31 Μαΐου 2019

Νέο χαράτσι υπέρ τραπεζών με ντιρεκτίβα από Βρυξέλλες (η συμμορία κράτους τραπεζών και Βρυξελλών μας ρημάζει...)

Πρόσθετες χρεώσεις (που θα αγγίζουν το 100%) για όσους κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων

Νέο χαράτσι των τραπεζών στους πελάτες τους με ντιρεκτίβα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οσοι κάνουν αναλήψεις από ATM άλλων τραπεζών θα υπόκεινται πλέον σε επιπρόσθετες χρεώσεις, με την αύξηση να είναι της τάξης του 100%. Η νέα χρέωση βασίζεται στον Κανονισμό 924/2009 της Ε.Ε., που ορίζει ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να εφαρμόζουν ενιαία τιμολόγηση στους πελάτες τους οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Ετσι, από τα μέσα Ιουλίου, πιθανότατα από τις 20 του μηνός, οι τράπεζες προχωρούν σε καθολική εφαρμογή του καθεστώτος που ισχύει από το καλοκαίρι του 2018 για τη χρήση ελληνικών ΑΤΜ από πελάτες τραπεζών του εξωτερικού. Αυτήν τη στιγμή, όταν κάποιος σηκώνει χρήματα με κάρτα από ATM άλλης τράπεζας από αυτήν, στην οποία τηρεί λογαριασμό, χρεώνεται περίπου με 1 ευρώ.

Πλέον, από τις 20 Ιουλίου το ύψος των χρεώσεων θα κινείται από 2 έως 3 ευρώ. Η χρέωση θα διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσό της ανάληψης αλλά και την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει κάθε τράπεζα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν συνολικά στις Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές, όπως ονομάζονται στα ελληνικά τα ΑΤΜ, 15.300.000 συναλλαγές και μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ εκκαθαρίστηκαν 267.610.000 συναλλαγές (μεταφορές-κινήσεις κεφαλαίων, επιταγές, συναλλαγές σε ΑΤΜ, συναλλαγές σε POS, άμεσες χρεώσεις). Προς το παρόν στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες χρεώσεις για πληρωμές που γίνονται μέσω ΑΤΜ, όπως είναι, για παράδειγμα, οι πληρωμές λογαριασμών (π.χ., ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλέφωνα), η αποστολή εμβασμάτων κ.ά.

Η εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού προφανώς σχετίζεται με το υψηλό κόστος συντήρησης του δικτύου των ATM (συντήρηση, κόστος εφοδιασμού, χρηματαποστολές, αποκατάσταση από βανδαλισμούς), αλλά και με την επιδιωκόμενη αύξηση των εσόδων των τραπεζών μέσω της αύξησης των προμηθειών.

Συζητήσεις

Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μελετούν να χρεώνουν τους πελάτες τους και για την ανάληψη μετρητών. Η συζήτηση για την υπόθεση «χρέωση των αναλήψεων» έχει αρχίσει ήδη και απασχολεί έντονα τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, και όπως παρατηρούν τραπεζικά στελέχη οι μεν κυβερνήσεις πιέζουν να υπάρχουν ΑΤΜ παντού για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, ενώ, από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες αντιτείνουν ότι κάτι τέτοιο στις σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι ασύμφορο.

Την ίδια στιγμή, η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες συνεχίζεται με το σταγονόμετρο. Από τις αρχές του 2019 οι συνολικές καταθέσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί μόλις 1,9 δισ. ευρώ, από 132,751 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο στα 134,692 δισ. στα τέλη Απριλίου. Οι πολίτες δεν αποταμιεύουν τόσο λόγω οικονομικής δυσπραγίας όσο και υπό τον φόβο κατασχέσεων, λόγω οφειλών σε κράτος και τράπεζες.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Προσέξτε την μία από τις δύο δικαιολογίες της επιβολής της προμήθειας...  
Το υψηλό κόστος συντήρησης του δικτύου των ΑΤΜ (συντήρηση, κόστος εφοδιασμού, χρηματαποστολές. αποκατάσταση από βανδαλισμούς....)
Θυμάστε πως άρχισαν να μας προτρέπουν κάποτε πριν χρόνια οι τράπεζες να χρησιμοποιούμε τα ΑΤΜ;
Μας έλεγαν ότι είναι πολύ συμφερότερο και ευκολότερο για όλους μας και τους πολίτες και τις τράπεζες το να χησιμοποιούμε τα ΑΤΜ.... διότι με αυτόν τον τρόπο ο πολίτης εχει δίπλα του ενα τραπεζικό ταμείο, αλλά και η τράπεζα διευκολύνεται καθώς γλυτώνει τα έξοδα υπαλλήλων και καταστημάτων αφού οι πολίτες θα χρησιμοποιούν το ΑΤΜ... Θα μειωθούν τα γκισέ κλπ.... 

Τώρα λένε τα ανάποδα αποδεικνύοντας πόσο αιμοσταγείς λωποδύτες και συμμορίτες είναι....
Τώρα τα ΑΤΜ είναι κόστος.....
Τώρα θέλουν να μας σπρώξουν στο E-banking (στο internet banking).... τα κοπρόσκυλα... 

Παραθέτω παλιότερο σχόλιο μου για την συμμορία κράτους-τραπεζών στην οποία βέβαια αφεντικό είναι η κατοχική Ε.Ε. 

