούρκοι ήρθαν στην Μικρά Ασία το 1071. Πόσοι ήρθαν μαζί με τον Αλπασλάν;

Αυτοί που σήμερα αποκαλούνται Τούρκοι είναι γνήσιοι απόγονοι του Αλπασλάν; Ή μήπως είμαστε απόγονοι των Βυζαντινών, Αρμενίων , Κούρδων που ζούσαν ήδη στην Μικρά Ασία; Πώς είναι δυνατόν πρόγονοι μας να είναι μόνο οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι;”

Ο συγγραφέας τονίζει επίσης, ότι η μουσική που ακούν σήμερα οι Τούρκοι προέρχεται από το Βυζάντιο , καθώς και πολλές παραδόσεις τους είναι δανεικές από την ίδια πηγή.
Πρέπει κι εσείς , τελικά, κ. Ερντογάν να είστε υπερήφανος για την καταγωγή σας από την Ποταμιά της Ριζούντας...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.