Τελευταίες αναρτήσεις

27 Μαΐου 2019

Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία λόγω Πρεσπών

Αναλυτικά τα ποσοστά 

Πλήρης αντιστροφή δεδομένων σχεδόν στο σύνολο των νομών της Μακεδονίας. Οι μοναδικές τρεις περιφερειακές ενότητες που ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ποσοστά του

Tο μακεδονικό ζήτημα και η επίσπευση της λύσης της ονομασίας της γειτονικής χώρας οδήγησαν σε τεράστια εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σε ολόκληρη τη Μακεδονία, στις Ευρωεκλογές.

Το κυβερνών κόμμα υπέστη μεγάλη φθορά στα ποσοστά που έλαβε στο σύνολο των μακεδονικών νομών, σε σύγκριση με αυτά που είχε πάρει στις Ευρωεκλογές του 2014. Μάλιστα, η κατακρήμνιση αυτή κατάσταση αποτυπώθηκε από πολύ νωρίς και οι διαφορές είχαν παγιωθεί πολύ πριν συμπληρωθεί το 50% της ενσωμάτωσης των τμημάτων στη δεξαμενή των αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικά οι διαφορές στα ποσοστά των δύο κομμάτων:

Στις Σέρρες, το 10,9% υπέρ της ΝΔ το 2014 ξεπέρασε τώρα το 20,1%.

Στη Χαλκιδική το +3,6% της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, έφτασε σήμερα στο +16,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει πάνω από το 5% που είχε κερδίσει το 2014.
Στο Κιλκίς το +7,4% της ΝΔ πήγε στο 17,2%.
Στην Καβάλα ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε με 5,1%, ενώ τώρα η διαφορά έχει διαμορφωθεί στο 16,4%.
Στη Δράμα είχε χάσει με 7,5% και σήμερα ηττάται με 16,5%.
Στη Β' Θεσσαλονίκης είχε κερδίσει με οριακή διαφορά (0,18%) και πλέον χάνει με διαφορά άνω του 17%.
Στην Α' Θεσσαλονίκης είχε κερδίσει με σχεδόν 6% και φέτος ηττάται με διαφορά 8 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων.
Στην Πέλλα η ΝΔ είχε επικρατήσει με +5,7% και τώρα αυξάνει τη διαφορά στις 15 μονάδες. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα διατήρησε σχεδόν αναλλοίωτα τα ποσοστά του (20,26% το 2014, 20,04% σήμερα).
Στην Ημαθία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το πάνω χέρι με διαφορά 2,5% και πλέον χάνει με σχεδόν 13%.
Στην Πιερία η ΝΔ ήταν μπροστά με 4,6% και τώρα έχει αυξήσει τη διαφορά στο 19,5%!
Στην Κοζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει με 1,1% και πλέον χάνει με πάνω από 8,5 μονάδες.
Στη Φλώρινα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ηττηθεί με 2,5% και η διαφορά πλέον αυξάνεται σε 6,3%.
Στα Γρεβενά η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά από 6,1% το 2014 σε σχεδόν 11 ποσοστιαίες μονάδες.
Στην Καστοριά το 2014 η ΝΔ είχε κερδίσει κατά κράτος, με διαφορά 13,1%, και τώρα την αυξάνει σε 19,3%!

Να σημειωθεί ότι Γρεβενά, Καστοριά και Φλώρινα είναι οι μοναδικές περιφερειακές ενότητες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με το 2014: από 18,58% σε 23,95% στον πρώτο νομό, από 18,55% σε 21,61% στον δεύτερο και από 23,52% σε 27,13% στον τρίτο. 

Voria
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.