27 Μαΐου 2019

Άντε γεια

Γράφει ο Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης 

Ο πρωθυπουργός ο ίδιος έβαλε ρητά το ζητούμενο των χτεσινών εκλογών. Τις κατονόμασε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ψήφο επιδοκιμασίας των μέτρων επιδοματοποίησης των πολιτών. Οι πολίτες απάντησαν χτες σαφώς. Αποδοκίμασαν τον ίδιο και τα μέτρα του. Ο ίδιος σήκωσε το γάντι, με τα ίδια ψέματα που λέει διαρκώς. Ότι ποτέ δεν πολιτεύτηκε με ψέματα! Τώρα, είναι στο χέρι των πολιτών να αποδείξουν τον Ιούνιο αν εννοούσαν τη χτεσινή τους ψήφο.

Το χτεσινό μήνυμα των πολιτών είναι πολλαπλό. Στις ευρωεκλογές αποδοκίμασε την πολιτική του Τσίπρα στην οικονομία, στην ασφάλεια, και στην εθνική στρατηγική. Σ αυτά κυρίως.

Αποδοκίμασε τη σφαγή της μεσαίας τάξης και την αλλοπρόσαλλη, χωρίς μέλλον, ανυπαρξία σχεδιασμού για παραγωγή πλούτου στη χώρα. Για παραγωγή ευημερίας.

Αποδοκίμασε την εγκατάλειψη των πολιτών στα χέρια κάθε κακοποιών σε όλη τη χώρα. Καθημερινά. Σε όλες τις γειτονιές της χώρας. Επιπλέον, αποδοκίμασε τη φανερή υπεράσπιση του υποκόσμου από την κυβέρνηση, σε κάθε έκφανσή του.

Αποδοκίμασε το ξεπούλημα της Μακεδονίας, την υποχωρητική στάση απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας, την αναξιοπρεπή στάση του κ Τσίπρα σαν πρωθυπουργού εκπροσώπου των Ελλήνων απέναντι στον Τραμπ, τη Μέρκελ, το ιερατείο των Βρυξελλών.

Σε περιφερειακό επίπεδο η συντριβή είναι ακόμα βαρύτερη. Τον αποδοκίμασε όλη η Ελλάδα με εξαίρεση δυο περιφέρειες. Εδώ, όμως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στήριξη της κ Δούρου από το 20% των ψηφοφόρων της περιφέρειας. Αλγεινή, γιατί φανερώνει ότι ένα ικανό ακόμα κομμάτι πολιτών, μπροστά στον κομματικό τους οπαδισμό μοιάζει σαν να μην αισθάνεται τίποτε για 137 νεκρούς, πνιγμένους και καμένους. Κι αυτό φανερώνει τη νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί οι οπαδοί με άγνοια ευαισθησίας έδωσαν το δικαίωμα στην κ Δούρου να βγει χτες το βράδυ και με θράσος να κατηγορεί πολιτικούς ότι τη συκοφάντησαν για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρειά της. Μιλάμε για πλήρη πολιτική αναισθησία.

Σε δημοτικό επίπεδο η συντριβή είναι πανελλαδική. Μόνο που αυτή η συντριβή θα αποδειχτεί συντριβή των συμφερόντων των πολιτών. Δεδομένου ότι η απλή αναλογική, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να μπορεί να εμποδίζει τη λειτουργία των δήμων, γνωρίζοντας ότι δεν έχει καμιά δύναμη στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας δήμων και κοινοτήτων.

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Τσίπρα αποδοκίμασε. Αυτός πήρε τον προεκλογικό αγώνα στην πλάτη του. Αυτός εμφανίστηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαφανισμένος. Κι αυτό δείχνει και κάτι άλλο. Που δεν είναι και τόσο τιμητικό για την πολιτική οντότητα των πολιτών.

Αυτό δείχνει ότι ένα κρίσιμο κομμάτι των πολιτών δεν έχει ιδεολογική οντότητα. Μετακινείται από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί στη ΝΔ με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει ιδεολογία και μια κατασταλαγμένη άποψη για ένα επιθυμητό πολιτικό ή κοινωνικό όραμα, μοντέλο, θεώρημα. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης έλλειψης Παιδείας, που έχουν σπείρει οι κυβερνήσεις στη χώρα εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Όμως, όποιος χαίρεται σαν να απαλλάχτηκε η χώρα από τον αντιδημοκρατικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κρατάει μικρό καλάθι. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει ακόμα περίπου έναν στους 4 ψηφοφόρους. Κι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη βάση. Πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει. Και μπορεί να χτίσει γιατί αυτοί που του έχουν μείνει πιστοί παρά την καταστροφική του οικονομική και εθνική πολιτική και παρά τον προσβλητικό τρόπο που εξαγόρασε ξεδιάντροπα και ντροπιαστικά για τους πολίτες ψήφο, μοιάζει σαν να εμπνέονται από αυτά τα ιδανικά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού.

Τέλος, πρέπει να δει κανείς με σοβαρότητα ότι μια τηλεοπτική εκπομπή για τα σκουπίδια αρκεί για να δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους στον πρωταγωνιστή της, που πουλάει τζάμπα πατριωτισμό και ακροδεξιά επανάσταση. Απόδειξη, ότι δεν είναι μόνο ένα κομμάτι πολιτών που βρίσκεται ακόμα σε πρωτόγονη πολιτική σκέψη. Το μόνο καλό αυτής της πλευράς είναι ότι στέρησε από την ένοπλη Χρυσή Αυγή τη μισή της δύναμη και την έστειλε μακριά από τις πρώτες θέσεις της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Η υπερψήφιση Βαρουφάκη δεν κρύβει παρά πρώην ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτές που ήθελαν τη σύγκρουση το 2015 με την τρόικα και την επιστροφή στη δραχμή.

Η εμφάνιση αυτών των δύο τελευταίων κομμάτων στην Ευρωβουλή θα κρίνει και την ύπαρξή τους στις εθνικές εκλογές. Γιατί, οι ευρωεκλογές είναι θαυμάσια αφορμή για να ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας οι ψηφοφόροι. Αλλά, όταν τίθεται το ερώτημα ποιο κόμμα θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της τύχης του καθενός στη χώρα, οι πολίτες σκέφτονται αλλιώς.

Το ανησυχητικό είναι ότι η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα και κυρίως στα ελληνοτουρκικά, με την εγκληματική όχι απλώς ανοχή, αλλά ενθάρρυνση της τουρκικής διείσδυσης στη Θράκη, έδωσαν την Ξάνθη και την Κομοτηνή στο κόμμα της τουρκικής διείσδυσης. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δει χτες το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ο κ Τσίπρας έχει από χτες μόνο ένα καθήκον προς το λαό και τη χώρα. Να φύγει. Και ο λαός έχει ένα καθήκον. Να οδηγήσει το λαϊκιστικό κόμμα στο παρελθόν. Εκεί που ανήκει. 

Liberal
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.