Τελευταίες αναρτήσεις

19 Μαΐου 2019

Ακριβό Αχρείαστο Εκλογοπανηγυράκι

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Έχω μπερδευτεί. Τι ακριβώς ήταν ετούτες οι εκλογές- ιδίως οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019; Ψήφος εμπιστοσύνης; Δημοσκόπηση; Πρόγευση, γεύση, επίγευση, ορντέβρ των βουλευτικών εκλογών που θα επακολουθήσουν;

Δεν δίνω σημασία στις (ανιδιοτελείς /ακομμάτιστες; ) απόψεις των γνωστών: "Πολιτικών Διασκεδαστών", ούτε φυσικά σε εκείνες των κομματικών Κλαυσιγελωτοποιών (=προξενούν κλαυσίγελω). 

Είναι ασυγχώρητο και παράλογο να προκαλείται σύγχυση στον κόσμο, που, δικαιολογημένα αναρωτιέται: Τι από όλα, ποιό από τα παραπάνω ισχύει; Το ερώτημα δεν έχει μόνον ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, ούτε προσφέρεται για πολιτικομματικό κους, κους. 

Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για κάθε σκεπτόμενο πολίτη.

Εξηγούμαι: Αν πχ , όπως ισχυρίζεται ενίοτε η Κυβέρνηση πρόκειται για Δημοσκόπηση, τότε γιατί να ταλαιπωρηθεί κάποιος (ο οποίος αντιπαθεί ή γενικώς δεν μετέχει- όπως εγώ - σε Δημοσκοπήσεις) και να λάβει μέρος; 

Επιπρόσθετα: Ποιός ο λόγος να δαπανώνται τεράστια ποσά για -μια ακόμη - Δημοσκόπηση; 

Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετούν οι κοκορομαχίες, οι παρελθοντολογίες, οι οικογενειακές αναφορές και οι ιδιωτικές στιγμές των ταγών μας; 

Ούτε μία (1) λέξη για το νόημα, την σκοπιμότητα, την σημασία των Ευρωεκλογών. Περί ανέμων, υδάτων και ... κομματικών ανεμοσκορπισμάτων ο λόγος. "Aλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε και να αλληλοκοροϊδευόμαστε". Εξάλλου κοινωνία χαβαλέδων είμαστε και για αυτό μας πρέπουν χαβαλετζήδες, ψεύτες και εκμαυλιστές μπροστάρηδες (!).

Προδήλως πρόκειται για ακόμη ένα αντιαισθητικό, ακριβό, αχρείαστο εκλογοπανηγυράκι, χωρίς νόημα, ουσία, ποιότητα, ειλικρίνεια. Ασυμμάζευτος πολιτικαντισμός.
 
ΥΓ: Το έχω ξαναγράψει (απευθυνόμενος και στον εαυτό μου): 

Δεν χρειάζεται να αναδεικνύουμε τα -εγγενή- μειονεκτήματα του ΚΔΠολιτεύματος /"Δημοκρατίας" γενικότερα, αλλά ειδικότερα στον Τόπο μας. Είναι κουραστικό , ανώφελο, πλεονασμός, αφού οι ίδιοι οι ..."λειτουργοί" (Σ.Σ Αλειτούργητοι και λειτουργημένοι) επαγγελματίες της "πολιτικής" ακάματα, νυχθημερόν μοχθούν . Αμιλλώνται, αγωνίζονται και διαγκωνίζονται στο ποιός θα ξεθεμελιώσει καλύτερα, ταχύτερα, συνεπέστερα, την Δημοκρατία.

Άξιος ο μισθός τους !

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.