19 Μαΐου 2019

Ο απατεώνας που άλλαζε ταυτότητα, μέχρι να αποφασίσει να ζήσει ως γυναίκα!!!!

Προσποιήθηκε την επιστήμονα και κάποιοι υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να προταθεί για το βραβείο Νόμπελ!

Σύμφωνα με τον Κάρολο Δαρβίνο, η φυλετική επιλογή έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη. Έλεγε πως η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης στα ζώα και τους ανθρώπους ήταν ο ανταγωνισμός για ταίρι. 

Η θεωρία αυτή δεν είναι αποδεκτή από όλους και έχουν προταθεί διάφορες εναλλακτικές. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες αντι-δαρβίνειες θεωρίες διατυπώθηκε από τη Δρα. Σαρλότ Μπαχ, μια ουγγαρέζα μετανάστρια που ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Σαρλότ, όμως, δεν ήταν αυτό που φαινόταν και αποδείχθηκε η ζωντανή ενσάρκωση της θεωρίας που υποστήριζε.

Η πρώτη μεταμόρφωση

Μόνο μετά τον θάνατό της το 1981 αποκαλύφθηκε η αλήθεια σχετικά με την Μπαχ. Δεν είχε ακαδημαϊκά προσόντα και δεν ήταν γυναίκα, από βιολογική άποψη. Η Μπαχ γεννήθηκε το 1920 στην πόλη Κίπεστ κοντά στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και βαφτίστηκε ως αγόρι με το όνομα Κάρολι Χάιντου.

Ο πατέρας του ήταν ράφτης και άνοιξε το μαγαζί του στη Βουδαπέστη όταν ο Κάρολι ήταν τριών χρόνων. Στο σχολείο ήταν καλός μαθητής, αλλά δεν είχε φίλους της ηλικίας του εκτός από τα αδέρφια του. Αν και εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο επειδή κλήθηκε στον στρατό το 1941, όταν η Ουγγαρία μπήκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην πλευρά των Γερμανών, κατάφερε να πάρει αναβολή λόγω σπουδών. Στο μεταξύ, στο ραφείο του πατέρα του πήγαινε πολύ καλά και προσέλκυε πελατεία της υψηλής τάξης.

Ένα πλαστό πιστοποιητικό γέννησης και ακριβές επισκεπτήριες κάρτες μεταμόρφωσαν τον Κάρολι από έναν ταπεινό κύριο σε βαρώνο.

Στη διάρκεια του πολέμου, η φασιστική ουγγρική κυβέρνηση απέλασε χιλιάδες Εβραίους, στέλνοντας τους στον θάνατο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί. Ο Κάρολι έβγαζε πολλά χρήματα χωρίς να κοπιάζει. Υπήρχαν υποψίες ότι καταλήστευε εγκαταλελειμμένα σπίτια στο μεγάλο εβραϊκό γκέτο της Βουδαπέστης. Έφυγε από την Ουγγαρία, όπως πολλοί συμπατριώτες του, όταν την εξουσία ανέλαβε μετά τον πόλεμο η υποστηριζόμενη από τη Μόσχα κομμουνιστική κυβέρνηση. Προορισμός του ήταν η Βρετανία, όπου έφτασε το 1948.

Η απόφαση να ζήσει ως άνδρας

Στη Βρετανία, ο Κάρολι έγινε ο άψογα ντυμένος Βαρώνος Καρλ Χάιντου. Έκανε αρκετές δουλειές πριν να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου παντρεύτηκε και άνοιξε ένα γραφείο ενοικιάσεων ακινήτων. Στη διάρκεια της αντικομουνιστικής εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956, ο Χάιντου συγκέντρωσε χρήματα για τους αγωνιστές της ελευθερίας, αλλά όταν τα χρήματα εξαφανίστηκαν, καταδικάστηκε για απάτη και κήρυξε πτώχευση. Απτόητος, ο Χάιντου επαναπροσδιόρισε τον εαυτό του, αυτή τη φορά ως υπνοθεραπευτής Μισέλ Κάρολι.

Η καλή του εμφάνιση και οι τρόποι του προσέλκυσαν πλούσια πελατεία, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μια στήλη παροχής συμβουλών σε ένα κορυφαίο βρετανικό περιοδικό. Οι δουλειές του πήγαιναν καλά έως τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας και του θετού του γιου το 1956. Έπαθε νευρική κατάρρευση, χρεοκόπησε και πέρασε ένα μικρό διάστημα στη φυλακή.

Ο Κάρολι είχε γίνει με τη σειρά Καρλ Χάιντου και Μισέλ Κάρολι, αλλά μετά την αποφυλάκιση του υλοποίησε την πιο πετυχημένη μεταμόρφωση του: από άνδρας έγινε γυναίκα.

Ο Κάρολι είχε βιώσει επεισόδια «παρενδυσιομανίας», σε όλη του τη ζωή, αλλά το 1968, χωρίς το εμπόδιο συζύγου και γιου, αποφάσισε ότι από εκεί και πέρα θα ζούσε ως γυναίκα. Διάλεξε να ζήσει ως Δρ Σαρλότ Μπαχ. Η μεταμόρφωση ήταν δύσκολη. Με ύψος 1.80 μ. ήταν ψηλός για γυναίκα και διέθετε αρρενωπή εμφάνιση και βαριά φωνή. Παρόλα αυτά, έπαιξε τον ρόλο του με τέτοια αυτοπεποίθηση που όλοι όσοι τον συναντούσαν τον θεωρούσαν γυναίκα.

