13 Ιουνίου 2019

Γιατί επέτρεψε η ΠΑΝΑΓΙΑ να βεβηλωθεί η Εφέστιος Εικόνα της ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΗΣ; ΑΣΧΗΜΟ Σημείο για τα Επερχόμενα.

Από πού να αρχίσουμε αδελφοί και που να σταματήσουμε. 
Μια ανατριχίλα μας διαπερνά άμα τη πληροφορία της πρωτόγνωρης βεβήλωσης της Παναγίας της Πορταΐτισσης στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. 
ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΗΜΑΔΙ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Την ώρα που ανατίναζαν στον αέρα πετρελαιοφόρα πλοία στον Περσικό κόλπο, την ώρα που συνερχόταν το εθνικό συμβούλιο της τουρκίας με θέμα την Ελλάδα – Κύπρο- ΑΙΓΑΙΟ, την ώρα που συμβαίνουν τόσα ΑΝΩΜΑΛΑ πράγματα στις ζωές μας, ήρθε και το γεγονός της κλοπής των ταμάτων της Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτίσσης την Ιερά Μόνη Ιβήρων του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

«Σε μία άνευ προηγουμένου βέβηλη πράξη προέβη προσκυνητής του Αγίου Όρους, αγνώστων στοιχείων, στην Ι.Μ. Ιβήρων. 
Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη ο ιερόσυλος εισήλθε στο Ναό που φυλάσσεται η Παναγία η Πορταΐτισσα και αφαίρεσε τα τάματα από την εικόνα. 
Λίγη ώρα αργότερα μοναχός που μετέβη στο Ναό για να ανάψει τα καντήλια αντιλήφθηκε την παραβίαση και ενημέρωσε αμέσως τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ναθαναήλ για την κλοπή. 

Να αναφερθεί ότι η αστυνομία, το λιμενικό και η Διοίκηση του Αγίου Όρους λειτούργησαν άμεσα και καταλυτικά ώστε να βρεθεί ο δράστης και να επιστραφούν τα τάματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο δράστης μόλις έγινε αντιληπτός από τις αρχές πέταξε τα τάματα, ενώ ο ίδιος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα φαράγγι του Αγίου Όρους» https://www.romfea.gr/agioritika-nea/29737-ektakto-afairesan-ta-tamata-apo-tin-panagia-tin-porta%CE%90tissa-tis-im-ibiron 

Φίλοι μας ενημέρωσαν με δάκρυα για το γεγονός από νωρίς. 
Τι τα θέλετε μας είπαν: 
«αφού με την ψήφο μας εκλέξαμε και κλέφτες, η Παναγία επέτρεψε να της κλέψουν τα τάματα της» 
Να γιατί αυτό καθ’ αυτό το γεγονός είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ για αυτά που έρχονται. 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ συνδέει την χιλιόχρονη ιστορία της Ρωμιοσύνης την Ευσεβών αυτοκρατόρων της καθ’ ημάς Ανατολής με το σήμερα και το αύριο. 
Όταν η Παναγία η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ έδωσε μείζον σημείο στους αγιορείτες πατέρες ότι « όταν θα φύγει η ΕΙΚΟΝΑ μου αυτή από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ να φύγουν και αυτοί» .. διότι έρχεται το ΤΕΛΟΣ 

Τότε τι μπορεί να σημαίνει κατά αντιστοιχία η βεβήλωση αυτή που έγινε στις μέρες μας; 
Όταν ο αρχηγός των κουρσάρων κτύπησε την χαριτόβρυτη εικόνα της Πορταΐτίσσης με το ξίφος της στο ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της Υπεραγίας Θεοτόκου και αμέσως ανέβλυσε αίμα με αποτέλεσμα ο αρχηγός των πειρατών να κεραυνοβοληθεί, να πέσει σαν νεκρός και όταν συνήλθε, βαπτίστηκε, έγινε μοναχός και αγίασε και σήμερα βρίσκεται στον πρόναο ως ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ. 

