28 Μαΐου 2019

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει περάσει σε άλλο επίπεδο

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, το τελευταίο διάστημα έχει μπει πολύ δυναμικά στην ζωή μας.
Η εταιρία Google, είναι πολύ μπροστά σε αυτό τον τομέα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, λοιπόν είναι πολύ ρεαλιστική και από κάποιο σημείο και μετά είναι τρομακτική. Πλέον είναι δυνατό, ο ψηφιακός βοηθός (της google), να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάει, να καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται.

Ο επικεφαλής της Google Sundar Pichai. παρουσίασε την νεότερη έκδοση της Google I/O 2018.
Η σύγχρονη ψηφιακή βοηθός, έχει πολλές δυνατότητες οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις ανθρώπινες.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε δύο γυναικείες φωνές και πραγματικά θα δυσκολευτείτε να βρείτε τις διαφορές. Ποια είναι η αληθινή και ποια είναι η ψηφιακή φωνή;

Δείτε το βίντεο:

Όπως θα διαπιστώσατε και μόνοι σας, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ και αυτό δημιουργεί κάποιες λογικές ανησυχίες.

Οι άνθρωποι κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα μπούνε στο περιθώριο;
Οι ανθρώπινες σχέσεις θα αντικατασταθούν πλήρως;
Ποιος είναι αυτός που ελέγχει την Τεχνητή Νοημοσύνη;

Μπορούν να γίνουν αμέτρητες τέτοιες ερωτήσεις, διότι οι φόβοι πλέον είναι υπαρκτοί. Ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς και εξελίσσετε. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, ήδη έχει φέρει πολλές και σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς.

Η υπεραπλούστευση της καθημερινότητας την οποία θα φέρει η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάποια στιγμή θα κάνει τον άνθρωπο πρακτικά άχρηστο. Είναι καλό να υπάρχει εξελιγμένη τεχνολογία αλλά ακόμα πιο καλό είναι να υπάρχουν κάποια διακριτά όρια. 

πηγή  
http://thesecretrealtruth.blogspot.com 
το είδαμε ΕΔΩShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωρα να καταλάβουμε, πόσο
έχουμε γίνει ρομποτάκια.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.