30 Μαΐου 2019

Ένα αόρατο χέρι συνδέει την ημερομηνία των Ελληνικών εκλογών με την ημερομηνία της παράδοσης των S-400 στην τουρκία.

Φώτο: πολύ μας άρεσε αυτή η φωτογραφική σύνδεση για αυτό την επαναλαμβάνουμε επειδή μπουχτίσαμε να βλέπουμε πυραύλους, ενώ εμείς διαθέτουμε πνευματικούς τέτοιους.

Πάλι εκλογές και πήραν όλα φωτιά. Αλλά επαναλαμβάνουμε το μέγα ιστορικό λάθος μας δηλ. να χωριζόμαστε σε πατριώτες και μη πατριώτες. 
Μας πως πρέπει να ψηφίζουμε; 
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Λίνκολν, είχε πει: «Με μία σφαίρα σκοτώνεις ένα άνθρωπο. Με μία ψήφο το μέλλον των παιδιών σου.»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα επισημάναμε κατά επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν, ότι οι S-400 είναι οι κόκκινες γραμμές και σήμερα βλέπουμε ότι πολλά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή μας ευθυγραμμίζονται με αυτές τις γραμμές της φωτιάς. (βλ. φωτιές στα Βαλκάνια, στο ΑΙΓΑΙΟ, στην Κύπρο, εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, κοινωνικές ταραχές, ένταση στο προσφυγικό κύμα κα)

Όσο πλησιάζει η κρίσιμη μέρα παραλαβής των S-400 η τουρκία κατά την προσφιλή τακτική των παζαριών αλλάζει τακτικές.

Σφυρίζει αδιάφορα με τους Ρώσους και κάνει τα γλυκά μάτια πάλι στις ΗΠΑ. 
Ας πάμε λοιπόν επί της θεατρικής σκηνής … 
«Ο Ακάρ: «Τον Ιούνιο μπορεί να μην προλάβουν, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα έρθουν ( δηλ. από Ιούλιο- εθνικές εκλογές στην Ελλάδα). Η διαδικασία ξεκίνησε 
Μήπως να δούμε πρώτα σκέφτεται ο Ακάρ και προκαλεί σεισμό στην Ρωσία 
«Οι εξελίξεις στην υπόθεση αγοράς των S-400 από την Τουρκία δεν σταματούν, καθώς πριν από λίγο ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε πως το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας θα παραδοθεί στην Τουρκία νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία. 

Παρόλο που ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε χθες πως είναι πολύ πιθανό οι S-400 να μην παραδοθούν πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία, εντούτοις η ρωσική πλευρά σήμερα «διαψεύδει» τις δηλώσεις του, λέγοντας πως οι ρωσικοί πύραυλοι θα παραδοθούν νωρίτερα από ότι αναμενόταν, κάτι το οποίο είχε δηλώσει και ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Πότε θα παραδοθούν οι S-400 σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως οι πύραυλοι S-400 θα φτάσουν στην Τουρκία νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, κατόπιν τουρκικού αιτήματος, ενώ προσέθεσε ότι ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας αγοράς των δύο χωρών.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος δήλωσε ότι: «Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες, για τις ημέρες και τους μήνες, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα πρέπει να απευθύνετε το ερώτημα. 
Δεν ασχολούμαστε με αυτό. Όλα προχωρούν όπως είχαν προγραμματιστεί. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Όλα είναι φυσιολογικά». 

Με πληροφορίες από: Sputnik  
https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/s-400-stin-toyrkia-to-kremlino-diapseydei-ton-akar/347372/ 

Αμέσως τσίμπησαν ο δυτικοί και άρχισαν το δούλεμα στον τούρκο. 
«Την ωμή αλήθεια αποκάλυψαν πριν λίγο οι FT καθώς αναγνώρισαν την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν για τους S-400. Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας υποχωρήσει από την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος, τότε εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ αλλά και αλλού κινδυνεύουν με ισοπέδωση.

Ας δούμε αναλυτικά το δημοσίευμα των FT. 
Τον κίνδυνο να εξελιχθούν σε μια μεγάλη κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι κόντρες της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για την προμήθεια των S-400 και των F-35 επισημαίνουν οι Financial Times. 

