26 Ιουνίου 2019

Οι νάρκες του ΣΥΡΙΖΑ...

Η Capital Economics σε έκθεσή της επισημαίνει ότι οι νάρκες που αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολέψουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Οι πολιτικές νάρκες είναι ο πιο πολυσυζητημένος όρος αυτό το διάστημα. Έπρεπε όμως από καιρό να καταγγελθούν, με δυναμικό τρόπο, για να κατανοήσει ο λαός τις αήθεις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Αριστερά προς βλάβη του συνόλου, προκειμένου να ωφεληθεί το κόμμα και η ιντελλιγκέντσιά του.

Ο τρόπος σκέψης των αριστερών, δεν έχει καμιά σχέση με τον αντίστοιχο των αστών. Όταν οι αστοί γονείς συμβουλεύουν το παιδί τους να ασχολείται μόνο με τα μαθήματά του στο σχολείο, μακριά από πολιτικές δραστηριότητες, οι αριστεροί γονείς το παίρνουν από χέρι για να το εγγράψουν σε κάποια κομματική οργάνωση.

Από μικρό το παιδί εμποτίζεται με μίσος κατά των επιτυχημένων και των αρίστων, κουβαλώντας σε όλη την ζωή του το σύμπλεγμα. Κι ακόμη χειρότερα, του δημιουργείται η αίσθηση ότι του ανήκει το κράτος, επειδή ο λαός είναι κυρίαρχος, και αυτό το δικαίωμα του το στερεί η μπουρζουαζία.

Θυμάστε την απαίτηση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι του οφείλει η Ελλάδα σημαντική θέση, επειδή είχε παππού δικαστή στο βουνό; Δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο παππούς του και τι είδους δραστηριότητες είχε στο βουνό, αλλά ο εν λόγω σύντροφος δεν φρόντισε να πληροφορηθεί ποιο ήταν το ήθος της πλειονότητας των λαϊκών δικαστών, ποιες οι γνώσεις τους, ποια η αντικειμενικότητά τους. Δεν χρειάζονταν προσόντα. Το κόμμα διόριζε τον πιο κατάλληλο, εμφορούμενο με μίσος κατά των Ελλήνων στρατιωτών και ανταρτών.

Η Capital Economics σε έκθεσή της, επισημαίνει ουσιαστικά ότι οι νάρκες που αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολέψουν σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Αν και υπάρχουν θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και αρκετά οικονομικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, η Capital Economics προειδοποιεί ότι η χώρα δεν έχει ακόμη ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Όπως προβλέπει, η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 1,2% στο σύνολο του 2019, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της σημερινής κυβέρνησης. Παράλληλα, και για το επόμενο διάστημα τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν είναι, όπως επισημαίνει, καθώς η Ελλάδα έχει μακρύ κατάλογο διαρθρωτικών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένου του αναποτελεσματικού φορολογικού και δικαστικού συστήματος και ενός τραπεζικού κλάδου που πνίγεται από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Πόσος κόπος και πόσα μέτρα θα χρειαστούν άραγε για να ανορθωθεί η μεσαία τάξη; Την κυνήγησαν, αφενός για ιδεοληπτικούς λόγους, αφού μας είχαν υποσχεθεί ότι θα ιδρύσουν "κοινωνικές επιχειρήσεις" [έτσι αποκαλούνται οι σοβιετικές κολεκτίβες] και μας προειδοποίησαν ότι ο επιχειρηματίας «δεν θα είναι αφεντικό του κεφαλιού του».

Αφετέρου οι αριστεροί αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η κοινωνική στρωμάτωση δεν είναι μόνο εισοδηματική ή περιουσιακή, αλλά υπακούει και σε μορφωτικά, πολιτισμικά, οικογενειακά, ακόμη και βιωματικά κριτήρια. Διότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα αυτοπροσδιορίζεται από μια ποικιλία παραγόντων.

Προσβλέπει σε κάποια καταναλωτική ευχέρεια και σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, διαθέτει μορφωτική βάση, επιδιώκει την οικογενειακή ασφάλεια αλλά και την κοινωνική άνοδο, έχει τα μάτια στραμμένα στην Ευρώπη, αποστρέφεται τη βία, τις ακρότητες και τον διχασμό, φιλοδοξεί το καλύτερο για τα παιδιά της. Αυτές τις αξίες μισεί η Αριστερά, επειδή ελλείπει η… αγωνιστικότητα.

Και μόλις κατακτηθεί η εξουσία, σε μικρότερο ή και ύψιστο επίπεδο, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια τα κότερα, οι προσλήψεις συζύγων αδελφών, παιδιών, συγγενών παντός βαθμού, αποδεικνύοντας ότι η εξουσία είναι ο τελικός στόχος, και όχι μέσον για υπηρέτηση του λαού. Είδαμε την έλλειψη δημοκρατικότητας στη λήψη αποφάσεων, αλλά και στη συμπεριφορά έναντι του λαού, όταν διαφωνεί μαζί τους. Είμαστε όχλος, κατάπτυστοι, ακροδεξιοί… Κι αυτά τα λένε άνθρωποι που εξ ιδεολογίας είναι εναντίον της Δημοκρατίας.

Ο Μακεδών
Voria

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.