22 Μαΐου 2019

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ “ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ” ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 με την συμμετοχή πλήθους ενθουσιώντος λαού, πραγματοποιήθηκε στο ηρωικό Δελβινάκι, ο εορτασμός της επετείου του Αυτονομιακού Αγώνος της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914).

Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε το Μνημόσυνο των Πρωτεργατών και των Αγωνιστών του Αυτονομιακού Αγώνος καθώς και του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Στην συνέχεια εψάλη τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Βασιλείου, και ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιότατου κυρίου Ανδρέου. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την ειρηνική πορεία μέχρι το Ηρώον της κωμοπόλεως, όπου εψάλη τρισάγιο υπέρ των πεσόντων σε όλους τους αγώνες του Έθνους!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbuIn2CewQTdTc1aGySrD_OYQL41EsghH-3bAFsGeTN4da8K_MGk6-k8-1CXZQ2cQN3Wwj4iMVk_0b-kq0SMk7VYzBrgXvbzFm4AAwiX-gWLpOYifm4PFU639VIQjqkSl0euiCfCQV46iO/s640/IMG_20190512_104623.jpg
Αυτά αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πωγωνιανής, Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης! 

Ο φλογερός Ιεράρχης της Κόνιτσας…

Στο τέλος της εορταστικής εκδηλώσεως όλοι έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο και εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα: 
  • Αποτίουμε φόρο τιμής στον νέο ήρωα Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα, που δολοφονήθηκε βάναυσα από την αλβανική Αστυνομία, στις 28 Οκτωβρίου 2018, ανήμερα δηλαδή της θρυλικής Εθνικής μας Επετείου. 
  • Παρακολουθούμε την πολιτική κρίση στην Αλβανία με αυξανόμενη αγωνία, για το ποιες επιπτώσεις θα έχει στον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. 
  • Ζητούμε να σταματήσει από τους Αλβανούς το “φακέλωμα” Ελλαδιτών και Βορειοηπειρωτών, που άρχισε στο μνημόσυνο του αείμνηστου Κατσίφα και που είναι απαράδεκτο σε οποιαδήποτε χώρα θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή, συνεπώς και στην Αλβανία. 
  • Η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Αλβανία να αλλάξει τα βιβλία της Ιστορίας και της Γεωγραφίας, για να μη διδάσκονται τα Ελληνόπουλα ανακρίβειες και ψεύδη.
  •  Ζητούμε από την Αλβανία να σταματήσει: α) να υποθάλπει και να υποκινεί τα ανθελληνικά σχέδια των εγκληματιών “Τσάμηδων” και β) να σταματήσει να φέρνει στην Ελλάδα τις μεγάλες ποσότητες των ναρκωτικών, τα οποία επισήμως παράγει. Και, τέλος,
  • Αν τυχόν, όπως φημολογείται, ζητηθεί από την Ελλάδα η “τακτοποίηση” και του λεγόμενου “αλβανικού”, ζητούμε από την κυβέρνηση να μην υποκύψει σε τυχόν πιέσεις μεγάλων χωρών ή ισχυρών παραγόντων, ώστε να μην έχουμε πάλι μια παταγώδη αποτυχία, όπως συνέβη με τη δήθεν επίλυση του “μακεδονικού”!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj02Up5gUzcljE_iabP0gOC_4Jl_7nl5XeleI4nLshmYF8VPOewQOX3Es0JJiq7y2WvVU-qFYOefweA_coUY6dIMYKYlLMN-AD1GBnw5e-gNyDJyZ0sjgeMSQo8nkLqViNa8eGGdOsVV1QK/s640/IMG_20190512_111503.jpg
Μεγάλες οι ανησυχίες, όπως διαπιστώνετε όλοι σας, του φλογερού πατριώτη Ιεράρχη της ακριτικής Μητροπόλεως Πωγωνιανής, Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης! Του κυρίου Ανδρέα, άξιου συνεχιστή του μεγάλου έργου του προκατόχου του Παμμέγιστου μακαριστού Σεβαστιανού! 

