Τελευταίες αναρτήσεις

20 Μαΐου 2019

Ένας λαός ντοπέ

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Είχα διαπιστώσει από καιρό ότι και η κουτσή Μαρία έχει βάλει υποψηφιότητα για μια θέση σε Δημοτικό Συμβούλιο είτε από μωροφιλοδοξία είτε κατά παράκληση για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο κάποιου φερέλπιδος υποψήφιου Δημάρχου. Επίσης, είχα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι υπάλληλοι του [ευρύτατου] Δημόσιου Τομέα ή συνταξιούχοι, άρα έχοντες εξασφαλίσει τα προς το ζην και άφθονο χρόνο να ασχοληθούν με τα κοινά [χρήματα].

Αλλά χθες βράδυ .... που πήγα στο περίπτερο να αγοράσω βιβλία προσφερόμενα από εφημερίδες, είδα ένα πάκο φωτογραφιών ως η ανωτέρω. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα αισθήματα που με κυρίευσαν. Βέβαια, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αθώωσε τους Κεντέρη και Θάνου που το 2004 μπλα μπλα μπλα, όπως αναμένεται να εξαγνίσει τον στυγερό δολοφόνο με το κρύο βλέμμα Λουκά τής 17Ν, έστω και αν εγώ εύχομαι να αρθούν οι 5 αρεοπαγίτες στο ύψος των περιστάσεων και να μην κάνουν τη χάρη της κ. Ξένης που επέδειξε για τον Μήτσο την ίδια ευαισθησία που επέδειξε για την ευπρεπίστρια με το αλλοιωμένο απολυτήριο Δημοτικού. Ο Τζέκος καταδικάσθηκε σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή για χρήση παράνομων ουσιών [όχι ναρκωτικών].

«Ευπρεπίστρια»; Τί είναι τούτο πάλι; Είναι η καθαρίστρια κατά Πελεγγρίνη. Τον άκουγα συνεντευξιαζόμενο στην τηλεόραση και δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Ευτυχώς που το είπε 4-5 φορές, ώστε να βεβαιωθώ ότι ακούω καλά. Είπε, λοιπόν, ο κ. Πελεγγρίνης, υποψήφιος ευρωβουλετής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι καλώς κ. Ξένη άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος που απέρριψε την αίτηση για άδεια της κουφής Ντίνας, όπως έκανε και για την ευπρεπίστρια. Στην αρχή άκουσα «ερπύστρια», εξ ου και δεν κατάλαβα τί ήθελε να πει. Εν συνεχεία, όμως, αντελήφθην ότι ο κ. υποψήφιος αναφερόταν στην καθαρίστρια. Ανέτρεξα στον Μπαμπινιώτη και δεν βρήκα τη λέξη. Γλωσσοπλάστης ο κ. Θεοδόσης. Εξεπλάγην, αλλά όχι τόσο όσο, μόλις διαπίστωσα ότι υποψήφιος δημοτικός αύμβουλος Αθηναίων είναι και ο Τζέκος. Και γιατί να μην αποκαλούμε τις καθαρίστριες ευπρεπίστριες, τους καθαριστές ευπρεπιστές, τους οδοκαθαριστές οδοευπρεπιστές, τα καθαριστήρια ευπρεπιστήρια, το στεγνό καθάρισμα στεγνό ευπρέπισμα, τον καθαρισμό ευπρεπισμό κ.ο.κ.; Εδώ η Αυστραλία μετέχει στη Eurovision, στην ευπρεπίστρια και στον Τζέκο θα κολλήσουμε;
Σιγά το πράμα. Αφού εμείς ευτυχούμε.
πηγή


Προ πάντων, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Πολάκης κατήργησε το εισιτήριο των € 5 σε νοσοκομεία, εξ ου και θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε, επειδή το αντικατέστησε με 6% επί των συντάξεων. Τώρα πλέον δεν πληρώνει, όποιος θέλει να κάνει χρήση των δομών του ΕΣΥ, αλλά όλοι είτε κάνουν είτε δεν κάνουν χρήση. Με την ίδια λογική προτρέπω τον κ. Καλογήρου να καταργήσει το μεγαρόσημο στα δικόγραφα και να το αντικαταστήσει με φόρο 0,006% εφ’ όλων των εισοδημάτων χωρίς αφορολόγητο. 

Σώτος 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.