Τελευταίες αναρτήσεις

24 Ιουνίου 2019

Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

- Η ιστορία ενός έθνους είναι η διά μέσου των αιώνων εξέλιξη της ζωής του. Η βαθειά γνώση της Ιστορίας του έθνους μας, αποτελεί την βάση της υπάρξεώς μας, ασκεί μεγάλη επίδραση στην διαπαιδαγώγηση, την μόρφωση, το ήθος και τον χαρακτήρα των νεωτέρων γενεών, ο δε παραδειγματισμός των πολιτικών μας από τα λάθη, πρωταγωνιστών πολιτικών παλαιοτέρων εποχών, επιδρά αποφασιστικά επ’ αυτού τούτου του μέλλοντος του έθνους των Ελλήνων.

- Η Ιστορία είναι γνωστό ότι συνθέτει πρότυπα και δημιουργεί ακόμη μια τεράστια ηθική δύναμη, την «ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», στοιχείο βασικό και απαραίτητο, για την ιστορική συνέχεια του Έθνους των Ελλήνων.

- Την μεγάλη σπουδαιότητα της ιστορίας μας την δίδει ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: «Η Ιστορία τοις μεν νεοτέροις των γεγηρακότων περιποιεί την σύνεσιν, τους δε πρεσβυτέρους πολλαπλασιάζει την υπάρχουσαν εμπειρίαν. Και! τους μεν πολίτας άξιους ευδαιμονίας παρασκευάζει, τους δε ηγεμόνας τω δια της δόξης αποθανατισμώ προτρέπεται τοις καλλίστοις των έργων επιχειρείν». Ασφαλώς δεν μπορεί τίποτε εποικοδομητικό να πραγματοποιηθεί, αφ’ ενός εάν δεν προβληματίζει, τους σημερινούς μας πολιτικούς η Ιστορία, διότι δεν γνωρίζουν τα γεγονότα και τις συνέπειες αυτών και αφ’ ετέρου δεν γνωρίζουν στην ουσία, ποιος ο ρόλος τους και ποια η αποστολή τους, σαν σύνολο, έναντι του λαού και του μέλλοντος της χώρας μας. 

- Οδεύουμε σε μία σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Με αποτέλεσμα τα προηγμένα κράτη, πολύ περισσότερο και η Ελλάς δεν μπορούν πλέον ν’ αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες συνέπειες, με αυτήν την πολιτική νοοτροπία.

- Η Διατήρηση της εθνικής ταυτότητας με την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης απαιτεί μεγάλη συνοχή, συνέπεια, συνεννόηση και συλλογικά μέτρα της καθολικής πολιτικής εξουσίας, της πολιτείας. Θα είναι πολιτικό σύγχρονο έγκλημα στα σημερινά εθνικά θέματα και όχι μόνο , εάν δεν υπάρχει συνεχής πολιτική συλλογική προσπάθεια όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, για την εύρεση της καλύτερης λύσης. Η Εποχή των ανόητων πολιτικών αντιπαραθέσεων παρήλθε. Είμαστε πλέον σε μία εποχή, που απαιτείται σοβαρό πολιτικό έργο και γι’ αυτό δεν επαρκούν μόνο οι κυβερνήσεις, απαιτείται έργο και συμπαράσταση και συνοδοιπορία όλων των πολιτικών Δυνάμεων.

- Σας υπενθυμίζω δύο μόνο πολιτικά εγκλήματα του παρελθόντος και προσφάτως, που είχε το μεν πρώτο, μεγάλες και ανεπούλωτες πληγές και απώλειες εδαφών, που η ελληνικότητά των αριθμούσε δεκάδες αιώνων, το δε δεύτερον με το ξεπούλημα της χρυσής μας κληρονομιάς, που ανοίγει τον ασκό του αιώλου, για το μέλλων της Μακεδονίας μας.

