22 Μαΐου 2019

Αρθρα του Νίκου Λυγερού για τις εκλογές, το Προσύμφωνο των Πρεσπών, την Κύπρο και την Β. Ηπειρο.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Οι επόμενες εκλογές είναι η αρχή της απελευθέρωσης

Οι επόμενες εκλογές σε όλα τα επίπεδα, τόσο δημοτικά και περιφερειακά όσο και ευρωπαϊκά, δεν είναι μόνο μια άλλη μορφή δημοσκοπήσεων, αλλά πραγματικά η αρχή της απελευθέρωσης από τον ζυγό της βαρβαρότητας, που προσπάθησε να επιβληθεί μέσω λανθασμένης επιλογής λόγω παραπληροφόρησης και παραπλάνησης. Αυτή η απελευθέρωση είναι απαραίτητη για να μπορέσει επιτέλους να ανακάμψει ο Ελληνισμός, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, διότι με τα τωρινά δεδομένα λόγω κυβέρνησης χάνει την εικόνα του. 

Η ελευθερία που χρειάζεται ο ελληνικός λαός φαίνεται σε όλα τα εθνικά θέματα: ΑΟΖ, Αιγαίο, Μακεδονία, Ποντιακό και Κυπριακό. Οι θέσεις του κομματισμού της βαρβαρότητας όχι μόνο δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, αλλά είναι επικίνδυνες και για την Ανθρωπότητα, επειδή είναι μια παράλογη προσπάθεια επαναφοράς καθυστερημένης ιδεολογίας που πάντα έβλεπε εχθρικά την κριτική σκέψη και την ελεύθερη βούληση. Όλοι τώρα κατάλαβαν ότι το σύστημα της λεγόμενης αλλαγής είναι απλώς το σύστημα της εκδίκησης ενάντια στην ιστορία, η οποία ποτέ δεν αποδέχθηκε τις ακραίες θέσεις, διότι αυτές ήταν έτοιμες να καταστρέψουν όλον τον κόσμο για να κυριαρχήσουν, αφού υπήρχε αντίσταση. 

Έτσι όσοι παραπληροφορήθηκαν και παραπλανήθηκαν θέλουν τώρα να ανακτήσουν τη μνήμη τους για να μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα, και με την απελευθερωμένη νοημοσύνη τους να πάνε μπροστά και ν’ αφήσουν πίσω τους αυτά τα βαρίδια που πληγώνουν την ιστορία. Η Μακεδονία, ο Πόντος, η Κύπρος, το Αιγαίο περιμένουν αυτήν την ελευθερία για να μη χαθεί η ιστορία του μέλλοντος της. Έτσι όλοι μαζί ενωμένοι παλεύουμε για την απελευθέρωση.  

πηγή 

Σιγά σιγά πληθαίνουν οι φωνές για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών

Ενώ στην αρχή η προπαγάνδα μας εξηγούσε ότι όλα είναι δεδομένα κι ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα διότι η αποδοχή είναι μεγάλη, όταν άρχισαν οι πρώτες τριβές μεταξύ των χωρών, επιβεβαιώθηκαν οι φωνές που μιλούσαν για το θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Όλοι οι ακραίοι και οι φανατικοί του μαζεύτηκαν μπροστά στα αντικειμενικά επιχειρήματα, που απέδειξαν το σαθρό υπόβαθρο των διαπραγματεύσεων που κατέληξαν σε αυτό το απαράδεκτο αποτέλεσμα για την Μακεδονία μας. 

Τώρα όμως πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για την ακύρωση, διότι βλέπουν ότι δεν γίνεται να αποδεχτούμε αυτήν την παραχάραξη της ιστορίας. Δεν είναι πια μόνο διανοούμενοι που αντιστέκονται σε αυτό το Προσύμφωνο, αλλά και πολιτικοί που εκφράζονται ανοιχτά για την ακύρωση χωρίς κανένα άλλο συμβιβασμό. Διότι όλο και πιο πολλοί αντιλαμβάνονται ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών όχι μόνο δεν έχει τίποτα να προσφέρει, αλλά είναι καθαρά μία επίθεση κατά του Ελληνισμού και της Ιστορίας. Είναι μια καθυστερημένη ιδεολογία που προσπάθησε με βάρβαρο τρόπο να προβάλει και να επιβάλλει τις θέσεις της. Όμως ο Ελληνισμός ποτέ δεν την αποδέχτηκε, διότι είναι θεμελιακά διαφορετικός και δεν μπορεί να ξεχάσει τις αξίες του για να ακολουθήσει τις αρχές της. Έτσι η ακύρωση του Προσυμφώνου ενώ φαινόταν ένα όραμα στα όρια της ουτοπίας, είναι πλέον ένας στρατηγικός στόχος που επιδιώκουν όλο και περισσότεροι πολιτικοί δίχως να περιμένουν μια κομματική γραμμή, γιατί βλέπουν ότι είναι η θέληση του Ελληνισμού.  