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα “εκτέλεσαν” για άλλη μια φορά τη Βόρειο Ήπειρο και τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό…

Δεν θα μπορούσε λοιπόν, από τη στιγμή που βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, να μην μπούμε στην περιέργεια, ώστε να δούμε αν τα κοινοβουλευτικά κόμματα θυμούνται την ελληνική Βόρειο Ήπειρο! Αν συμπεριέλαβαν έναν έστω Βορειοηπειρώτη στα ψηφοδέλτιά τους! Και δυστυχώς η διαπίστωση είναι τραγική! ΟΧΙ, κανένας Βορειοηπειρώτης δεν ήταν άξιος – κατ΄ αυτούς - για να κοσμεί τα ευρωψηφοδέλτιά τους! Αντίθετα – και δεν στέκομαι τυχαία στη ΝΔ – στο ψηφοδέλτιό της βλέπουμε τον “περίεργο” Καιρίδη, αλλά κι άλλους “περίεργους”!

Ωστόσο, διαπιστώνουμε στο ευρωψηφοδέλτιο της “Ελεύθερης Πατρίδας” να συμμετέχει ο Βαγγέλης Ζώης! Ο οποίος κατά το 1994 ήταν Πρόεδρος του κόμματος στην Αλβανία: “Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, του παραρτήματος των Αγίων Σαράντα! 

18 Απριλίου 1994: Μια αποφράδα ημέρα για τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό…

Και δεν αναφέρομαι τυχαία στο 1994!
Αφού, όπως έγραψε το 2016 ο Βαγγέλης Παπαχρήστου (δημοσιογράφος και συγγραφέας, ιδρυτικό και ηγετικό μέλος της ελληνικής οργάνωσης “Ομόνοια”, ενώ υπήρξε ένα από τα πέντε στελέχη της που φυλακίστηκαν το 1994 από το καθεστώς Μπερίσα, εξαιτίας της πατριωτικής του δράσης για την δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών):
«Πέρασαν 22 χρόνια από τη νύχτα της 18ης Απριλίου 1994, όπου στο χώρο που διαβιεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα διεξήχθηκαν μαζικές συλλήψεις, κατασχέσεις αντικειμένων και εγγράφων των συλληφθέντων και της οργάνωσης “Ομόνοια”. Οι ανωτέρω ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με υπερβολική επίδειξη δύναμης εκ μέρους των κρατικών οργάνων και χωρίς καμία απολύτως εισαγγελική παρουσία, όταν γνωρίζουμε πως, σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, η κατ' οίκον έρευνα διεξάγεται μόνο με δικαστική απόφαση και μόνο την ημέρα.

Σε μια προσπάθεια εύρεσης μαρτύρων, η αλβανική ασφάλεια πραγματοποίησε νέα μεγάλης έκτασης επιχείρηση. Έγινε βίαιη προσαγωγή στον ανακριτή άνω των 300 ατόμων. Μεταξύ τους υπήρχαν διανοούμενοι, επιστήμονες, νομάρχες, εκπρόσωποι της τοπικής εξουσίας κ.ά.

Η σύλληψη των 5 στελεχών της “Ομόνοιας” την 18η Απριλίου έγινε χωρίς κανένα προκαταρκτικό κατηγορητήριο. Στην αρχή δήλωσαν ότι ο έλεγχος έγινε για παράνομη οπλοφορία. Αργότερα η πρώτη κατηγορία σε βάρος τους άλλαξε, διότι κατά τον έλεγχο, βρέθηκε “αντισυνταγματικό” υλικό. Μερικές εβδομάδες αργότερα άλλαξε και αυτό το κατηγορητήριο και κατηγορήθηκαν για αντισυνταγματικές πράξεις, έτσι συντάχτηκε το τελικό κατηγορητήριο, βάσει του οποίου κατηγορήθηκαν για εσχάτη προδοσία, για αλλαγή συνόρων της Αλβανικής Δημοκρατίας (;;;;) και σχέσεις με κύκλους της ελληνικής κατασκοπείας, με 8 και 9 χρόνια κάθειρξη ο καθένας»! 

