22 Ιουνίου 2019

Αγαπώ το παιδί μου όπως ακριβώς είναι

Οι γιατροί της έδωσαν την δυνατότητα να κάνει έκτρωση στο άρρωστο αγόρι της στις 38 εβδομάδες κύησης, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Οι διαμάχες σχετικά με τις εκτρώσεις στο τέλος της κύησης βρίσκονται και πάλι στα ύψη. Αλλά αυτό που ίσως δεν μπορούν οι περισσότεροι να συνειδητοποιήσουν είναι το πόσο συχνά οι έγκυες μητέρες εκβιάζονται να προχωρήσουν στην άμβλωση των βιώσιμων αγέννητων μωρών τους όταν αυτά έχουν κάποιες αναπηρίες.

Η Alex Davey, από το Dunbar, στο East Lothian, στην Αγγλία, μπορούσε να σκοτώσει τον αγέννητο γιο της, ο οποίος είχε σχεδόν ολοκληρώσει την ενδομήτρια ανάπτυξή του, από τη στιγμή που οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλός του ήταν υποανάπτυκτος, σύμφωνα με το Yahoo New UK.

Η Davey δήλωσε ότι οι γιατροί δεν ήξεραν ακριβώς ποιό ήταν το πρόβλημα με το γιο της Benjamin, αλλά της πρότειναν ως λύση την έκτρωση. Ήταν τότε 38 εβδομάδων έγκυος. Αυτή και ο σύζυγός της απέρριψαν άμεσα την ιδέα και λίγο αργότερα ο γιος τους γεννήθηκε. Αυτό συνέβη το 2013.

Πέντε χρόνια αργότερα, η οικογένεια προσπαθεί να χαίρεται την κάθε στιγμή με τον Benjamin. Η Davey είπε ο γιος της πάσχει από ένα σύνδρομο που δεν έχει όνομα. Δεν μπορεί να μιλήσει και έχει ένα σωληνάκι για τη διατροφή του. Χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και έχει προβλήματα όρασης, εξηγεί η μητέρα του. 

«Έχει επιληψία και κάτι που ονομάζεται δυστονία, που σημαίνει σπασμό των μυών του. Έχει επίσης κάτι που ονομάζεται σφαιρική αναπτυξιακή καθυστέρηση και σημαίνει ότι δεν αναπτύσσεται σαν κανονικό παιδί».

Στην οικογένεια δεν γνωρίζουν τί φροντίδα θα χρειαστεί ο Benjamin στο μέλλον ή πόσο καιρό θα τον έχουν ακόμη μαζί τους. Παρά τα ιατρικά του θέματα, ο Benjamin είναι ένα «υπέροχο αγόρι», που τους φέρνει χαρά, είπε η μητέρα του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. 

«Είναι ένα υπέροχο αγόρι και είναι πραγματικά χαρούμενος. Δεν γνωρίζει τίποτα άλλο, οπότε μπορεί να δείξει μόνο αυτό που αισθάνεται μέσα από τη γλώσσα του σώματός του», μας λέει η μητέρα του.

Οι αμβλώσεις είναι νόμιμες και μετά από τις 24 εβδομάδες κύησης στην Αγγλία, εφόσον υπάρχουν ανωμαλίες στη διάπλαση του εμβρύου. Σε πολλές Πολιτείες της Αμερικής, οι αμβλώσεις σε προχωρημένη κύηση είναι επίσης νόμιμες και για οποιονδήποτε λόγο μέχρι τη γέννηση των παιδιών. 

Τα αγέννητα μωρά με αναπηρίες υφίστανται διακρίσεις σε βάρος τους συχνότατα μέσω της άμβλωσης–θανάτωσής τους, και επειδή οι αναπηρίες συχνά δεν ανιχνεύονται έως τις 20 εβδομάδες κύησης ή και αργότερα, πολλά αμβλώνονται ενώ είναι ήδη βιώσιμα εκτός μήτρας.

Οι γονείς που βρίσκονται σε ανάλογες καταστάσεις συχνά αναφέρουν ότι δέχονται πιέσεις από τους γιατρούς και τους γενετιστές–συμβούλους, για να σκοτώσουν τα αγέννητα μωρά τους. 

Ιστορίες όπως της Davey βοηθούν να δουν το φως αυτές οι ευγονικές τάσεις. 
Αλλά, το πιο σημαντικό, δείχνουν κάτι πολύ όμορφο – ότι το κάθε ανθρώπινο πλάσμα ανεξάρτητα από τις ικανότητές του, είναι πολύτιμο και αξίζει να αγαπιέται. 

Πηγή: https://www.lifenews.com 
Πηγή: Αφήστε με να ζήσω! 
ΑΒΕΡΩΦ


ΣΧΟΛΙΟ


Κι όπως έλεγε ο Αγιος Γέροντας Παίσιος "τα παιδιά αυτά αποτελούν το εισιτήριο των γονέων για τον Παράδεισο".
Δυστυχώς είναι εντελώς υποκριτικό σήμερα να αναφερόμαστε στον Καιάδα της Αρχαίας Σπάρτης όπου εικάζεται ότι πέταγαν τα ανάπηρα παιδιά οι Σπαρτιάτες...
Ο σύγχρονος Καιάδας των εκτρώσεων δεν κάνει καν διακρίσεις σε υγιή και άρρωστα παιδιά....
Ολα σκοτώνονται με τον πιο απάνθρωπο τρόπο με ηλίθιες νεοταξικές προφάσεις (τα δικαιώματα στο σώμα της γυναίκας, την καριέρα, την κοινωνική κατακραυγή, την ηλικία της μητέρας, οικονομικά προβλήματα κλπ) που δεν μπορούν με τίποτα να σταθούν μπροστά στην αξία της ανθρώπινης ζωής.....
Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον φόνο ενός μοναδικού ανθρώπου με μια ξεχωριστή προσωπικότητα και προπαντώς με μια αθάνατη ψυχή, δώρο από τον Θεό.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.