Oι απειλές της Ουάσιγκτον 

Aμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε προθεσμία μέχρι τα μέσα Ιουνίου στην Τουρκία να ματαιώσει την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπη με βαριές κυρώσεις, ενώ μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω και η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ασύμβατοι με τα νατοϊκά συστήματα και συνιστούν μεγάλη απειλή για τα μαχητικά 5ης γενιάς F 35, καθώς με την ανάπτυξή τους η Μόσχα θα αντλήσει κρίσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία stealth των υπερσύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών. 

«Η επισφράγιση της συμφωνίας για τους S-400 θα ήταν ένας διπλωματικός θρίαμβος για τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα άνοιγε μια τρύπα στην αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ υπονομεύοντας ίσως ακόμη και την ασφάλειά του», σχολιάζουν οι Financial Times.»  
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/776286_ft-ashima-nea-gia-erntogan-akyrosei-toys-s-400-i-rosia-tha-isopedosei 

Τέλος Ιούνιου δηλ. πάνω στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα στην Ελλάδα οι πρόεδροι Τράμπ και Ερντογάν θα τα πούνε ίσως για τελευταία φορά πριν την έναρξη ραγδαίων γεγονότων στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, Ιράν , Μέση Ανατολή, Βαλκάνια. 

« Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου της G-20, που έχει προγραμματιστεί για τις 28-29 Ιουνίου στην Ιαπωνία, έγινε γνωστό από τον διευθυντή επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας.»

Επιπλέον, ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για μια σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.»

https://www.militaire.gr/epikoinonia-tramp-me-erntogan-gia-toys-s-400-kai-synantisi-sto-perithorio-tis-synodoy-g-20/

Τελικά ποια είναι τα διμερή περιφερειακά θέματα που θα συζητήσουν; 

Θα είναι αντιπαροχές, διευκολύνσεις για να μην πάρει η τουρκία τους περιβόητους S-400; 

Ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του Ρώσου και την ώρα που βγαίναν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ένας γέροντας μας εκμυστηρεύθηκε μια εμπειρία του την οποία και αναφέραμε. 

«Και συνέχισε ο Γέροντας: 
- Όταν κατάλαβα ποιον είχα απέναντι μου στάθηκα σεβαστικά και υποκλίθηκα στην Χάρη του 
- Όταν μάλιστα μου είπε ο ΑΓΙΟΣ τα παρακάτω συγκλονίστηκα: 
«ότι και να ψηφίσουν οι Έλληνες, δεν ψήφισαν ΜΕΤΑΝΟΙΑ» 
«έρχεται πολιτική ανακατωσούρα και γρήγορος πόλεμος στην Ελλάδα» 
«είναι αποφασισμένο να σας κτυπήσει ο τούρκος» 
«οι Άγιοι κλαίνε όχι γιατί θα γίνει το κακό αλλά γιατί δεν μετανοήσατε» 
«μαζί με τον γρήγορο πόλεμο έρχεται και γρήγορη μετάνοια» 
«τότε θα σας βοηθήσω κατεβάζοντας τους συστρατιώτες μου Ρώσσους για να κόψουν την μοχθηρία των τούρκων» 
«και εγώ κατέβηκα σαν στρατιώτης του Ρωσικού στρατού στην Μικρά Ασία και έγινα στρατιώτης του ΧΡΙΣΤΟΥ» 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι στις τωρινές εκλογές που έρχονται να επιλέξουμε ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΟΜΟΨΥΧΙΑ. 
Ένα αόρατο χέρι συνδέει τα παραπάνω γεγονότα προς μια συγκυρία εξελίξεων που δεν θα είναι καλή για την πατρίδα μας . 
Το λέμε και το ξαναλέμε … 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς, Ελληνίδες και Έλληνες , να αφήσουμε τα μαλώματα και τους φατριασμούς που δεν χωρούν τώρα και να πιάσουμε το εργόχειρο του φιλότιμου, της λεβεντιάς και της συναλληλίας των προγόνων μας. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.