31 Μαΐου 2019

Αρθρα του Ν. Λυγερού για τις ευρωεκλογές, την Μακεδονία και την Θράκη

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η αλλαγή φάσης των Ευρωεκλογών

Η αλλαγή φάσης των Ευρωεκλογών δεν έχει μόνο επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο, όπου όλοι πια νιώθουν ότι άρχισε η απελευθέρωση, αλλά και στα ίδια τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που τώρα δεν ακολουθούν τη σκληρή γραμμή της ηγεσίας της ήττας, αλλά εκδηλώνονται πιο εύκολα για τα εσωτερικά προβλήματα που προκάλεσαν ένα διχασμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα λόγω της προπαγάνδας που υπήρχε. Έτσι ενώ ήταν έτοιμα να θυσιαστούν για ένα κόμμα που θα έχανε οριακά, τώρα εξηγούν ότι έπεσαν και τα ίδια στην παγίδα της επικοινωνίας. 

Σιγά σιγά θα μάθουμε όλο και περισσότερα για τις διαμάχες που υπήρχαν ακόμα και πάνω στο θέμα της Μακεδονίας. Διότι τώρα τα στελέχη όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αλλά αντιθέτως βλέπουν ότι χωρίς εξιλέωση δεν θα έχουν κανένα πολιτικό μέλλον. Επίσης είδαν ότι άλλα κόμματα που συνεργάστηκαν μαζί τους, εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά από το πολιτικό προσκήνιο και δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν συμμαχικά σε πολιτικό επίπεδο. Τώρα επιτέλους ο ελληνικός λαός θα ανακαλύψει όλο το παρασκήνιο της δήθεν ενότητας του κυβερνώντος κόμματος, γιατί ήρθε και η αλλαγή κύκλου.

πηγή 

Το τέλος της λογοκρισίας

Με την κατάρρευση του συστήματος της κυβέρνησης άρχισε και το τέλος της λογοκρισίας. Αντιλαμβανόμαστε ήδη ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν φοβούνται πια τις κυβερνητικές πιέσεις, έτσι θα μιλούν όλο και πιο ξεκάθαρα για την πολιτική πραγματικότητα. Άλλωστε πληθαίνουν ακόμα και οι αναφορές για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι όλοι ξέρουν πόσο καταλυτικά λειτούργησε για να πέσει η κυβέρνηση που πίστευε ότι θα ξεπεράσει χωρίς δυσκολία όλα τα Συλλαλητήρια που έγιναν στην Ελλάδα και στην ομογένεια. 

Τώρα όμως που όλοι ξύπνησαν και είδαν την πραγματική εικόνα της Ελλάδας, κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους χειραγωγήσει με τόση άνεση. Έτσι ο καθένας αρχίζει να λέει τα δικά του, δίνοντας το παράδειγμα στους άλλους. Επίσης επειδή μπαίνουμε σε μια άλλη προεκλογική περίοδο, η αλλαγή φάσης έχει δημιουργήσει μια νέα δυναμική. Και όσοι ήταν σίγουροι ότι θα συνέχιζαν την πορεία τους με την κυβέρνηση έως τον Οκτώβριο, μιλούν πια διαφορετικά και ετοιμάζονται για νέες συμμαχίες σε πολιτικό επίπεδο, δίχως να χάσουν από το μυαλό τους τα εθνικά δεδομένα που έχουν επηρεάσει τα πάντα και βέβαια ακόμη και τις Ευρωεκλογές. 

πηγή 

Ευρωεκλογές και Θράκη

Οι Ευρωεκλογές επειδή οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης και στην απόφαση των πρόωρων εθνικών εκλογών, υπερκάλυψαν ένα γεγονός που αφορά στη Θράκη και ειδικά τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Εδώ και χρόνια βλέπουμε πώς λειτουργεί το μειονοτικό θέμα που έχει ενισχύσει τη δράση του λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης όχι μόνο να το διαχειριστεί, αλλά και να το επιλύσει. Αντιθέτως βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η μειονότητα προσπαθεί πλέον με ξεκάθαρο τρόπο να είναι μη εξαρτημένη από τα κλασικά κόμματα, για να προωθήσει το δικό της, όχι βέβαια για να πιάσει το απαραίτητο 3% στην επικράτεια αλλά για να δείξει με τρόπο εμφανή ότι υπάρχει στην περιοχή κι ότι θα πρέπει να συνυπολογιστεί. 