Μετά από όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 7 μνημονιακά χρόνια υπάρχουν ακόμη πολίτες που εμπιστεύονται τα χρηματά τους στις ληστρικές τράπεζες; Η απάντηση είναι ναί...

Το σχέδιο είναι εξαιρετικά αριστοτεχνικά στημένο... 
Οι τράπεζες με τις μνημονιακές κυβερνήσεις έστησαν το κολοσσιαίο κόλπο με τα capital control αλλά και με την σύσταση συμμορίας με τους ξεπουλημένους πολιτικούς (που έχουν ψηφίσει δεκάδες αντισυνταγματικούς νόμους για υποχρεωτικές χρηματικές συναλλαγές ΜΟΝΟ μέσω τραπεζών, ηλεκτρονικό πλαστικό χρήμα κ.α., αλλά και μετέτρεψαν τις τράπεζες σε ρουφιάνους του συστήματος) για να φάνε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών... Μόλις είδαν ότι οι πολίτες μαζικά σηκώνουν τις καταθέσεις άρχισαν να μιλάνε για κούρεμα καταθέσεων... 

Αυτό δεν έπιασε και ανέλαβε δράση ο ...... Παρασκευόπουλος... 
Εβγαλε νόμο με τον οποίο λόγω συμφόρησης των φυλακών επέτρεπε την αποφυλάκιση χιλιάδων κακοποιών ληστών, ως επι τω πλείστον, οι οποίοι βγαίνοντας άρχισαν τις ληστείες και τους βασανισμούς πολιτών για να τους πάρουν τα κρυμμένα χρήματα που είχαν σηκώσει από τις τράπεζες... 

Αλλά ούτε και τότε οι πολίτες ενέδωσαν στους απατεώνες συμμορίτες... Τα χρήματα εξακολουθούν να σηκώνονται συνεχώς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και γι αυτό με μανία προσπαθούν πλέον να τους δεσμεύουν οι πάντες... 
Εφορία, ΟΤΑ, ΔΕΗ, Τράπεζες ... έχουν σκυλιάσει με κατασχέσεις εκατομμυρίων λογαριασμών... 

Κάποτε ο τραπεζικός λογαριασμός καλυπτόταν από το απόρρητο... Αυτό πούλαγαν οι τράπεζες... Εμπιστοσύνη και τραπεζική πίστη... Το μοναδικό τους προϊόν... Ούτε η ίδια η τράπεζα κόντευε να μην γνωρίζει ποιανού ήταν ο λογαριασμός.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο παπούς άνοιγε τραπεζικό λογαριασμό στο εγγόνι του (που δεν είχε καν αστυνομική ταυτότητα... ΑΦΜ κλπ) για να τα σηκώσει όταν θα σπουδάσει...
Αυτό σήμερα ακούγεται σαν ανέκδοτο.. 

Σήμερα η τραπεζική πίστη όχι μόνο έχει χαθεί και με νόμους, αλλά έχουμε περάσει στο αντίθετο στάδιο... Εχεις τραπεζικό λογαριασμό (τον οποίο ανοίγεις με δεκάδες άσχετα χαρτιά προσωπικών δεδομένων...) γιατί έτσι σε υποχρεώνει το κράτος και ο λογαριασμός αυτός είναι στην διάθεση του κράτους και της ίδιας της τράπεζας... ανά πάσα στιγμή. 

Κι έτσι τώρα προσπαθούν με νέα κόλπα να προσεγγίσουν τους πολίτες... Για να δούμε πόσοι λοβοτομημένοι υπάρχουν ακόμα στην χώρα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς τροφοδοτώντας ένα φασιστικό απολυταρχικό συμμορίτικο μόρφωμα που τα νήματα του κινούνται από τους αλήτες ανθέλληνες Ευρωπαίους δανειστές...; 

Διαβάστε επίσης: 

Οι συμμορία κράτους -τραπεζών εκβιάζει τους Ελληνες πολίτες με τα δάνεια..

Η συμμορία κράτους τραπεζών στήνει το νέο δόκανο ψάχνοντας αποβλακωμένους καταθέτες... 

Η συμμορία κράτους τραπεζών μέσω του Αρκά... 

Η συμμορία κράτους - τραπεζών συνεχίζει να επιτίθεται στους πολίτες. Η Εφορία θα δίνει προσωπικά στοιχεία φορολογούμενων σε «διατραπεζικές εταιρείες»  

Οι τράπεζες σε ρόλο Big Brother, η απόλυτη παρακολούθηση έχει και συνέχεια ... 

Οι Τράπεζες υπεξαίρεσαν 233 δις και τα χρέωσαν στο ελλ. Δημόσιο! 

Τράπεζες: Νέος εφιάλτης για κούρεμα καταθέσεων 

Ερχονται ριζικές αλλαγές στις τράπεζες… (και λίγες σκέψεις για την συμμορία) 

Καταγγείλτε τις Τράπεζες! 

Τράπεζες: 'Η σας "κουρεύουμε" τις καταθέσεις ή σας κατάσχουμε τα σπίτια. Μαζικές εκχωρήσεις "κόκκινων δανείων" σε funds!!! 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η ΑΑΔΕ και Τράπεζες, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ 

Καταγγελίες πολιτών κατά των απατεώνων τραπεζιτών....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.