Τελευταίες αναρτήσεις

22 Μαΐου 2019

Eτοιμάζεται σχέδιο ανάπτυξης Ευρωπαϊκής αμυντικής δύναμης

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


Σχέδιο ανάπτυξης Ευρωπαϊκής αμυντικής δύναμης κατέθεσε δεξαμενή σκέψης προ ημερών στην Federica Mogherini, που περιέχει τα παρακάτω.

– Εκκίνηση στελέχωσης μικρής δύναμης από Ευρωπαίους πολίτες με στρατιωτικές ικανότητες που δεν θα ανήκουν απαραίτητα στο στρατιωτικό δυναμικό χωρών-μελών, αλλά θα έχουν εμπειρία (μέχρι ετών 35). Η δύναμη αυτή θα υπάγεται απευθείας στο γραφείο Foreign Affairs and Security Policy της ΕΕ. Οι μετέχοντες θα είναι κανονικά σε μισθοδοσία μέσα από κονδύλι που ήδη δαπανάται για την ασφάλεια της Ε.Ε.

– Ενδυνάμωση της δύναμης αυτής με συνεργασία σε επίπεδο πληροφορίας με την EUROPOL, το ΝΑΤΟ, αλλά και το αντιτρομοκρατικό κέντρο στη Χάγη. Παράλληλα, εμπλουτισμός του εξοπλισμού της δύναμης αυτής με ειδικό κονδύλι που θα δίνουν όλες οι χώρες μέλη που θα θελήσουν να συμμετέχουν. Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται να δοθεί μεγάλο βάρος σε εξοπλισμό όπως drones, αυτόματα συστήματα διαχείρισης πυρός, κ.α.

– Η Έδρα/αρχηγείο της δύναμης θα βρίσκεται σε δομή κοντά σε αυτές της κεντρικής διοίκησης της Ε.Ε. όμως προτείνεται να έχει 3 επιχειρησιακά αρχηγεία σε Βορρά, Νότο και Ανατολή.

– Η στελέχωση της φυσικής ηγεσίας θα γίνεται εκ περιτροπής κατά το μοντέλο του ΝΑΤΟ.

Σχόλιο: Δεν αντιλέγω πώς είναι ένα εφικτό σχέδιο εργασίας με ορθή κλιμάκωση για να αναπτυχθεί μια διαχειρίσιμη δύναμη που θα λειτουργεί για την Ε.Ε. Αυτό νομίζω , όμως, πώς είναι το εύκολο στάδιο. Το μόνιμο πρόβλημα είναι ποιες διαταγές και με ποια ενιαία εξωτερική πολιτική θα διοικείται το σώμα αυτό, όταν εμφανώς υπάρχουν διαφορές σε πολλά σημεία μεταξύ των χωρών-μελών ανά περιπτώσεις (πχ. η στάση της ΕΕ απέναντι σε Συρία, μεταναστευτικό, τουρκική προκλητικότητα.)

Geopolitics

ΣΧΟΛΙΟ

Το συγκεκριμένο άρθρο του Αλέξανδρου Νίκλαν το παραθέτω σαν ενημέρωση για να αντιληφθούμε τον τρόπο σκέψης που έχουν πολλοί ευρωπαϊστές....
Εισηγήθηκαν λοιπόν στην Φεντερίκα Μονγκερίνι την δημιουργία μισθοφορικού παραστρατιωτικού σώματος που θα επεμβαίνει για να επιβάλλει την θέληση της Ευρωπ. Ενωσης (δηλαδή των μυστικών λεσχών και στοών) στα κράτη μέλη που έχουν αντιρρήσεις στις νεοταξικές επιταγές της Ε.Ε.....

Εκτός αν έχετε ψευδαισθήσεις ότι αυτή η στρατιωτική δύναμη θα έχει σαν σκοπό την υπεράσπιση των κρατών μελών από ξένες επιθέσεις....

Δεν θα αργήσει ο καιρός που θα αντιληφθούμε όλοι τι είδους φασιστικό κατασκεύασμα είναι η ΕΕ....
Τελευταίο δείγμα ήταν η παρουσία ομάδας ευρωβουλευτών στην Αλβανία μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος δήλωσε ότι αν συνεχιστούν τα επεισόδια κατά του Ράμα από τους Αλβανούς, θα αναγκαστεί η ΕΕ να επέμβει στρατιωτικώς και να αναλάβει την εξουσία στην Αλβανία μέχρι να επέλθει και πάλι η τάξη!!!!!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.