Τελευταίες αναρτήσεις

20 Ιουνίου 2019

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ “ΠΟΡΘΗΤΗ” ΚΙ ΕΜΕΙΣ “ΠΟΡΔΗΤΗ”…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία γίνεται περισσότερο επιθετική, κλιμακώνοντας την προκλητικότητά της και δημιουργώντας έτσι ιδιαίτερη ένταση στη Μεσόγειο. 

Το τουρκικό θαλάσσιο γεωτρύπανο “Πορθητής”, παραβιάζοντας κάθε νόμο δικαίου, βρίσκεται ήδη εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων και τρυπάει την ΑΟΖ της Κύπρου προκειμένου να χτυπήσει φλέβα πετρελαίου!

Σύμφωνα δε και με τις διαβεβαιώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, πως εντός του Ιουλίου θα πλεύσει κι άλλο ένα γεωτρύπανο στην θαλάσσια περιοχή, οι ανησυχίες για ένα θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες εξελίξεις μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδος και της Κύπρου, καθημερινά αυξάνεται! Δείχνοντας πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη για όλα! Ακόμη και για έναν πόλεμο!

Από τη στιγμή μάλιστα, που χοντραίνει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι η Τουρκία, βάζοντας τον ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους να αναγγέλλει ότι θα “ανοίξει” την έρημη από το 1974 πόλη της Αμμοχώστου! Αφού σύμφωνα με απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου του ψευδοκράτους”, ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων θα κάνει τάχατες “επιστημονική καταγραφή” της υπάρχουσας κατάστασης!

Κι εμείς στην Ελλάδα τι ακριβώς πράττουμε, όταν έχουμε αποδεδειγμένη παραβίαση κυριαρχικών κυπριακών δικαιωμάτων; Που μια παρόμοια παραβίαση, κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει ξαφνικά στο Αιγαίο μας; 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παρέδωσε την Μακεδονία μας στα Σκόπια, είναι έτοιμη να παραδώσει και το Αιγαίο μας και την Κύπρο μας; 

Γιατί, πως μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός της έκτακτης σύγκλησης του κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Ότι οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται στον κατακόκκινο συναγερμό; Ότι οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ είναι ραγδαίες και οι Τούρκοι δεν είναι δυνατόν να συνετιστούν με αυστηρά μηνύματα και προειδοποιήσεις από την Ε.Ε. και τους λοιπούς “συμμάχους” μας; Όταν αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες – σύμφωνα με το γεγονός της έκτακτης σύσκεψης του ΚΥΣΕΑ – ο ΥΠΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης απολαμβάνει το ψαράκι του σε παραλία της Αττικής; Έτσι εκλαμβάνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης τα κυβερνητικά στελέχη; Ή που αντί να τρίξουν τα δόντια στον προκλητικό φασίστα Ρ. Τ. Ερντογάν, αυτοί συνεχίζουν να πιστεύουν στα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” με την Τουρκία (ΜΟΕ), συνεχίζοντας τις συζητήσεις και τα σούρτα φέρτα; 

Ωστόσο, προ αυτών των ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μεσόγειο, υψηλή, αξιόπιστη διπλωματική πηγή μας, μας μετέφερε τα παρακάτω συγκλονιστικά, ως έντονα σενάρια των επόμενων ημερών:

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα κάνει μερικώς πίσω στην παραλαβή και εγκατάσταση των οπλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία! Θα τους τοποθετήσει μεν, αλλά θα τους τοποθετήσει – αναπτύξει σε σημεία που δεν θα ενοχλούνται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ! 
Αυτή η μερική αναδίπλωση του Τούρκου Σουλτάνου, τι ανταλλάγματα θα επιφέρει; 
Θα είναι ανταλλάγματα και τα οποία θα είναι εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων;

Η επόμενη συγκλονιστική πληροφορία, έχει να κάνει με το ενδεχόμενο αναβολής των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. Που λόγω της τεταμένης κρίσεως των εθνικών ζητημάτων, ενδεχομένως να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή εάν γίνουν εκλογές να οδηγηθούμε σε συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…

Εφιαλτικά σενάρια, τα οποία ωστόσο όπως μας διαβεβαίωσε η πηγή μας, θα τεθούν σύντομα στο “τραπέζι” ανάλογα με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.