29 Ιουνίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για τους αυτόχθονες λαούς, την Τουρκία, τις εκλογές και την ιστορία.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Διεθνές Δικαστήριο Αυτοχθόνων Λαών 

Στον τομέα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και γενικότερα των Αυτοχθόνων Λαών, ανοίγει ένα νέο μέτωπο που θα αφορά τη δημιουργία ενός Διεθνούς Δικαστηρίου Αυτοχθόνων Λαών. Η αρχική ιδέα ήρθε από τους λαούς του Ειρηνικού και της Καραϊβικής, αλλά γρήγορα έγινε μία συμμαχία και με τη Δυτική Αρμενία. Επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα για τους Αυτόχθονους Λαούς και το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη έχει ήδη πολλές υποθέσεις, δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός νέου νομικού εργαλείου. 

Το Διεθνές Δικαστήριο Αυτόχθονων Λαών θα μπορούσε να έχει την έδρα του στη Γενεύη, όπου εδρεύει ήδη το Παλάτι των Ηνωμένων Εθνών. Θα αποτελείται αυτό το Δικαστήριο από εννέα Δικαστές, οι οποίοι θα ανήκουν στα ηγετικά στελέχη των Αυτόχθονων Λαών για να μπορέσουν να επιλύσουν αποτελεσματικά σοβαρές υποθέσεις που απασχολούν πολλούς Αυτόχθονους Λαούς. Για να γίνει αυτό το όραμα πραγματικότητα θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά γιατί θα βρεθούν βέβαια διάφορα κράτη που θα καταπολεμήσουν αυτήν την ιδέα. Γι’ αυτό οι μελέτες έχουν αρχίσει ήδη για τη θεμελίωση αυτού του σημαντικού οράματος. 

πηγή 

Η Κωνσταντινούπολη ενάντια στον Ερντογάν

Η Κωνσταντινούπολη κατάφερε, παρόλο που την ανάγκασε ο Ερντογάν να διεξάγει και πάλι εκλογές, να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της λογοκρισίας και της προπαγάνδας και να αναδείξει το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη παραμένει ελεύθερη κάτω από αυτόν τον τουρκικό ζυγό, ο οποίος φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι λειτουργεί με έναν δικτατορικό τρόπο. Το γεγονός ότι ο δήμαρχος επιλέχθηκε και πάλι από τον πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης, χωρίς αυτός να φοβηθεί τις επιπτώσεις, είναι ένα σημαντικό στίγμα για την συνέχεια της πορείας του Ερντογάν, διότι τώρα εμφανίζονται άνθρωποι οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια συνέχεια η πορεία της Τουρκίας και πρέπει σιγά σιγά να απελευθερωθούν. 

Αν πολλοί θεώρησαν ότι δεν θα λειτουργούσε αυτή η αλλαγή, τώρα με την επιβεβαίωσή της βλέπουμε ότι κάτι το οποίο ήταν αδιανόητο έγινε πραγματικότητα και αυτό χάρη στην θέληση του λαού της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος διαχωρίζεται όλο και περισσότερο από το βάθος της ανατολής, και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να αποτελέσει ένα στήριγμα για την πολιτική του Ερντογάν. Όσον αφορά τα δεδομένα σε σχέση με την Ελλάδα αυτή η νέα εκλογή και μάλιστα επανεκλογή, ενισχύει ένα πλαίσιο πιο θετικό, εφόσον αναδεικνύει ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν θέλουν να είναι πανταχού παρών ο Ερντογάν και προτιμούν μία διαφοροποίηση, η οποία είναι πιο δημοκρατική.

πηγή 

Γενετικοί Πόροι και δικαιώματα αυτοχθόνων λαών

Ένα από τα τρία σημαντικά θέματα που διαχειριζόμαστε στο πλαίσιο των Δικαιωμάτων των Αυτοχθόνων Λαών είναι οι γενετικοί πόροι. Έτσι οι συνεδριάσεις που γίνονται στη Γενεύη έχουν επικεντρωθεί πάνω σε αυτό το θέμα. Ένα νέο σημείο που έχει ενδιαφέρον είναι η πρόταση που έγινε από τον Πρόεδρο της Δυτικής Αρμενίας, ο οποίος ζήτησε να ενταχθούν στο ίδιο πλαίσιο τα εδάφη που βρίσκονται σε μία ημικατεχόμενη ή κατεχόμενη κατάσταση.

