Τελευταίες αναρτήσεις

28 Μαΐου 2019

Η καταδίκη μας με τα μνημόνια ...

Γράφει η Μαρία Δελιβάνη

Τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας του ΙΟΒΕ είναι, όντως, τραγικά για μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα, η οποία μαρτύρησε επί 10 περίπου χρόνια, στα χέρια των "εταίρων της" που την υποχρέωναν να εφαρμόζει προγράμματα, δήθεν σταθεροποίησης της οικονομίας της, και για τα οποία ήδη αυτοί οι "εταίροι" απολογούνται επειδή........ήταν λανθασμένα, και υπόσχονται στο μέλλον να εφαρμόσουν διαφορετικά! Και οι δικοί μας κυβερνητικοί, τα ακούν και δεν αντιδρούν! 

Δεν εξοργίζονται για να απαιτήσουν αποζημιώσεις για την καταστροφή του λαού και της οικονομίας, παρότι τι αποζημίωση μπορεί να φέρει πίσω τους δολοφονημένους από τα μνημόνια; Και να σκεφθεί κανείς ενόσω, από την αρχή αυτών των άθλιων μνημονίων, η υπογράφουσα και όχι μόνο, έγραφε, φώναζε, διοργάνωνε επιστημονικά συνέδρια για να δηλώσει το αυταπόδεικτό, ότι δηλαδή τα μνημόνια θα καταστρέψουν και δεν θα διορθώσουν τα προβλήματα της οικονομίας μας, οι οικονομολόγοι όλων ανεξαιρέτως των μνημονιακών κυβερνήσεων "έβλεπαν να έρχεται η ανάπτυξη", και εκτελούσαν πιστά και αγόγγυστα τις εξαθλιωτικές συνταγές των μνημονίων. Μιλούσαν, ακόμη, και για....βιώσιμο χρέος!!! 
Όχι, και βέβαια όχι. 

Δεν ήταν διόλου αδιέξοδη η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όταν μας αλυσσόδεσαν με τα δεσμά , και με την έγκριση των δικών μας κυβερνητικών....οι οποίοι αποκλειόταν να μην καταλάβαιναν το αδιέξοδο. 

Δυστυχώς, οι περισσότεροι ανάμεσά μας πείστηκαν ότι η σωτηρία μας είναι τα....μνημόνια!
Και έτσι φθάσαμε στο τραικό σήμερα, ύστερα από αιματηρές θυσίες 10 περίπου ετών! Φυσικά, δεν έχουν τελειώσει οι ταπεινώσεις και οι βασανισμοί μας, μια και τα μνημόνια..... έφυγαν, αλλά είναι πάντα μαζί μας. 


Και θα είναι για δεκαετίες, ακόμη, αν δεν αποφασίσουμε να σπάσουε τα δεσμά μας, να βγούμε έξω στον καθαρό αέρα, και επιτέλους να σταθούμε στα πόδια μας. 

Διαβάστε την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ (ΕΔΩ), για την Ελλάδα, από 66 σελίδες, για να καταλάβετε το πόσο, εντός και εκτός μας περιπαίζουν, και ότι δε υπάρχει ελπίδα για μας εντός του δηλητηριώδους χώρου των μνημονίων! 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.