πηγή 

Η Κύπρος, η Τουρκία και η ηττοπάθεια

Τόσα χρόνια υπάρχουν Κύπριοι που δεν πίστεψαν ποτέ στα οφέλη της ΑΟΖ και τώρα αναρωτιούνται αν μπορεί να τους τα πάρει η Τουρκία με τις κινήσεις της. Αν η Κύπρος δεν είχε θεσπίσει την ΑΟΖ της το 2004, θα μιλούσαμε τώρα για παραβιάσεις; Αν η Κύπρος δεν είχε πετύχει συμφωνίες οριοθέτησης το 2003, το 2007 και το 2010 με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, θα μιλούσαμε τώρα για απαράδεκτες κινήσεις; Αν η Κύπρος δεν είχε προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρείες στα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11 και 12 θα μιλούσαμε τώρα για τη συμπεριφορά τους σε σχέση με τη Δημοκρατία μας και τα Δικαιώματά της; 

Στην πραγματικότητα, λόγω ηττοπάθειας, σπάνιοι είναι οι Κύπριοι που αντιλαμβάνονται το μέγεθος αυτών των νικών κατά της προπαγάνδας της τουρκικής κυβέρνησης. Έτσι όλοι οι άλλοι δεν ξέρουν αν πετύχαμε κάτι ή ακόμα χειρότερο πιστεύουν επειδή έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την προπαγάνδα των τουρκικών μέσων και όχι μόνο. 

Έτσι ενώ είναι η Τουρκία που είναι προβληματισμένη και είναι αναγκασμένη εκ των υστέρων να κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να καλύψει τα κενά της και ενώ οι πετρελαϊκές εταιρείες Avner, Delek, Nobel, Eni, Kogas, Total, Exxon Mobil, Qatar Petroleum έχουν υπογράψει αποκλειστικά με την Κύπρο κάθε συμβόλαιό τους και έχουν πλέον κοινά συμφέροντα μετά τις ανακαλύψεις του 2011, του 2018 και του 2019 με τα κοιτάσματα Αφροδίτη, Καλυψώ, Γλαύκος. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η Κύπρος έχει θωρακίσει τα θαλάσσια οικόπεδά της όπου δεν μπορεί ο Πορθητής αλλά μόνο τριγυρνά αδιάκοπα το Barbaros, τελεία και παύλα.

πηγή 

Η ιστορική δήλωση των Βορειοηπειρωτών

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ένταξης των Βορειοηπειρωτών Αμερικής στην Παμμακεδονική Αμερικής, έγινε μια ιστορική δήλωση αφού ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν όλα τα Δικαιώματα των Αυτόχθονων Λαών δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και το απτό παράδειγμα στους Έλληνες του Πόντου, και ότι θα συμπαρασταθούν στον αγώνα των Μακεδόνων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον ζυγό της βαρβαρότητας, μέσω της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών, πράγμα το οποίο δίνει ένα πραγματικό πατριωτικό στίγμα που δεν έχει καμιά σχέση με λογικές προσεγγίσεων. Έτσι οι Βορειοηπειρώτες της Αμερικής αποδεικνύουν ότι συμμετέχουν έμπρακτα στον αγώνα του Ελληνισμού που δεν περιορίζεται στα σύνορα του ελλαδικού χώρου γιατί η εμβέλειά του είναι πολύ μεγαλύτερη.  

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης:

Μέρος ΙΙ - Ν. Λυγερός: Δομικά στοιχεία αγιογραφίας. Dusseldorf, 16/05/2019 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός - Περιήγηση στο πιλοτήριο, Λονδίνο, 11/05/2019 ΕΔΩ 


Μέρος Ι - Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Μακεδονίας Αντεπίθεση". Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ. Βασ. Γεωργίου 11, Πειραιά. Τρίτη 14 Μαΐου 2019, ΕΔΩ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM New York με τον Δ. Φιλιππίδη, 21/05/2019. ΕΔΩ

Μέρος Ι - Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ελληνισμού Αντίσταση". Galerie Δημιουργών, Ελαιών 1α Νέα Κηφισιά (είσοδος από Χελιδονούς 28), Κηφισιά, Αθήνα. Τρίτη 21 Μαΐου 2019 ΕΔΩ 
Μέρος ΙΙ ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.