28 Ιουνίου 2019

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ... ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Τα σύνορα είναι καλό πράγμα. Με τα πάσης φύσεως σύνορα έχει προοδεύσει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Στην Ελλάδα διαρκώς... πέφτουν 

Από τον Παναγιώτη Λιάκο 

Ο Βαρουφάκης είναι πνευματικά πρωτοξάδελφος με τον Τσίπρα. Ο μεν είπε ότι, αν κοιτάξεις από το Διάστημα, τα σύνορα φαίνονται παραλογισμός.* Ο Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ απόρησε αν η θάλασσα έχει σύνορα και δεν το ξέρει. Τα σύνορα, γενικώς, στη συνείδηση των ανθρώπων είναι ταυτισμένα με την έννοια του ορίου - εκείνου του σημείου που οι πεπερασμένες δυνάμεις του ανθρώπου δεν μπορούν να ξεπεράσουν χωρίς μεγάλη και συστηματική προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια, φυσικά, δεν μπορεί να γίνεται στην τύχη. Για να ξεπεραστεί μια επιστημονική θεωρία (η οποία χρειάστηκε τιτάνια προσπάθεια, αγώνα, αφιέρωση, θυσίες και ευφυΐα για να σχηματιστεί), πρέπει εκείνος που θα κάνει το άλμα να μην αποδειχθεί ισάξιος με εκείνον που θα «ακυρώσει», αλλά καλύτερός του· και ευφυέστερος πρέπει να αποδείξει ότι είναι και πιο «διαβασμένος» σε ό,τι αφορά την επιστήμη του και έχων ισχυρότερη «διαίσθηση», που τον οδηγεί στην ανακάλυψη της νέας... αλήθειας.

Η Αριστερά δεν συμπαθεί τα όρια, διότι η ύπαρξή τους και μόνο αποτελεί ανασχετικό παράγοντα στη διάδοση των ιδεολογημάτων της. Το γεγονός ότι έχει αναπτύξει τη βία ως βασικό εργαλείο απόκτησης και διατήρησης της «ιδεολογικής ηγεμονίας» της δείχνει ότι δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά στον τομέα της διαλεκτικής, στον έλεγχο και στην απόδειξη. Πώς να τα καταφέρνεις άλλωστε στα επιχειρήματα, όταν η ΕΣΣΔ, η χώρα που λειτούργησε επί δεκαετίες σαν μεγάλο πειραματικό εργαστήριο, αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτον κόσμο δίχως να πέσει πιστολιά, αλλά ξεφουσκώνοντας σαν χαλασμένο λάστιχο; Αν τίθενται όρια σε όλα και επιβάλλονται κανόνες στο ξεπέρασμά τους, η αποστολή της -ειδήμονος στην αμπελοφιλοσοφία- Αριστεράς γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Γι' αυτό λατρεύει τις γενικολογίες και τη φράση «αυτό δεν ήταν αληθινή Αριστερά» (χωρίς, βέβαια, να ορίζει τι είναι αληθινή Αριστερά). 

*Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να μετρηθεί από ειδικά μηχανήματα η γυαλάδα στο μάτι του Βαρουφάκη την ώρα που λέει τη λέξη «παραλογισμός». Αν υπάρχει τέτοιο μηχανηματάκι, υποθέτομεν ότι στη μέτρηση των οφθαλμών Βαρουφάκη θα σφυρίζει σαν τσαγιέρα εγγλέζικη που τη λησμόνησες στο αναμμένο μάτι της κουζίνας. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.