Τι Παπανδρέου, τι Τσίπρας! Τι Μπερίσα, τι Ράμα…

Τότε στην Αλβανία, το δικτατορικό – κομμουνιστικό καθεστώς του Σαλί Μπερίσα. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του “σοσιαλιστή” Ανδρέα Παπανδρέου! Του οποίου η κυβέρνηση φυλάκισε τον Σμήναρχο Θωμά Βρακά, επειδή πέταξε το 1994 επάνω από την Βόρειο Ήπειρο με ψεκαστικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, σκορπώντας 5000 προκηρύξεις με την ελληνική σημαία από την μία πλευρά και από την άλλη το σύνθημα “Μπερίσα και Μέξι θα φύγετε μέχρι να φέξει”!. Ο οποίος έκανε αυτή την παράτολμη πράξη σαν στήριξη στους πέντε Έλληνες Βορειοηπειρώτες!

Στη συνέχεια ο Σαλί Μπερίσα, στις 22 Φεβρουαρίου 2005, δήλωνε στην “Εσπρέσο”:
«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μου στην πολιτική ήταν “η Δίκη των 5 της Ομόνοιας”! Οι κατηγορίες εναντίον τους ήταν μία κατασκευασμένη σκευωρία εις βάρος της Ελληνικής Μειονότητας. Τότε μας παρέσυραν άνθρωποι του πρώην συστήματος…»!

Σήμερα το ίδιο καθεστώς του Έντι Ράμα! Που επιδεικνύει το ίδιο μίσος, την ίδια εχθρότητα με το καθεστώς Σαλί Μπερίσα, προς την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, εκφράζοντα και απαιτώντας περαιτέρω ελληνικά εδάφη!

https://www.himara.gr/images/easyblog_articles/5262/DIKH-PENTE-OMONOIAS.jpg
Απέναντι από αυτό το καθεστώς, οι νέοι πρόθυμοι των Αθηνών! Οι “αριστεροί” του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα!

Η “Ελλάδα” που φοβάται τη Βόρειο Ήπειρο…

Ωστόσο εμείς αναζητήσαμε τον Βορειοηπειρώτη Βαγγέλη Ζώη! Και τον ρωτήσαμε: 

Τι ακριβώς συνέβη στις 18 Απριλίου 1994; Ποια η συμπαράσταση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΥΠΕΞ Κάρολο Παπούλια (μετέπειτα ΠτΔ);

Απάντηση:
Στις 14 Απριλίου του 1994 έγινε επιδρομή των Αλβανικών αστυνομικών αρχών σε σπίτια Βορειοηπειρωτών στις περιοχές Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου και συνέλαβαν τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ομονοίας με σκοπό τον εκφοβισμό. Φυλακίστηκαν 5 στελέχη. Παρόλο που φυλακίστηκαν 5 Βορειοηπειρώτες και ελέγχθηκαν πολύ, παρόλο που ο εκφοβισμός κυριαρχούσε η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου δεν συμπαραστάθηκε, και καμιά κυβέρνηση ως τώρα δεν έχει δείξει το ενδιαφέρον που πρέπει για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Σε τι διαφέρει το τότε καθεστώς Σαλί Μπερίσα με το σημερινό του Έντι Ράμα;

Απάντηση:
Κατά την άποψή μου η κατάσταση στην Αλβανία δεν έχει αλλάξει και αυτό νομίζω ότι φαίνεται από τα γεγονότα. 

Γιατί τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν επιλέγουν Βορειοηπειρώτες για τα ευρωψηφοδέλτιά τους; Φοβούνται τη διεθνοποίηση της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου;

Απάντηση:
Δεν κατανοώ την στάση αυτή των κομμάτων παρόλο που είμαστε μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων Βορειοηπειρωτών με πολλά οράματα και παραπανίσια αγάπη για την πατρίδα που μας έλειψε. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι φοβούνται και αν φοβούνται κάτι, αλλά αυτό που θα επισημάνω, είναι ότι, χρειάζονται υποψήφιοι Βορειοηπειρώτες και για την Ελλάδα, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και στις δύο χώρες, την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Ελλάδα αλλά και στην Αλβανία. 

Τι σας έκανε να είστε υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της “Ελεύθερης Πατρίδας”;

Απάντηση:
Παρόλο που απέχω χρόνια από την πολιτική, πιστεύω ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρας μας χρειάζονται άνθρωποι με οράματα, εμπειρία, γνώση αλλά κυρίως αγάπη και όρεξη να προσφέρουν για το κοινό καλο. Πιστεύω στο πρόγραμμα της Ελεύθερης Πατρίδας και για αυτό και είναι τιμή μου που είμαι μέλος του κόμματος.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.