20 Ιουνίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για την βαρβαρότητα, τον ζεόλιθο, την ανευθυνότητα στα εθνικά θέματα.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Ενάντια στη βαρβαρότητα 

Πολλοί πιστεύουν ακόμα ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι μία απλή αναμέτρηση που δεν υπολογίζουν καν σαν μία αντιπαράθεση παρά μόνο σε κομματικό επίπεδο, χωρίς να βλέπουν ότι πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα. Ακούμε συχνά ότι όλες οι πολιτικές θέσεις είναι σεβαστές, αλλά τι να πούμε για αυτές που κατηγορούν την ανθρωπιά και καταδικάζουν την Ανθρωπότητα λόγω ιδεολογίας. Έτσι πολλοί δεν βλέπουν την ιστορικότητα αυτού του αγώνα λόγω έλλειψης γνώσεων περί υποβάθρου. Συχνά μαθαίνουν για αυταρχικά καθεστώτα σε άλλες περιοχές του κόσμου και αντιλαμβάνονται πόσο βάρβαρα είναι αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο και δεν βλέπουν πώς πήραν την εξουσία και πώς άρχισαν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι ακόμα και αν υπάρχουν αναλογίες στην ίδια τους τη χώρα, δεν μπορούν να συνδυάσουν τα γεγονότα. 

Το αυταρχικό καθεστώς από το οποίο πρέπει να απελευθερωθούμε έχει βάλει όλες τις βάσεις για να είναι μία βαρβαρότητα και όχι μόνο για να γίνει. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι τόσο συστηματική που σε συνδυασμό με το θράσος και την προπαγάνδα φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό στους αθώους. Επίσης οι φανατικοί αυτής της βαρβαρότητας εξηγούν στον λαό ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και ότι θα του μάθει στη συνέχεια πόσο θα πρέπει να σκύψει για να ακολουθήσει την ιδεολογία του. Έτσι ο Ελληνισμός πρέπει να δει τώρα πόσο ιστορικός είναι ο αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα. 

πηγή 

Ο ζεόλιθος και η καλλιέργεια της πατάτας 

Με εκατό κιλά ζεολίθου το στρέμμα μπορούμε να περάσουμε από 400 κιλά πατάτας σε 500 κιλά και αυτό το έχουμε δει σε αληθινά χωράφια και όχι μόνο σε εργαστήριο ή σε ειδικές συνθήκες. Ξέρουμε επίσης ότι ο ζεόλιθος μάς επιτρέπει να καταπολεμήσουμε τον νηματώδη σκώληκα. Έχει όμως και μια άλλη ιδιότητα που αφορά στο θέμα της συντήρησης της πατάτας. Πολλοί καλλιεργητές χρησιμοποιούν πολλές χημικές ουσίες και σκευάσματα, ενώ αρκεί η χρήση του φυσικού ζεόλιθου για μια καλή συντήρηση της πατάτας. Επειδή ο ζεόλιθος είναι υδρόφιλος προστατεύει φυσιολογικά την πατάτα χωρίς όμως να την αφυδατώνει, αφού λειτουργεί ως εξισορροπητής. Κι επειδή την καλύπτει δεν αφήνει τη μη θελημένη ανάπτυξή της που προκαλεί την αλλαγή φάσης. Έτσι με ελάχιστο κόστος μπορούμε να προστατέψουμε τις πατάτες σε πολλές φάσεις της ανάπτυξής τους, αλλά ακόμα και στη συντήρησή τους. Είναι λοιπόν σημαντικό να μαθευτεί και αυτή η ιδιότητα του φυσικού ζεολίθου και να διαδοθεί στους καλλιεργητές για αυτούς τους λόγους, διότι είναι ακόμα γνώσεις που δεν έχουν διαδοθεί ευρύτερα. 