Με άλλα λόγια υπάρχει μία ευρύτερη έννοια από αυτή που διαχειρίζονται κλασικά τα 46 Δικαιώματα των Αυτοχθόνων Λαών. Δεν είναι πια μόνο το πρόβλημα ενός λαού που βρίσκεται κάτω από το ζυγό ενός συστήματος που έχει έρθει μετά την εγκατάστασή του αλλά και από ένα λαό που βρίσκεται υπό κατοχή, διότι έχει γίνει μία εισβολή στη χώρα του και ο λαός του δεν ζει πια ελεύθερος. Αυτή η πρόταση για το μέλλον που έχει γίνει αποδεκτή προς το παρόν πριν την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών διότι θα ενσωματώσει πιο πολύπλοκες περιπτώσεις και θα μας δώσει και ένα πιο αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης των καταπατήσεων. 

πηγή 

1η Γενική Συνέλευση των Αυτόχθονων Λαών Γιερεβάν Σεπτέμβριος 2020

Σπάνιοι είναι οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται πόσο προχωρούν τα θέματα των Αυτόχθονων Λαών στα Ηνωμένα Έθνη από το 2007 που ήταν το έτος της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Αυτόχθονων Λαών. Κι όμως ο εποικοδομητικός αγώνας συνεχίζεται και γίνεται όλο και πιο δυναμικός. Και αφού περάσαμε το επόμενο στάδιο, τώρα ετοιμάζουμε για τον Σεπτέμβριο του 2020 στο Γιερεβάν την Πρώτη Γενική Συνέλευση των Αυτόχθονων Λαών και εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών. Είναι επίσης πολύ σημαντικό και συμβολικό ότι έχει επιλεχθεί η Αρμενία για πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει αυτή τη νέα διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι έμμεσα μια δικαίωση του αγώνα της Δυτικής Αρμενίας για την απελευθέρωση του λαού της από το ζυγό της βαρβαρότητας αλλά ταυτόχρονα και η απόδειξη της αποδοχής της από τους άλλους Αυτόχθονες Λαούς της Γης. Σίγουρα αυτό το γεγονός θα προκαλέσει αντιδράσεις αλλά είναι ο μόνος τρόπος όχι μόνο να διεκδικηθούν δικαιώματα αλλά και να εφαρμοστούν επί του πρακτέου δίχως να περιμένουμε τίποτα από τους άλλους, αφού αυτό το θέμα είναι δικό μας και εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές μας πρωτοβουλίες.  

πηγή 

Οι δημοκράτες ενάντια στη βαρβαρότητα

Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συμβιβασμού με τη βαρβαρότητα μιας ιδεολογίας που μισεί τον Ελληνισμό, διότι επί της ουσίας μισεί και την Ανθρωπότητα. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω για τα θέματα της ιστορίας, διότι είναι η ανηφόρα μας για να είμαστε ελεύθεροι. Παλεύουμε για τους λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονία, για τους αυτόχθονες λαούς και δεν είναι για να αποδεχθούμε το απαράδεκτο για τους αθώους. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να εξελιχθεί μια βαρβαρότητα είναι είτε αγνοί είτε ψεύτες και λειτουργούν τότε στο πλαίσιο της προπαγάνδας. 

Όταν κάποιος βάζει την ιδεολογία του πάνω από την Ανθρωπότητα ξέρουμε ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και στο επίπεδο της γενοκτονίας, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. Δεν είναι λοιπόν αυτός που θα αλλάξει γνώμη γιατί πολύ απλά η βαρβαρότητα δεν αναθεωρεί ποτέ τη στάση της. Όσοι λοιπόν είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν με μια βαρβαρότητα που μας έχει καταπατήσει δεν είναι πια αθώοι αλλά συνεργοί εγκλημάτων κατά της ίδιας της Ανθρωπότητας και έτσι θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια. 

