22 Ιουνίου 2019

Ομοιος ομοίω

Δεν ξέρω πόσοι το παρατήρησαν, αλλά ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες θεωρώ πως ήταν το πλήρες «ξεβράκωμα» του Βαρουφάκη και η αποκάλυψη του μεγέθους της επιπολαιότητας και της άγνοιας που έχει για εθνικά ζητήματα απολύτως κρίσιμης σημασίας. 

Μέχρι προχθές δεν μπορούσα να είμαι απολύτως βέβαιος για το αν ο Βαρουφάκης λέει ανοησίες, ή έχει απλώς μια αιρετική ματιά για τα πράγματα. Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν μπορούσα φυσικά να γνωρίζω αν αυτά που λέει ένας καθηγητής οικονομικών ο οποίος δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο (και χρειάζεται να πληρώνει κανείς ακριβά για να τις παρακολουθεί) και γράφει ευπώλητα βιβλία, είναι ρεαλιστικά ή μη, αν διέπονται από κάποια λογική ή όχι. Έχουμε βέβαια την εμπειρία της καταστροφικής διαπραγμάτευσης επί υπουργίας του το πρώτο εξάμηνο του 2015 και του κλεισίματος των τραπεζών, αλλά ακούει κανείς και την επιχειρηματολογία του ίδιου πως δεν έφταιγε αυτός για τη δυσάρεστη εξέλιξη των capital controls - και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας τον ψήφισαν μάλιστα επιβραβεύοντας τη θέση του.

Να όμως που οι βουλευτικές εκλογές μάς έκαναν μια μεγάλη εξυπηρέτηση. Υποχρέωσαν τον ανερχόμενο αστέρα και φέρελπι αρχηγό του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη να βγει από τα χωράφια που (υποτίθεται) ότι ξέρει καλά και να ξεδιπλώσει τις απόψεις του και για άλλους τομείς κοινωνικού και εθνικού ενδιαφέροντος πέρα από την οικονομία - και αυτή ήταν η πλήρης επικοινωνιακή πανωλεθρία του, η οριστική αποκαθήλωσή του στα μάτια πολλών Ελλήνων.

Σε τηλεοπτική συζήτηση στον ΑΝΤ1 για τα εθνικά θέματα, ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε εκτός τόπου και χρόνου, κυριολεκτικά. Ήξερα βέβαια από παλαιότερα ότι συντάσσεται απολύτως με τον Τσίπρα σε ό,τι αφορά την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όσες αρλούμπες πέταξε για τις σχέσεις μας με την Τουρκία ήταν κάτι παραπάνω από εξωφρενικές!

Ουσιαστικά ο Βαρουφάκης δήλωσε αντίθετος με τις εξορύξεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο («καλύτερα να τα αφήσουμε όλα αυτά για πάντα στα έγκατα της γης») επειδή έτσι... κάνουμε δώρο στις «κακές» πολυεθνικές, στον Τραμπ και στον Ερντογάν και του ανοίγουμε την όρεξη! Δήλωσε επίσης αντίθετος στη συμμαχία με το Ισραήλ και χαρακτήρισε τον Νετανιάχου περίπου ως παρανοϊκό ακροδεξιό.

Κατά τη γνώμη του τα ορυκτά καύσιμα είναι παρελθόν και πρέπει να ασχοληθούμε αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προκειμένου να κατευνάσουμε την Τουρκία. Δηλαδή κατά τον Βαρουφάκη αν εγκαταλείψουμε τη στρατηγική μας συμμαχία με το Ισραήλ και πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, θα ημερέψει ο «σουλτάνος» Ερντογάν, θα πει «βρε τι καλά παιδιά που είναι αυτοί οι Έλληνες» και δεν θα ασχολείται πλέον μαζί μας να μας απειλεί και να μας εκφοβίζει σε καθημερινή βάση. Συλλογισμός ανάξιος ακόμη και παιδιού του Δημοτικού...

Και σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι ασυναρτησίες που προδίδουν «τρικυμία εν κρανίω» ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Σε εύστοχη ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, «και τι προτείνετε να κάνει η Ελλάδα αν όντως πάψει να ασχολείται η ίδια με τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων αλλά οι Τούρκοι φέρουν ένα πλωτό γεωτρύπανο μέσα στην ελληνική ΑΟΖ και αρχίσουν να τρυπάνε;», ο Βαρουφάκης απάντησε με πολλή άνεση: «Τότε αλλάζει το πράγμα, αυτό είναι casus belli. Θα πρέπει να καταγγείλουμε την Τουρκία στον ΟΗΕ και στην ΕΕ». 

Δηλαδή ο ανόητος, ούτε τι είναι casus belli δεν γνωρίζει. Από τη μία πλευρά λέει ότι μία ενδεχόμενη καταπάτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή ΑΟΖ από την Τουρκία θα πρέπει να είναι «αιτία πολέμου», και από την άλλη εισηγείται ως ελληνική αντίδραση οτιδήποτε άλλο εκτός της στρατιωτικής απάντησης! Πόσο θράσος ή άγνοια πρέπει να έχει κανείς για να βγαίνει δημοσίως να λέει τέτοιες κοτσάνες;

Απορώ πραγματικά τι την ήθελε την πολιτική καριέρα ένας τόσο ρηχός και ανίδεος άνθρωπος. Αλλά βέβαια για να τον επέλεξε ο αμόρφωτος και άχρηστος Τσίπρας για συνεργάτη του, θα μπορούσε να είναι καλύτερός του; 

Stirlitz
το είδαμε ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΟ

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξη ότι τον Βαρουφάκη τον χτυπάνε τα δεξιά έντυπα διότι νομίζουν ότι θα τραβήξει ψήφους από την ΝΔ, αλλά και τα φιλοκυβερνητικά έντυπα διότι θεωρούν ότι η ύπαρξή του απειλή τον Σύριζα....

Δεν ξέρω ποιον ακριβώς απειλεί ο Βαρουφάκης αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι με όσα ξεστομίζει το τελευταίο διάστημα για τα εθνικά μας θέματα αλλά και με την γενικότερη στάση του σε κοινωνικά θέματα (βάζοντας ακόμα κι έναν τραβεστί υποψήφιο) απειλεί την πατρίδα μας....

Κι αυτό δεν είναι ανεκτό....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.