17 Μαΐου 2019

«Take Down Iran»: 500 αεροπορικές επιδρομές την ημέρα και «στοχευμένες» εισβολές το σχέδιο των ΗΠΑ!

Γράφει ο Βασίλης Καπούλας

"Μαύρα σύννεφα" στην Μέση Ανατολή καθώς λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα των ΝΥΤ για ανάπτυξη 120.000 ανδρών στην Μέση Ανατολή, αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε στο Newsweek τις πληροφορίες και προχώρησε σε λεπτομέρειες της επιχείρησης "Take Down Iran".

Στο πιο ήπιο σενάριο, ο Ν.Τραμπ θα επιλέξει "χειρουργικές" αεροπορικές επιδρομές με τελικό στόχο την διαπραγμάτευση. Στο χειρότερο σενάριο μιλάμε για 500 αεροπορικές επιδρομές μαζί με χερσαία εισβολή για αλλαγή καθεστώτος. Στόχος θα είναι το Ιράν να τεθεί εκτός δυνατότητας διαπραγμάτευσης!

Σύμφωνα με το Newsweek, στην συνάντηση του Ν.Τραμπ με τους συμβούλους εθνικής ασφαλείας στο Πεντάγωνο την προηγούμενη Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε όλες τις στρατιωτικές επιλογές κατά του Ιράν.

Αυτές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: Ανταπόδοσης και επιθετικές.

Η επικαιροποίηση των στρατιωτικών σχεδίων και οι αναθεωρημένες επιλογές προετοιμάστηκαν μετά από αίτημα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ν.Τραμπ, Τ.Μπόλτον.

Οπως αναφέρει το Newsweek, οι στρατιωτικές επιλογές έχουν διαφορετικό βαθμο ετοιμότητας, κόκκινες γραμμές και κλιμάκωση.
Αυτές περιλαμβάνουν από αεροπορικές επιδρομές μέχρι "στοχευμένες" εισβολές!

Αξιωματούχος των ΗΠΑ τόνισε πως η αρχική ανάπτυξη των 120.000 ανδρών θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε άμεση επέμβαση αν το Ιράν είτε επιτεθεί σε αμερικανικές δυνάμεις είτε συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε στόχους απόκτησης πυρηνικών όπλων.

Οι 120.000 Αμερικανοί στρατιώτες αν αναπτυχθούν, θα επικεντρωθούν στην υλικοτεχνική υποστήριξη και την ανάπτυξη υποδομών για την προετοιμασία των αμερικανικών δυνάμεων για την επιλογή μιας χερσαίες εισβολής αναφέρει το Newsweek επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του pronews.gr. 

Το αρχικό "κύμα" των 120.000 ανδρών στη συνέχεια θα ενωθεί με τις επιπλέον αμερικανικές δυνάμεις που θα σταλούν στην περιοχή.

"Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις παραδοσιακά παίζουν σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία της μάχης" είπε αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ προσθέτοντας πως "η χρήση τους εξαρτάται από το σενάριο και τους βαθμούς εμπλοκής και κλιμάκωσης που θα επιλέξει ο Ν.Τραμπ".

Αυτοί που παρακολούθησαν το συμβούλιο άμυνας ήταν ο ΣΕΑ, Τ.Μπόλτον, ο Στρατηγός Joseph Dunford, η διευθύντρια της CIA Gina Haspel και ο Dan Coats.
Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου χαρακτήρισε την Haspel ως "επαγγελματία" και τον Shanahan ως τον “yes-man” του προέδρου Τραμπ.

Ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι οι "προκαταρκτικές επιλογές δείχνουν πόσο απειλητικό έχει γίνει το Ιράν. Αν κάτι συμβεί, τότε αυτό θα εμπλέξει ένα βαρύ πυραυλικό κτύπημα ώστε να οδηγηθεί η Τεχεράνη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

"Εξαρτάται από την δύναμη κλιμάκωσης. Αλλά δεν έχει σημασία η αντίσταση του Ιράν αλλά όταν δέχεσαι 500 πυραύλους κάθε μέρα, αυτό σε διαλύει, πράγμα που είναι ο στόχος. 
Οταν ο αντίπαλος σου είναι αδύναμος, βγαίνει εκτός διαπραγμάτευσης" πρόσθεσε.

Τραμπ: «Δεν θα στείλω 120.000 στρατιώτες στη Μ.Ανατολή - Αν χρειαστεί θα στείλω περισσότερους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια περίεργη δήλωση όπου αν και διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούσαν ένα σχέδιο για την αποστολή έως και 120.000 στρατιωτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής , εντούτοις δήλωσε πρόθυμος να στείλει περισσότερους.

Ενώ η δήλωση αρχικά φάνηκε αμφίσημη, εντούτοις μετά και το ρεπορτάζ του Newsweek φαίνεται ότι ο Τραμπ εννοούσε την δεύτερη επιλογή κάτι που τονίζει και στο τέλος του λόγου του.
«Πιστεύω ότι είναι fake news, εντάξει;» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο για να προσθέσει όμως:
"Θα έκανα κάτι τέτοιο; Ασφαλώς. Αλλά δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο. 
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταρτίσουμε ένα σχέδιο για αυτό.
Και, αν το κάναμε, θα στέλναμε πολύ περισσότερους στρατιώτες" πρόσθεσε ο Τραμπ. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.