Τότε τι μπορεί να σημαίνει κατά αντιστοιχία η βεβήλωση αυτή που έγινε στις μέρες μας; 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ η Πορταΐτισσα είναι όχι μόνο η Εφέστιος εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, αλλά της Μακεδονίας (βλ. συμφωνία Πρεσπών που τόλμησαν οι βέβηλοι), είναι η εφέστιος εικόνα των Ορθόδοξων Βαλκανίων, είναι η εφέστιος εικόνα του πλανήτη γη. Ναι έτσι όπως το ακούτε. 

Δυο προσωπικές μας μαρτυρίες 
Καλοκαίρι του 1990 την ώρα της εργασίας μας απωλέσαμε το φως των οφθαλμών μας. 
Ο ιατρός που μας εξέτασε είπε τι συνέβη και τι έπρεπε να κάνουμε θεραπευτικά. 
Στράφηκα στην Παναγία την Πορταΐτισσα και άλειψα τα μάτια μου με έλαιον από το κανδήλι της που με προμήθευσε ο προσμονάριος την προηγούμενη χρονιά που προσκύνησα την ΧΑΡΗ ΤΗΣ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. 
Μέσα σε δευτερόλεπτα ήρθε το ΦΩΣ μου. 
Οι γιατροί εξεπλάγησαν αλλά εγώ όχι. 
Την επόμενη χρονιά της πήγα το τάμα μου και οι πατέρες το κρέμασαν στην χαριτόβρυτή εικόνα της. 

Από τότε συνδέθηκα με την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ και κάθε φορά που επισκέπτομαι το Περιβόλι της στον ΑΘΩΝΑ, περνώ και την προσκυνώ, παίρνω άδεια από τους Πατέρες και ψέλνω τω ΥΠΕΡΜΑΧΩ βλέποντας προς την Καθ ημάς Ανατολή γιατί από εκεί ήρθε η ΕΙΚΟΝΑ της πριν χίλια χρόνια και γιατί εκεί θα πάμε, όπως μας πληροφορεί η ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ. 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ τα γνωρίζει όλα και μας προειδοποιεί. 

Ακούστε και τούτο που το γράψαμε πριν καιρό και όποιος πίστεψε – πίστεψε. 

Καλοκαίρι του 2006 με υψηλές θερμοκρασίες καταμεσήμερο βρίσκομαι στην Ιερά Μονή Ιβήρων. 
Περιμένω τον Προσμονάριο για να μας ανοίξει και να προσκυνήσουμε την ΕΦΕΣΤΙΟ ΕΙΚΟΝΑ της ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΗΣ. 
Ξαφνικά από την πλευρά της μαρμάρινης κρήνης εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος μοναχός με τριμμένα ράσα και αναμαλλιασμένος. 
Νομίσαμε ότι ήταν ο προσμονάριος που θα μας άνοιγε. 
Τον πλησιάσαμε για να πάρουμε την ευχή του και αυτός σαν να βρισκόταν κάπου αλλού μας είπε: 
- Θαυμάζεις παλληκάρι μου όλα αυτά τα ωραία κτίρια με τους ιστορικούς θησαυρούς; 
- Με μια βόμβα όλα διαλύονται. 
- Για δες τι έγινε στην Γιουγκοσλαβία; 
- Το ίδιο θα γίνει και εδώ εφόσον συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε και δεν μετανοούμε. 
Εκπλαγήκαμε από τα λεγόμενα και θελήσαμε να ρωτήσουμε: 
- Μας πως γέροντα τα λες αυτά; 
Δεν προλάβαμε να πάρουμε απάντηση γιατί ο Γέροντας μας προσπέρασε και στα δέκα μέτρα τον είδαμε να σηκώνεται από το έδαφος και να εξαφανίζεται. 

ΑΔΕΛΦΟΙ δεν πάμε καλά, εμείς είμεθα ελάχιστοι να κηρύξουμε ΜΕΤΑΝΟΙΑ. 
Όμως όσοι μπορούν πρέπει να την διαλαλήσουν όχι με λόγια αλλά με πράξεις. 

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ ΣΤΗΤΩ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.