πηγή 

Η στρατηγική επιλογή

Δεν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο παραλλαγές ή αποχρώσεις, αλλά σε δύο διαφορετικές στρατηγικές που είναι αντίθετες. Διότι η μία αναθεωρεί την ιστορία που δεν ξέρει καλά επειδή τη θεωρεί νεκρή, ενώ η άλλη θεωρεί ότι η ιστορία είναι θεμελιακή για την έννοια του Έθνους. Όταν η βαρβαρότητα μιλά για πρόοδο και ειρήνη, ξέρουμε ότι εννοεί εκκαθάριση και γενοκτονία, διότι δεν θέλει να υπάρχει κανείς που να της αντιστέκεται.

Έτσι οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν για να υπάρξει μια ασπίδα που θα προστατέψει τον ελληνικό λαό από τις επιθέσεις της λογοκρισίας και της καταπίεσης. Η αντίστασή μας είναι ιστορική αλλά θα πρέπει να είναι ιστορικό και το αποτέλεσμα γιατί φτάνει πια αυτά που ζούμε. Ήρθε η ώρα της ελευθερίας για την Ελλάδα και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Δεν έχουμε λοιπόν να περιμένουμε τίποτα από τους άλλους. Εμείς πρέπει να παλέψουμε χάρη στην ψήφο μας, επειδή πιστεύουμε στη Δημοκρατία και δεν φοβόμαστε τους φανατικούς της βαρβαρότητας και της λήθης της ιστορίας. 

πηγή 

Το φαινόμενο Κούντερα

Το φαινόμενο Κούντερα είναι να βρίσκεσαι στην κατάσταση που ήταν ο ίδιος στην Τσεχοσλοβακία, όταν τον καταπατούσε η σοβιετική λογοκρισία, και να μην πιστεύεις ότι τη ζεις πρώτον και να θεωρείς ότι είναι υπερβολική μια τέτοια πραγματικότητα. Έχει ενδιαφέρον να αντιληφθούμε ότι πολλοί Έλληνες έχουν υποστεί το φαινόμενο Κούντερα χωρίς καν να το αντιληφθούν, διότι δεν περίμεναν ποτέ να ζήσουν στην Ελλάδα κάτι το ανάλογο. Η μόνη δικαιολογία που έχουν είναι ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Αλλά το πρόβλημα την αντίληψης παραμένει. Πόσα παραδείγματα λογοκρισίας και καταπίεσης χρειάζεται κανείς για να δει ότι ζει κάτι το ανάλογο; Πόσες φορές πρέπει να υποστεί το απαράδεκτο για να πει επιτέλους φτάνει πια; Τώρα ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση ισχύει. Ενώ υπάρχουν ακόμα αθώοι που δεν το βλέπουν και δεν μπορούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο της απελευθέρωσης. Ήρθε όμως η ώρα να τελειώσει αυτό το αστείο στην Ελλάδα για να το χαρεί και ο ίδιος ο Κούντερα και να δει ότι το παράδειγμά του ήταν χρήσιμο.  

πηγή 

Η συνέχεια της ιστορίας

Μπορεί πολλοί, και ειδικά στελέχη της εξουσίας, να προσπάθησαν να σταματήσουν την ιστορία αφού δεν μπόρεσαν να πείσουν τους πάντες ότι πέθανε. Και διέπραξαν αυτό το έγκλημα για να μας πάνε πίσω, για να προσπαθήσουν να κολλήσουν πάνω σε καθυστερημένα γεγονότα που δεν επέλεξε η ιστορία να ακολουθήσει. Προσπάθησαν χρόνια να εκτελέσουν την αποστολή τους έως το τέλος, θεωρώντας ότι κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν τι προσπαθούν να κάνουν, μάταια όμως. Διότι υπάρχουν και οι άνθρωποι που ξέρουν και γράφουν ιστορία. 