πηγή

Η κινδυνολογία ως εργαλείο 

Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλα είναι επιτρεπτά για να μπορέσει να αλλάξει τα καταστροφικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει με την πολιτική της. Έτσι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και την τουρκική προκλητικότητα προς όφελός της δημιουργώντας εντυπώσεις που όχι μόνο δεν έχουν βάση αλλά στις οποίες δεν πιστεύει ούτε η ίδια. Όμως πολλοί πέφτουν θύμα αυτής της προσέγγισης και προσπαθούν να την ενισχύσουν δίνοντας έμφαση με τεχνητό τρόπο στις τουρκικές δηλώσεις. Έτσι η προκλητικότητα της Τουρκίας εργαλειοποιείται για να φανεί ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, όμως από την άλλη πλευρά η ίδια κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι αυτή μπορεί να το διαχειριστεί και είναι ικανή να προωθήσει το πλαίσιο εμπιστοσύνης. 

Έτσι βρισκόμαστε σ’ ένα θέατρο του παραλόγου που αποδεικνύει μία έλλειψη υπευθυνότητας για τα εθνικά θέματα, αλλά βέβαια αυτό δεν μας ξαφνιάζει αφού όλος ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι πια η εξουσία σε κρατικό επίπεδο αλλά στο κομματικό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο χειρισμός είναι πολύ χαμηλού επιπέδου όσον αφορά στην εθνική στρατηγική. 

πηγή  

Η απεγνωσμένη προπαγάνδα 

Όταν κάποιος προσπαθεί να δικαιολογήσει τις κυβερνητικές αποφάσεις για το Σκοπιανό, κάνοντας χρήση της τουρκικής προκλητικότητας, όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται όχι μόνο για πρόσχημα αλλά και για μία εργαλειοποίηση του θέματος έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος σε πολιτικό επίπεδο. Όμως αυτή η τεχνική που είναι και πάλι δείγμα προπαγάνδας για να υποστηριχτεί το απαράδεκτο, δεν έχει πια αποτελέσματα και ερμηνεύεται ως μία τελευταία προσπάθεια διάσωσης μίας κομματικής γραμμής που δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την ιδεολογία της λόγω ιδεοληψίας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το έγκλημα που έγινε κατά της ιστορίας του Ελληνισμού και ξέρουμε με ακρίβεια ότι είναι απλώς η εφαρμογή ενός προγράμματος που ξεκίνησε το 1924 και καθιερώθηκε το 1949. Δεν πρόκειται λοιπόν για μία κίνηση της τελευταίας στιγμής κι ούτε σχετίζεται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Απλώς βρέθηκε η ευκαιρία να εφαρμοστεί ένα ιδεολογικό δόγμα λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας τεσσάρων ατόμων στις κυβερνήσεις και στα υπουργεία εξωτερικών αλλά ούτε αυτό δεν το διεκδικούν με ξεκάθαρο τρόπο, γιατί αφορά μόνο στον πυρήνα του κόμματος.

πηγή

Ελεγκτικό Συνέδριο και θαλάσσιες περιοχές 

Επιτέλους εκδόθηκε και η δεύτερη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δύο θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης, πράγμα που σημαίνει ότι περνάμε στο στάδιο της υπογραφής των δύο συμβάσεων με την τριπλή κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Exxon-Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια. Στη συνέχεια αυτό που θα παραμείνει θα είναι η κύρωση από την επόμενη Βουλή των Ελλήνων που θα αναδειχθεί μετά τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. 

Έχουμε λοιπόν στα χέρια μας τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τις έρευνες και εντός του 2019 αφού θα υπάρχει αρκετός χρόνος για ν’ αρχίσει η διαδικασία με την κοινοπραξία. Είναι δική μας ευθύνη να προχωρήσουμε πιο δυναμικά και να αφήσουμε όλες αυτές τις καθυστερήσεις που έχει υποστεί η πατρίδα μας λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων που δεν βασίζονται πάνω σε τίποτα. Έτσι μετά τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τα θαλάσσια οικόπεδα 2 και 10 που αφορούν την κοινοπραξία Total, Edison και Ελληνικά Πετρέλαια, τη θαλάσσια περιοχή Ιόνιο που αφορά στην κοινοπραξία Repsol και Ελληνικά Πετρέλαια, ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στους Λ. Μαύρο και Μ. Πούλλαδο, Ράδιο Πρώτο, 19/06/2019 ΕΔΩ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Dream FM 90.6fm. 20/06/2019 ΕΔΩ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με την Α. Ανδρεάκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8, 21/06/2019 ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.