16 Μαΐου 2019

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ;

Τον τελευταίο καιρό συχνά με ρωτούν αναγνώστες της ιστοσελίδας και φίλοι στο διαδίκτυο τι να ψηφίσουν. Ποτέ δεν θέλησα να βάλω στον άλλο το κόμμα που θα ψηφίσει. Τούτο το θεωρώ ανήθικο και αντιδημοκρατικό. Ωστόσο θεωρώ καθήκον να δίνω τις παραμέτρους που χρειάζεται κάποιος για να κάνει μια ορθολογιστική και πατριωτική εκλογή. Πρωτίστως να κινητοποιήσεις την μνήμη σου αρκετές ημέρες πριν πας να ψηφίσεις και να μην πας σαν η-λίθιος να ψηφίσεις αυτούς που θα σε βλάψουν. Όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα είναι αργά, διότι ουδεν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. 

1/ Μην ψηφίσεις ανθέλληνες, απάτριδες, ξένους, αναρχικούς και γενικά ανθρώπους με βεβαρημένο παρελθόν και όσους κακό έχουν κάνει στη χώρα. 

2/ Καταψήφισε τα κόμματα και όσους πρόδωσαν την Μακεδονία (έδωσαν όνομα, εθνότητα, γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς). Ποια είναι; Κινητοποίησε την μνήμη σου ή ρώτα και και θα τα βρεις 

3/ Καταψήφισε όσους ψήφισαν τα τρία μνημόνια (ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ) και τα κόμματα τους. 

4/ Καταψήφισε τα κόμματα που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία από την Μεταπολίτευση μέχρι το 2009 και αυτά που ευθύνονται για το όργιο των κλοπών, υπεξαιρέσεων, ληστειών και υπερβάσεων, εξαγωγής χρήματος όπως: 

α/ Στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους τελικά δεν έγινε απολογισμός δαπανών (από αρχικό Π/Υ 1, 7 δις Ε ξεπέρασε τα 20 δις Ε) 
β/ Στην μεγάλη κλοπή του Χρηματιστηρίου 
γ/ Στα δομημένα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων 
δ/ Στο κούρεμα του χρέους που έπληξε μόνο τους Ελληνες και τα ταμεία των εργαζομένων 
ε/ Την ανακεφαλαιοποίηση (μεγάλη κλοπή) των Τραπεζών κλπ 

5/ Ποτέ μην ψηφίσεις αυτούς που εναντιώθηκαν στην Ελληνική Ιστορία, στα όσια και ιερά του έθνους μας, που αμφισβήτησαν τις γενοκτονίες που υπέστημεν, τους ξενολάγνους, τουρκολάγνους, ηττοπαθείς, νενέκους, και προσκυνημένους. Ποιοι είναι; Ρώτησε και θα τους μάθεις 

6/ Μακριά από τους γόνους οικογενειών και τζακιών που ποτέ δεν εργάσθηκαν και δεν γνωρίζουν τι θα πει μόχθος και βιοπάλη. 

7/ Να διαλέξεις άτομα ηθικά που έχουν καλό όνομα στην κοινωνία και είναι επιτυχημένοι επαγγελματικά 

8/ Να δώσεις βαρύτητα στην εντιμότητα, μόρφωση, υπευθυνότητα, καλό βιογραφικό, δύναμη θελήσεως και πρόγραμμα και προ παντός να αγαπάει την πατρίδα και να το έχει αποδείξει εμπράκτως ότι διαθέτει ηθικά, ψυχικά, πνευματικά και σωματικά προσόντα. (Τα στελέχη των Ε.Δ διαθέτουν τα ανωτέρω προσόντα και απόδειξη τούτου ότι έγιναν άριστοι δήμαρχοι, βουλευτές και υπουργοί. Ίσως γι’ αυτό τους έχει περιθωριοποιήσει το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, με εξαίρεση τα κομματόσκυλα) 

9/ Ειδικά για την τοπική αυτοδιοίκηση να επιλέξεις αυτόν/ούς που έχουν αποδείξει με έργα-και όχι με λόγια-ότι είναι ικανοί, δημιουργικοί, έχουν ωφελήσει τους πολίτες, δεν έχουν βλάψει την κοινωνία (Μάτι, Μάνδρα κ.α) δεν έχουν κάνει κλοπές και διαχειρίστηκαν με εντιμότητα το δημόσιο χρήμα. 

10/ Μακριά από συνδικαλιστές, μαρξιστές, τρωκτικά της κρατικής περιουσίας και όσους κατά κόρον προβάλλονται στην μικρή οθόνη. Αναλογίσου γιατί ορισμένα μικρά κόμματα και υποψηφίους δεν τους προβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ; 

11/ Να ψηφίζεις με την λογική και την πεποίθηση της ευθύνης, ότι με την ψήφο σου θα σώσεις την πατρίδα, την πόλη, το χωριό, την γειτονιά και την οικογένεια σου. 

12/ Τέλος μην αμελήσεις το ιερό καθήκον της ψήφου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της ισχνής δημοκρατίας μας 

Αμφικτύων 
15/5/2019 

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών  
http://amphiktyon.blogspot.com/



Share

1 σχόλιο:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ είπε...

ΨΗΦΙΖΩ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ"
ΥΠ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.