Έτσι η προσπάθεια αυτή ή μάλλον η απόπειρα δεν υλοποιήθηκε έως το τέλος, γιατί το σύστημα δεν τα κατάφερε. Και τώρα προσπαθεί να δικαιολογηθεί για αυτές τις πράξεις ότι δεν αποτελούσαν κινήσεις αυτής της προσπάθειας. Διότι πάλι θεωρεί ότι είναι αρκετοί που θα πέσουν στην παγίδα του. Αλλά όσοι μελετούν τις τεχνικές των αυταρχικών καθεστώτων που διέπραξαν ακόμα και γενοκτονίες κι όχι μόνο εγκλήματα κατά την Ανθρωπότητας, αναγνώρισαν το ύφος αυτής της προσέγγισης και την κατηγόρησαν όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν για να απελευθερώσουν τον ελληνικό λαό. Γι' αυτό συνεχίζει η ιστορία. 

πηγή 

Πολιτική αλλαγή φάσης

Με την πολιτική αλλαγή φάσης που ζούμε, βλέπουμε την επαναφορά θέσεων σε σχέση με το Σκοπιανό. Έτσι τώρα έχουμε επίσημα και τη θέση του πρώην Πρωθυπουργού που ανακοίνωσε ότι ορθώς το κόμμα του επέκρινε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει ενδιαφέρον αυτή η καθυστέρηση αλλά εξηγείται με το τέλος της προγραμματισμένης συμμαχίας με την κυβέρνηση. Επισήμανε επίσης ότι δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Και τελικά παρουσιάστηκε και αυτός ενωτικός πράγμα που σημαίνει ότι κλείδωσε η επιλογή του και περνάμε όντως στο επόμενο στάδιο. Μπορεί να μην είχαμε μια ξεκάθαρη θέση πριν αλλά τώρα και το θέμα του Σκοπιανού που επανέρχεται δηλώνει ένα διαχωρισμό που δεν αφήνει πια περιθώρια συνεργασίας με τη ληγμένη κυβέρνηση. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός νίκησε με τα Συλλαλητήρια κι ότι άλλαξε την πορεία που είχαν προβλέψει οι πολιτικοί σε υψηλό επίπεδο. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και βλέπουμε την πρακτική εφαρμογή. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα ακάθεκτοι έως το τέλος για να δικαιωθεί ο Ελληνισμός και η ιστορία του. 

πηγή 

Νέο στρατηγικό λάθος της Τουρκίας

Η Τουρκία είχε αποφασίσει να τα βάλει με την Κύπρο για τα ενεργειακά θέματα. Δεν ήταν καν παράξενο εκτός βέβαια από το γεγονός ότι επίσημα η Κύπρος δεν υπάρχει για την Τουρκία. Στη συνέχεια η Τουρκία μέσω του Προέδρου της τα έβαλε με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ δεν προσπαθεί πια να ενταχθεί σε αυτήν την υπερδομή. Επειδή είδε ότι δεν πέτυχε αυτό που ήθελε, διότι πολύ απλά υπάρχουν ήδη ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες στην κυπριακή ΑΟΖ, τώρα κάνει άμεση αναφορά στις ΗΠΑ και επαναφέρει την έννοια της εγγυήτριας δύναμης για να υποστηρίξει την παράλογη θέση της. Είναι όμως αργά διότι ήδη οι ΗΠΑ έχουν πάρει θέση. Έχουν βαρεθεί τη συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο απέναντί τους όσο και εντός του ΝΑΤΟ και βέβαια δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτό το παράξενο φλερτ με τη Ρωσία. Αλλά η Τουρκία που έχει ελάχιστη στρατηγική και δεν βλέπει το βάθος των κινήσεων που κάνει, έφερε τις ΗΠΑ ακόμα πιο κοντά στην Ανατολική Μεσόγειο και τώρα με κανένα ενδοιασμό πια γιατί πήραν μια στρατηγική απόφαση.  

