Τελευταίες αναρτήσεις

31 Μαΐου 2019

Το ύπατο διακύβευμα

Ανησυχητικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε σε υψηλά ποσοστά 

Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά* 

Το συμπέρασμα των εκλογικών αποτελεσμάτων στις 26-5-2019 απέδειξαν πανθομολογουμένως την έντονη δυσαρέσκεια σύμπασας της ελλαδικής κοινωνίας προς τα μέχρι τούδε πεπραγμένα της κυβερνητικής πολιτικής σε καθολικό επίπεδο αλλά και την απαξία της προς την υπερφίαλη αλαζονεία της φυλλορροούσας πλέον κυβερνήσεως. Ο Ελλην πολίτης ψήφισε αμιγώς με αποκλειστικό γνώμονα την αποπομπή του ΣΥΡΙΖΑ, μεταγγίζοντας ένα εκκωφαντικό μήνυμα δυσπιστίας και μομφής διά την πηδαλιούχηση της χώρας υπό της διακυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιλαϊκή πολιτική, η άκρως ανθελληνική στάση του σε καίρια ζητήματα, με προεξάρχουσα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η υπεράσπιση των ισχυρών επιχειρηματιών και των τραπεζών, η έλλειψη δημόσιας τάξης και ασφάλειας διά της απερίφραστης υπεράσπισης ισοβιτών και εγκληματιών του κοινού Ποινικού Δικαίου κ.ά. επέδρασαν καταλυτικά προς τη συσπείρωση των πολιτών στο παραδοσιακό κόμμα της Κεντροδεξιάς.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εγκληματική και ανοσιουργηματική ασκουμένη πολιτική προς την πατρίδα μας, παρέμεινε, αδικαιολόγητα, σε πολύ υψηλά ποσοστά, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να ανησυχεί περαιτέρω τη Ν.Δ., εν όψει των κεκηρυγμένων εθνικών εκλογών. Ασφαλώς ανησυχητικά είναι και τα ποσοστά των ακραίων εθνικιστικών κομμάτων, τα οποία συμπλέουν με την προπαγάνδα της Αγκυρας σχετικώς με την τουρκική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη και τη Θράκη, πράγμα το οποίο ενισχύθηκε ένεκεν της αβελτηρίας της ανθελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά ταύτα, πέραν της αναβιώσεως του σιδηρού κομματικού διπολισμού, ο Ελλην πολίτης δεν ψήφισε με πολιτικά αισθητήρια, αλλά εξεδήλωσε, προεχόντως και κυρίως, όπως και προπαρέθεσα ανωτέρω, ρητό μήνυμα απογοήτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να λάβει υπόψιν τα Μνημόνια ή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε διαφορετικούς κομματικούς σχηματισμούς για τη βελτίωση του μέλλοντος της Ευρώπης, όπως οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες εξέλεξαν τις ρηξικέλευθες πολιτικές δυνάμεις των ευρωσκεπτικιστών, οι οποίοι αμφισβητούν ευθέως το παρόν «μόρφωμα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ισοπεδωτισμού και της παγκοσμιοποιήσεως. 

Εν κατακλείδι, νικητής εις τις εκλογές ήταν η Ν.Δ., διότι εξαιτίας και συνεπεία της αποτυχημένης και ολοκληρωτικής νοοτροπίας της κυβερνήσεως, η οποία συνελάμβανε τους αντιφρονούντες προς αυτήν, επιβάλλουσα πρωτοφανή πιστοποιητικά φρονημάτων προς τους Ελληνες πολίτες, ποινικοποιώντας την αντίδρασή τους, ήτοι η διχοστατική και αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά, έκφανση του ερυθρού ολοκληρωτισμού, ώθησε εν τέλει τους πολίτες να ψηφίσουν πρόωρα με κριτήρια εθνικών εκλογών, αψηφώντας το ύπατο πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών.

*Δικηγόρος

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.