Με άλλα λόγια θέλει να δείξει ότι αδιαφορεί για τα ελληνικά δεδομένα και ότι θέλει να προωθήσει αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα, δίχως να έχει να δίνει αναφορά σε ελληνικούς θεσμούς. Και αυτή η προσέγγιση είναι η επιβεβαίωση του τρόπου σκέψης του ιδρυτή που εφαρμόζεται με ευκολία γιατί πολύ απλά υπάρχει το κυβερνητικό κενό.

πηγή 

Η συνέχεια του αγώνα

Ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με μια επικίνδυνη ασχετοσύνη σε συνδυασμό με μια ύπουλη προπαγάνδα, αλλά άξιζε τον κόπο και το βλέπουμε τώρα με τα νέα αποτελέσματα, που δεν είναι μόνο μια ανάσα για τον ελληνικό λαό, αλλά η αρχή μιας απελευθέρωσης που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας. Έτσι όσοι πάλεψαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, δικαιώθηκαν και πρέπει να χαρούν, γιατί η πατρίδα μας είχε χρόνια να ζήσει ανάλογο φαινόμενο. Το κυβερνών κόμμα έθεσε σε κίνδυνο πολλά εθνικά θέματα και ειδικά αυτό της Μακεδονίας. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα της αντεπίθεσης του Ελληνισμού, που δεν θέλει άλλο αυτόν τον ιδεολογικό ζυγό που καταπατά τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πρέπει να πάρουν θέση σε ζητήματα εθνικά: η Μακεδονία, η Θράκη, η Βόρεια Ήπειρος, το Αιγαίο, η ελληνική ΑΟΖ, τα ενεργειακά, το Κυπριακό. Και για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η αλλαγή φάσης και να περάσουμε σε αλλαγή κύκλου. Έτσι συνεχίζεται ο αγώνας και στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για να πάμε μετά στις εθνικές εκλογές, για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και να λύσουμε με εθνικό τρόπο εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί.

πηγή 

Οι αναγκαίες εξελίξεις

Ό,τι και να λένε τα κομματόσκυλα της προπαγάνδας ο ελληνικός λαός δεν έλαμψε σε αυτές τις εκλογές λόγω αποχής, αλλά επειδή έδειξε με τόλμη τη θέλησή του, διότι δεν έχει ξεχάσει κανένα εθνικό θέμα. Δεν μπορούν λοιπόν ψεύτικες ερμηνείες των αποτελεσμάτων να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα μόνο και μόνο για να δικαιολογηθεί μια ήττα, η οποία ήταν ούτως η άλλως προγραμματισμένη λόγω των τεράστιων λαθών του κυβερνώντος κόμματος και των μη στρατηγικών επιλογών του. 

Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε μόνο για να τιμωρήσει, αλλά για να πάρει έμπρακτη θέση χωρίς να περιμένει άλλο. Με την τόλμη του που συνέχιζε το έργο των Συλλαλητηρίων, ο ελληνικός λαός ανάγκασε επί της ουσίας την κυβέρνηση να πέσει και να προκηρύξει εκλογές κατά ανάγκη. Οι πρόωρες εθνικές εκλογές δεν ήταν το αποτέλεσμα μιας εθνικής και στρατηγικής επιλογής του κυβερνώντος κόμματος, αλλά η έκφραση μιας ανάγκης για να σωθεί ό,τι σώζεται ακόμα. Όμως η αντεπίθεση του ελληνικού λαού ανακήρυξε και την αρχή της απελευθέρωσης και γι’ αυτό θα έχουμε πολλές εξελίξεις.  

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.