πηγή 

Ο κώδικας της επαναδιαπραγμάτευσης

Για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που θέλει να είναι οριστική, πρέπει να ακυρωθεί. Έτσι όσοι υποστηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση προωθούν έμμεσα την ακύρωση. Ο τομεάρχης εσωτερικών της αντιπολίτευσης και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επεσήμανε ότι δεν είναι εύκολο να αφορά το όνομα αλλά μπορεί να αφορά την εθνικότητα, τη γλώσσα, τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία. Όλα αυτά τα σημεία επί της ουσίας ακυρώνουν το προσύμφωνο πριν καν ολοκληρωθεί η νατοϊκή διαδικασία ένταξης των Σκοπίων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η πίεση του ελληνικού λαού συνεχίζει και πάνω στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και λόγω των εκλογών σε εθνικό επίπεδο θα υποχρεωθούν όλο και περισσότερα στελέχη να αλλάξουν τις γενικές διατυπώσεις περί σεβασμού. Διότι ο πρώτος σεβασμός που πρέπει να έχεις ως πολιτικός της Ελλάδας είναι να σέβεσαι τη θέληση του ελληνικού λαού ειδικά όταν την βλέπεις μέσω των Συλλαλητηρίων για το όνομα της Μακεδονίας. Είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας για το μέλλον και για την πορεία της ελληνικής πολιτικής. 

πηγή 

Δημοσκοπήσεις και Προπαγάνδα

Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα εργαλείο που δίνει μία τάση χωρίς βέβαια να υπάρχει κάτι το απόλυτο. Αν λοιπόν οι δημοσκοπήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο της προπαγάνδας είναι επειδή την ενοχλούν για να επηρεάσει το εκλογικό σώμα. Η προπαγάνδα βασίζεται σε πιο καλλιτεχνικά εργαλεία από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες φαίνονται σχεδόν επιστημονικές για να μην πούμε περισσότερα όταν τις συγκρίνουμε με άλλα εργαλεία. Το πρόβλημα της προπαγάνδας είναι ότι δεν έχει το μονοπώλιο της πληροφόρησης και κατά συνέπεια και της παραπληροφόρησης. Έτσι ακόμα και αν είναι μόνο δημοσκοπήσεις η προπαγάνδα τις βλέπει εχθρικά, διότι δεν μπορεί να τις χειραγωγήσει, αφού προέρχονται και από άλλους φορείς και συνεπώς δεν μπορεί πια να χειραγωγήσει τον ελληνικό λαό.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τελικά είναι η πρώτη φορά που μιλάμε τόσο πολύ για τις δημοσκοπήσεις, επειδή το καθεστώς που έχουμε έχει μία άλλη προσέγγιση. Είδαμε τι είναι ικανό να κάνει με την κρατική ραδιοτηλεόραση και μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχαν μόνο κρατικές δημοσκοπήσεις ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτή η εμπειρία στη Σοβιετική Ένωση. 

πηγή 

Αν ο Ελληνισμός ήταν κόμμα

Αν ο Ελληνισμός ήταν κόμμα, όλοι οι Έλληνες θα ήταν κομματικοί. Αν ο Ελληνισμός ήταν πολιτική, όλοι οι Έλληνες θα ήταν πολιτικοί. Εμείς όμως είμαστε του Ελληνισμού επειδή είναι δώρο του Χρόνου για την Ανθρωπότητα. Δεν μπορούμε να είμαστε ακροδεξιοί ούτε σταλινικοί, διότι πολύ απλά πρόκειται για αρχές χωρίς αξίες. Δεν είμαστε της Μακεδονίας λόγω τοπικισμού αλλά λόγω ιστορίας. Προστατεύουμε την ιστορία επειδή είμαστε της συνέχειας. Ενώ οι ακροδεξιοί και οι σταλινικοί ήθελαν να σβήσουν την ιστορία και να την γράψουν με τον δικό τους τρόπο χωρίς παρελθόν. Ο αγώνας θα δικαιωθεί επειδή βασίζεται πάνω στην ιστορία για να δημιουργήσει το μέλλον. Η προπαγάνδα στο τέλος θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι ο Ελληνισμός είναι ακροδεξιός ή σταλινικός ανάλογα με τα θέλω της. Αλλά εμείς θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά γιατί δεν φοβόμαστε τους φανατικούς του κενού. Ο Ελληνισμός δεν είναι κόμμα, επειδή λειτουργεί ως Δίκαιος που προστατεύει τους Αθώους από τις επιθέσεις της βαρβαρότητας. Αλλιώς δεν θα ήμασταν μαζί του στον αγώνα για την ελευθερία της Ανθρωπότητας.  

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.