Τελευταίες αναρτήσεις

8 Ιουνίου 2019

Θέματα ασφαλείας και απολογισμός της κυβερνητικής θητείας

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 


Kαθώς οδεύουμε σε εθνικές εκλογές, μια αστραπιαία και λιτή ανασκόπηση, καθαρά πάνω σε θέματα εθνικής ασφάλειας (εντός και εκτός) για την παρούσα (σύντομα τέως) κυβέρνηση. 

1. Φυλακές και Νόμος Παρασκευόπουλου: Ξεκινάμε φυσικά με το νόμο Παρασκευόπουλου που κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, εδραίωσε τις άδειες χωρίς ουσιαστικά να εκτίει κάποιος πραγματική ποινή (το 1/3 δεν είναι έκτιση ποινής, διακοπές είναι). Αυτό ξετίναξε κάθε έννοια ασφάλειας στη χώρα. 

2. Σημαντικές υποδομές με ανύπαρκτη φύλαξη: Με την είσοδο τους ως κυβέρνηση, ο Ρουβίκωνας μπήκε στη Βουλή ανενόχλητος και επεστράφη με ταξί της ΓΑΔΑ σπίτι του. Με διαταγή της κυβέρνησης παρακαλώ. Ακολούθησαν μετά και άλλα σκηνικά, με εισβολές αυτοκινήτων και πρόσφατα εικαστική παρέμβαση με 5κιλα κόκκινης μπογιάς. Προηγήθηκε φυσικά η εισβολή στο ΥΕΘΑ, όπου πραγματικά είναι απορίας άξιο τί θα είχε γίνει αν γινόταν αντίστοιχη εισβολή από τον οποιονδήποτε σε αντίστοιχες υποδομές στο εξωτερικό.

3. Στήριξη τρομοκρατών με δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ: Πότε ότι η 17Ν είχε ανθρώπινο ιδεώδες, πότε πώς οι τρομοκράτες, ακόμα και αν δεν έχουν μετανοήσει, δικαιούνται αδείας και άλλα. Μην το αναπτύξω διότι πραγματικά είναι κεφάλαιο ολόκληρο πώς κατάφερε η κυβέρνηση ουσιαστικά να αγκαλιάσει τρομοκράτες και παραβατικά στοιχεία κάθε είδους. 

4. Παραβατικά στοιχεία: Ξεκινώ από τη διάλυση της ΔΕΛΤΑ, τη διάλυση της ΕΛΑΣ γενικότερα, και την άποψη πώς οι εγκληματίες έχουν περισσσότερα δικαιώματα από τα θύματα τους και τον αστυνομικό. Περιπτώσεις ναρκομανών εισβολέων, γύφτων με παραβατικό χαρακτήρα, παράνομων μεταναστών που ακόμα και τώρα λυμαίνονται τα αστικά κέντρα και άλλα παρόμοια. Σ’ όλα αυτά τα παραβατικά στοιχεία η αντιμετώπιση υπήρξε φιλική, ενώ ήταν ιδιαιτέρως εχθρική προς τους πολίτες. Εδώ ας μη ξεχάσω και το μόνιμο ραντεβού κάθε ΠΣΚ στο κέντρο της Αθήνας για ανταλλαγή μολότωφ και πετρών με τα ΜΑΤ και φυσικά τα σπήλαια Νταβέλη που έχουν μεταμορφωθεί τα ΑΕΙ μας.

5. Πυροσβεστική: Έχοντας εικόνα από πεδίο, ως εθελοντής δασοπυροσβέστης, μπορώ να γράψω τεράστια κεφάλαια για το πώς αποτελείωσαν την Πυροσβεστική οι σημερινοί (ήδη είχε σοβαρά προβλήματα από προηγούμενες κυβερνήσεις). Από την περίπτωση Frapport, την δέσμευση χιλιάδων εποχικών και πενταετών, την απαξίωση εξοπλισμού και δυναμικού διά στόματος Τόσκα και άλλα πολλά. 

6. Ένοπλες δυνάμεις: Λίγο πριν αναλάβει η συγκεκριμένη κυβέρνηση τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, οι θεσμοί που απολάμβαναν πλήρη αποδοχή ήταν ΠΡΩΤΑ οι ένοπλες δυνάμεις και μετά οι υπόλοιποι. Αμέσως με την ανάληψη τους, διελύθει η δυναμική τους, όταν ο κύριος Καμμένος ως Υπουργός Άμυνας συνετέλεσε στη καταστροφή, μετατρέποντας τις ΕΔ σε καμαριέρες των παράνομων μεταναστών και τις δομές του ΣΞ σε ξενοδοχεία για εισβολείς εποικιστές.

Σε δεύτερο χρόνο είδαμε τραγικές εμφανίσεις του ΥΠΕΘΑ, με τις οποίες πραγματικά γελούσε ο κόσμος (ούτε θεατρικό βεστιάριο τόσες στολές) ενώ είδαμε σοβαρές ελλείψεις σε δράσεις απέναντι στην περίπτωση της σύλληψης/απαγωγής των στρατιωτικών στον Έβρο που παρέμειναν έρμαιο πολιτικής ανταλλαγής και αντικείμενο πλέον χλευασμού για το αξιόμαχο των Ελληνικών Ε.Δ.

Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε και τις περιπτώσεις που το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είτε υποχρεωνόταν σε αναδρομολόγηση (μέχρι και πάνω από τρίτες χώρες πέρασε σε κυκλική πορεία για να φτάσει στον προορισμό του όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Ιράν) είτε δεχόταν σφοδρή παρενόχληση από οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη. 

7. Θέματα ηγεσίας στις ΕΔ, στα σώματα ασφαλείας και στη δικαιοσύνη: Νομίζω πώς δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Τα έχουμε δει όλοι, γνωρίζουμε πώς κινούνται. Ακόμα και σήμερα προσπαθούν να επιβάλλουν απίστευτα πράγματα με άμεση παρέμβαση στη δικαιοσύνη ενώ είναι στην έξοδο ήδη. Κουβερνάντες τα στελέχη των υπουργείων και η φυσική ηγεσία των σωμάτων αυτών. Μέχρι και ψώνια και ομπρέλες κρατάνε πλέον στους τσαρλατάνους της κυβέρνησης. Ενίοτε κάνουν και συγκεντρώσεις κομματικές. Άμεσο ξήλωμα θέλουν και έξοδο μαζί με τους προϊστάμενους τους. 

8. Ασφάλεια πολίτη: Ό,τι και αν λένε, δεν πείθουν. Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Τόσο τα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τα εγκλήματα με βλάβες κατά ακεραιότητας όσο και η μικροεγκληματικότητα έχουν αυξηθεί. Ειδικά σε αστικά κέντρα αλλά και σε περιοχές που «φιλοξενούνται» παράνομοι μετανάστες. Τόσο ο πρώην υπουργός όσο και οι νυν υφυπουργοί, αντί να πράξουν, λοιδωρούν και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κάντε ό,τι κοιμάστε, το δόγμα ασφαλείας.

9. Μεταναστευτικό: Απίστευτες καταστάσεις, απίστευτα κονδύλια και τρελό παντελόνιασμα από ΜΚΟ βιτρίνα για συμφέροντα. Ακόμα και σήμερα. Η χώρα μας επίσης βρέθηκε να είναι αποθήκη ανθρώπων που ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θεωρεί ακροδεξιό όποιον διαμαρτύρεται (το 65-70% του λαού δηλαδή).

10. Εθνικά θέματα Πρέσπες – Αιγαίο – Β. Ηπειρος: Είναι θέματα ασφαλείας πολύ απλά διότι οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης τόσο στη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, όσο και στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και στο δόγμα » η θάλασσα δεν έχει σύνορα» (Αιγαίο), οδηγούν μαθηματικά την χώρα σε διαμελισμό.

Πρόκειται για πακέτο εθνικής μειοδοσίας που έχει συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα ως υπεύθυνους από την κυβέρνηση. 

Τα εθνικά θέματα, όπως έχουν εξελιχθεί, φοβάμαι πώς θέλουν ειδικούς χειρισμούς για να μην έχουμε τουλάχιστον και άλλες απώλειες και όχι για να επιστρέψουν στο προηγούμενο status quo. Αυτό φοβάμαι πως δεν μπορεί να γίνει. 

Αφήνω τελευταίο το θέμα των συμμαχιών γιατί το προβάλλουν ως επιτυχία τους. Να θυμίσω εδώ πώς όλες οι συμμαχίες ξεκίνησαν το 2013 με πρώτο τον Αβραμόπουλο να έχει πάει σε όλη την Αραβική χερσόνησο, ενώ έκανε και τις πρώτες επαφές με το Ισραήλ. Ακολούθησε ο Σαμαράς που υπέγραψε την πρώτη αμυντική εξοπλιστική συμφωνία το 2014 στην Αίγυπτο, ενώ το ενεργειακό τετράγωνο (Ισραήλ, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα) είχε ήδη σχηματιστεί κατά τα τέλη του 2013, αφού η Noble είχε κάνει τις πρώτες κρούσεις για τα ενεργειακά στην περιοχή.

Επίλογος: Οι συγκεκριμένοι στην κυβέρνηση επιτέλεσαν έργο καταστροφικό όσον αφορά την ασφάλεια και αποτελούν ό,τι χειρότερο έχω δει στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικά δικαστήρια για περιπτώσεις όπως αυτή της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για ειδικά θέματα εσωτερικής ασφάλειας που δείχνουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικούς κύκλους. Δεν ξέρω τι θα πράξουν οι επόμενοι και δεν μπορώ να το κρίνω εκ των προτέρων. Αλλά τα παραπάνω αποτελούν περιπτώσεις υψηλού ρισκου που επιβάλλεται να αντιμετωπίσουν άμεσα, ειδάλλως θα έχουν και εκείνοι την ίδια πορεία με τους σημερινούς, ίσως και σε πιο γρήγορο χρόνο.

GeopoliticsShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.