- ΠΡΩΤΟΝ: Όταν ο Ελ. Βενιζέλος επέστρεφε στην Ελλάδα το 1919, με την υπογραφείσα «Συνθήκη των Σεβρών», οι τότε πολιτικοί του αντίπαλοι (αν θυμάμαι καλά) είπαν ότι αποφεύγει τις εκλογές, για κάποιους λόγους που δεν έχουν σημασία να τους αναφέρουμε σήμερα. Τότε, ο Βενιζέλος προκήρυξε εκλογές για την 1η Οκτωβρίου 1920. Στην προεκλογική εκστρατεία η αντιπολίτευση υπεσχέθη στην Ελληνικό λαό ότι, θα επαναφέρει τους στρατιώτες στα σπίτια τους(πολεμούσαν επτά χρόνια). Έτσι επεκράτησε η αντιπολίτευση και ανέλαβε την εξουσία του Κράτους. Η Οποία στην συνέχεια δεν ετήρησε τις υποσχέσεις και συνέχισε τον πόλεμο και όχι μόνο αυτό, επανέφερε και τον βασιλέα Κωνσταντίνο ο οποίος ήτο σφόδρα ανεπιθύμητος από τους συμμάχους. Αποτέλεσμα να στραφούν οι σύμμαχοι υπέρ των Τούρκων και τότε! μία Ελλάδα ολόκληρη, άφθονη σε υγεία, πλούτο και πολιτισμό να καταστραφεί ριζικά. Επίσης ο γενναίος Ελληνικός Στρατός, ο οποίος υπήρξε πάντοτε άξιος της πατρίδος προδόθηκε εκεί, και αριθμούσε πλέον εις αιχμαλώτους, νεκρούς και φυγάδες.

- Συμπερασματικά λέω! Εάν, η τότε αντιπολίτευση είχε ταχθεί με τις εκτιμήσεις της κυβερνήσεως του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ο οποίος επιδίωκε ν’ απελευθερώση μια περιοχή, στην οποία η Ελληνική παρουσία από αιώνων ήτο τόσο έντονη, ώστε και οι Τούρκοι ν’ αποκαλούν την Σμύρνη «Γκιαούρ Ιζμίρ», ποία θα ήτο σήμερα η Γεωπολιτική κατάσταση της Χώρας μας; Κι όμως οι τότε πολιτικοί αντίπαλοί των, πολέμησαν και υπονόμευσαν την πολιτική εκείνη του τότε πρωθυπουργού της χώρας.

- Το ηθικό μέρος του πολιτικού εγκλήματος της εποχής εκείνης αποκαταστάθηκε με τον θλιβερό επίλογο της Δολοφονίας των «εξ» την 28/11/22 ως υπεύθυνοι μιας τρομερής συμφοράς της χώρας μας. 

- ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το σύγχρονο πολύ σοβαρό εθνικό ατόπημα ήταν, η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών,εδώ η Ελληνική Κυβέρνηση ετσιθελικά, μπορώ να πω, φασιστικά, χωρίς την θέληση του Ελληνικού λαού και παρά τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων Ελλήνων δια των συλλαλητηρίων και χωρίς απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, με δρακόντια μέτρα κατά των διαμαρτυρομένων του Ελληνικού λαού και χαρακτηρίζοντας συλλήβδην τους διαμαρτυρομένους ως ακροδεξιούς, φασίστες, γερμανοτσολιάδες και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς, δυστυχώς παρά ταύτα, υπέγραψε το αμαρτωλό σύμφωνο των Πρεσπών, με τις γνωστές πλέον συνέπειες για την χώρα μας. Το κύριο όμως αίτιο της Μικρασιατικής Καταστροφής και της αμαρτωλής υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν, η έλλειψη συνεργασίας των Πολιτικών Δυνάμεων της χώρας μας.

- Σε ομιλία του ο κ. Πρωθυπουργός της χώρας, στην τηλεόραση την τετάρτη βράδυ(19-6-19), είπε μεταξύ άλλων, ούτε λίγο ούτε πολύ, εάν δεν με ψηφίσει ο Ελληνικός Λαός, θα κάμει μεγάλο λάθος. Διότι θα επανέλθουμε στα μνημόνια, λες και σήμερα δεν είμαστε, οπότε ο λαός πάλι θα ξεχυθεί στους δρόμους, όπως εγένετο προ της διακυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει δυστυχώς! Η αλόγιστη πολιτική αντιπαράθεση θα συνεχίζεται, χωρίς την αίσθηση των συνεπειών της, από τους πολιτικούς.

- …..Κατά τα άλλα, ο πολιτικός κόσμος στην χώρα μας, θυμίζει τους στίχους του Αλεξανδρινού: “...βαθειά κοιμάται ο Νέρων ασυνείδητος, ήσυχος και ευτυχής..”

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ. Σ. Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.