Προσποιήθηκε την επιστήμονα και ανέπτυξε τη δική του θεωρία 

Ο Κάρολι Χάιντου (ως Σάρλοτ) χορήγησε στον εαυτό του τον τίτλο του δόκτορα, ισχυριζόμενος ότι ήταν λέκτωρ σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Βουδαπέστης πριν από την κομμουνιστική διακυβέρνηση. Επίσης, έλεγε στους φίλους του ότι είναι "χήρα και είχε χάσει και τον γιο της το 1965", πράγμα ακριβές, εκτός από το φύλο των εμπλεκόμενων. Το 1971 έγραψε ένα σύγγραμα 521 σελίδων με τον τίτλο «Homo Mutans, Homo Luminems» (Άνθρωπος φορέας της αλλαγής, άνθρωπος φωτοδότης), περιγράφοντας μια επαναστατική θεωρία της εξέλιξης που ονόμασε «ανθρώπινη ηθολογία».

Σύμφωνα με τη θεωρία, οι άνθρωποι, επειδή διαιρούνται σε αρσενικό και θηλυκό, βιώνουν ένα έντονο και αποσταθεροποιητικό άγχος διαχωρισμού. Αυτό δημιουργεί μια τάση και σε άνδρες και σε γυναίκες να γίνουν μέλος του άλλου φύλου- μια ένωση που δεν καταφέρνουν ποτέ όσο είναι παγιδευμένοι σε μία ταυτότητα ερωτικού και κοινωνικού φύλου. Τα άτομα αντιδρούν σε αυτό το δίλημμα με διαφορετικό τρόπο το καθένα: κάποια αναπτύσσουν μια τάση κυριαρχίας στο περιβάλλον και στους συνανθρώπους τους. ‘Άλλοι αμφισβητούν καθιερωμένες πρακτικές και αξίες για να δημιουργούν νέους τρόπους να είναι άνθρωποι.

Ο θαυμασμός από τον ακαδημαϊκό χώρο

Αυτές οι συμπεριφορικές αποκλίσεις μπορούν να εκφραστούν είτε αρνητικά είτε θετικά. Για παράδειγμα η ομοφυλοφιλία, αν και μη αναπαραγωγική, μπορεί να συμβάλει στην αναπαραγωγική συμπεριφορά. Υποστηρίζοντας γάμους μεταξύ των γκέι και υιοθεσία, ο Χάιντου ως Μπαχ προέβλεψε ότι γκέι και λεσβίες θα μπορούσαν να έχουν δικά τους παιδιά ή να παίξουν τον ρόλο τους ως δάσκαλοι και φροντιστές παιδιών των άλλων. Το συμπέρασμα του βιβλίου του είναι ότι η επίλυση της παγκόσμιας αμφισεξουαλικής τάσης μέσω της σεξουαλικής απόκλισης από το ετεροφυλόφιλο πρότυπο είναι το βασικό κίνητρο της εξέλιξης και μια κρίσιμη πηγή ανθρώπινης δημιουργικότητας και πολιτισμικής εξέλιξης.

Αν και το στυλ γραφής του έβριθε από γραμματικά λάθη και συχνά ήταν δυσνόητο, οι ιδέες του κίνησαν το ενδιαφέρον τόσο των ακαδημαϊκών όσο και των απλών ανθρώπων. Στη δεκαετία του 1970 έδινε ομιλίες στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο και τον καλούσαν να δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων το Κέιμπριτζ και το Σάσεξ. Τα μέλη του εκκολαπτόμενου κινήματος για την Απελευθέρωση των Βρετανών Γκέι ασπάστηκαν επίσης την ανθρώπινη ηθολογία, επειδή διαπίστωσαν ότι οι ιδέες του υποστήριζαν τη δική τους μάχη για να γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία.

Τα δέκα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Χάιντου ως Σαρλότ Μπαχ γνώρισε αναγνώριση στα όρια της λατρείας από τους διανοούμενους. Ο συγγραφέας Κόλιν Γουίλσον ήταν ένας από τους θαυμαστές του, ενώ δήλωσε πως "το έργο της Μπαχ άξιζε για Βραβείο Νόμπελ" και η σημασία του ήταν παρόμοια με τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Πηγή:
Οι μεγαλύτερες απάτες της ιστορίας και οι άνθρωποι που τις διέπραξαν,
του Eric Chaline, εκδόσεις Κλειδάριθμος  


mixanitouxronou

ΣΧΟΛΙΟ

Σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος του άρθρου ο Κάρολι Χάιντου αποκαλείτε ως θηλυκό....

Αυτό το κάνουν πολλά ΜΜΕ στα άρθρα ή στις εκπομπές τους αλλά είναι λάθος...
Υποθετικά σέβονται την επιλογή του ατόμου... όμως πάνω από το άτομο είναι ο Θεός...
Και ο Θεός επλάσε τον ανθρωπο άνδρα ή γυναίκα... Και αυτή την επιλογή πρέπει και οφείλουμε όλοι μας από σεβασμό κυρίως προς τον Θεό....

Δηλαδή αν ο Κάρολι έλεγε πως είναι ουρακοτάγκος θα τον κλείναμε σε κλουβί και θα τον ταίζαμε μπανάνες;

Αυτός λοιπόν και ο κάθε τέτοιος, μπορεί να εξαπατεί τον εαυτό του και τους άλλους ότι είναι το αντίθετο φύλο από αυτό που γεννήθηκε, όμως εμείς όλοι (τουλάχιστον όσοι εξ ημών πιστεύουμε στον Θεό και σεβόμαστε τις αποφάσεις και το θέλημα Του στην ζωή μας) θα πρέπει να τον αποκαλούμε και τον συνανστρεφόμαστε όπως ακριβώς τον έφτιαξε ο Θεός κι όχι σαν την γελοιογραφία που δημιούργησε ο ίδιος....

Γι αυτό κι εγώ άλλαξα ολόκληρο το δεύτερο μέρος και τον αποκαλό ως αρσενικό....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.