24 Μαΐου 2019

UAS: Το drone νάνος που θα «τρυπώνει» παντού

Εκπαιδευτικό μάθημα για το πρώτο προσωπικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAS) του αμερικανικού στρατού, το οποίο είναι γνωστό ως nano drone, ξεκινάει στο Fort Bragg των ΗΠΑ.
Οι μαθητευόμενοι ξεκίνησαν ANO με την απογραφή και έλαβαν το σύστημα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Εκπαιδεύτηκαν επίσης μέσω διδασκαλίας στην τάξη, σχετικά με τις δυνατότητες του συστήματος, τους ελέγχους του και τον τρόπο λειτουργίας του.

Στη συνέχεια έλαβαν οδηγίες χρήσης για την εκπαίδευση του συστήματος και πέταξαν το drone σύμφωνα με διάφορα σενάρια που κορυφώθηκαν σε μια άσκηση που δοκιμάζει όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό θα είναι το πρώτο προσωπικό UAS που θα αναπτυχθεί μέσα σε μια μονάδα του Στρατού.

Η τεχνολογία του New Army, όπως τα SBS, μετριάζουν τις μελλοντικές απώλειες ζωής και τραυματισμούς, αναλαμβάνοντας άκρως επικύνδινες αποστολές, όπως είναι η λήψη πληροφορών αναγνώρισης ή εργασίες εκκαθάρισης της διαδρομής. Ο ΠΕΟ Στρατιώτης παραδίδει στους Στρατιώτες μας συστήματα και εξοπλισμό όπως αυτό, ώστε να παραμείνει αποφασιστική και κυρίαρχη σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το UAS είναι μέρος του προγράμματος SBS του PEO Soldier και αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα. Το σύστημα ελέγχου εδάφους, το οποίο αποτελείται από σταθμό βάσης με χειριστήριο και μονάδα απεικόνισης και δύο οχήματα αέρος (ένα για την ημέρα και ένα για τη νύχτα). Η οθόνη λειτουργεί ως το κύριο σημείο αλληλεπίδρασης των στρατιωτών με το σύστημα, ενώ τα ιπτάμενα σκάφη είναι μικροσκοπικά, πολύ ευέλικτα και ειδικά σχεδιασμένα για πτήσεις αναγνώρισης τόσο σε προμελετημένη διαδρομή όσο και σε άγνωστη.

Απόλυτη ικανοποίηση στο επιτελείο των Αμερικανών«Αυτό το σύστημα είναι κάτι καινούργιο που το προσωπικό μας δεν έχει δει ποτέ πριν, οπότε είναι πολύ ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε και να το φτάσουμε στα όριά του πριν το χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικές συνθήκες» δήλωσε ο Dalton Kruse, ένας από τους εκπαιδευόμενους στο σύστημα. «Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν πετάξει ποτέ ένα drone πριν, αλλά αυτή η εκπαίδευση μας έδωσε την αυτοπεποίθηση και τη γνώση για να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα. Ήταν εύκολο τόσο στην απογείωσή του όσο και στην πτήση το, πολύ φιλικό προς το χρήστη, και μπορώ ήδη να πω ότι αυτό το σύστημα θα ωφελήσει την μονάδα μου.»

H δυνατότητα να έχει η κάθε μονάδα το δικό της UAS διευκολύνει την αναγνώριση της κατάστασης από τους στρατιώτες όταν βρίσκονται σε κάλυψη ή και χωρίς κάλυψη περιορίζοντας τους κινδύνους για τους στρατιώτες.

Ο John Paul Kruszewski, μηχανικός των μη επανδρωμένων συστημάτων στο Στρατιωτικό Κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών (CCDC SC), παρομοιάζει το σύστημα με ένα κινούμενο ζευγάρι κιάλια. «Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα, οι στρατιώτες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το επιχειρησιακό περιβάλλον τους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να τις υλοποιούν πιο γρήγορα από ποτέ. Κάνει τους στρατιώτες πιο αποτελεσματικούς μειώνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους των τακτικών τους ».

«Είναι η αρχή μιας εποχής όπου κάθε ομάδα θα έχει όραμα πέρα ​​από την οπτική επαφή», δήλωσε ο Nathan Heslink, Βοηθός Διευθυντή Προγράμματος, SBS, PEO Soldier. «Η ομάδα δεν θα έχει κανένα νεκρό χώρο στον τομέα των δραστηριοτήτων της και αυτό επιτρέπει στους στρατιώτες να ανιχνεύουν απειλές νωρίτερα από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανότερο οι στρατιώτες να μην υποστούν βλάβη κατά τη διάρκεια των αποστολών τους».

Πηγή: Defence-blog 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.