Τελευταίες αναρτήσεις

28 Μαΐου 2019

Υπήρχε λόγος συμμετοχής;

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Στις 19/5/2019, με τίτλο: "Ακριβό Αχρείαστο Εκλογοπανηγυράκι" παρέθεσα τους προβληματισμούς μου αναφορικά με το τι - μπορεί να- είναι ετούτες οι Ευρωεκλογές (Δημοψήφισμα, Ψήφος Εμπιστοσύνης κ.ο.κ).

Τελικά η ... μπίλια κάθισε -κατά τον κο Πρωθυπουργό - στο εξής: "Οι πολίτες αποφασίζουν αν θα είναι μόνιμα τα μέτρα ελάφρυνσης που πήρε η Κυβέρνηση".

Δηλαδή όλος ο ντόρος, τα έξοδα, ο τσερτζελές, οι συγκεντρώσεις, οι αλληλοκατηγορίες -εντός και εκτός Βουλής και μάλιστα σε βαθμό ... ξεκατινιάσματος- έγιναν για τα μέτρα και όχι για τα ζητήματα του Ευρωκοινοβουλίου (!).

Πως άραγε αισθάνονται όσοι ψήφισαν για το Ευρωκοινοβούλιο με γνώμονα τα -εσωτερικά - μέτρα των ... αντίδωρων; Αυτά θα μας ... εκπροσωπήσουν στο εξωτερικό; 

Αλλά και πως- και για πόσο ακόμη - θα κατορθώνουν οι λογής, λογής και διαλογής περιστασιακοί Κομματάνθρωποι /Πολιτικάντηδες να κοροϊδεύουν, να παραπλανούν, να ποδηγετούν και να (παρα)σύρουν τους ιθαγενείς; 

Δεν είναι ντροπή για όλους εμάς να παρακολουθούμε, να χειροκροτούμε, να ποδοκροτούμε ή και να βελάζουμε υπέρ ή κατά των κυβερνητικών μέτρων /παροχών ... στέλνοντας εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο;

Θα μου παρατηρήσετε: Μα, από το Δημοψήφισμα του 2015, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, καθώς και την κατάπτυστη /επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που διαφημίστηκε ως εθνική επιτυχία, όλα γίνονται. Θα συμφωνήσω.

Απόδειξη και τα συνακόλουθα ευτράπελα όπως: 

- Σε προηγούμενες τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Κυβερνήτης χρησιμοποιούσε την φράση: "Η λεγόμενη 13η Σύνταξη". Στην συνέχεια το άλλαξε: " Η 13η Σύνταξη".
Αντιλαμβάνεστε την ... εξέλιξη: Η ..."λεγάμενη" 13η .... αυξήθηκε και από ψιχία έγινε ολόκληρο καρβέλι ... προεκλογικό! Θεωρώ ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ως προσφυέστερος όρος: "Η φερόμενη ως 13η Σύνταξη".
Όλως συμπτωματικώς και περιέργως η υπόθεση θυμίζει την αποτρόπαιη εξέλιξη /κατάληξη στο "ΒορειοΜακεδονοΣκοπιανό". 

Το ξεκίνησαν οι δύο - τέσσερες ως: "Βόρεια Μακεδονία" για να χρησιμοποιείται τελικά (από τους πονηρούς γείτονες) το σκέτο: "Μακεδονία", ή σκέτη "13η Σύνταξη". Ή "σκέτο από γιουβέτσι". Δύσπεπτο. 

- Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει -σύμφωνα με κορυφαίο /alter ago Υπουργό:
"Την διατήρηση της (φερόμενης ως ) 13ης Σύνταξης από την παρούσα Κυβέρνηση ή την (βέβαιη; ) κατάργηση της από την Ν.Δ". Φαίνεται πως οι εκλογές έγιναν για να μην καταργηθεί το προεκλογικό αντίδωρο. Συνεπώς -και λογικώς- δεν υπήρχε σοβαρός λόγος διεξαγωγής τους - ή και - συμμετοχής των πολιτών.

- Μοναδικό κέρδος το νέο (χαζοχαρούμενο) εύρημα: "Είμαστε με τους πολλούς και όχι με την ελίτ, τους λίγους". Σωστά, μόνο που χωρίς την εργοδοτική "ελίτ" θα βουλιάξουμε.

Εκτός και αν -μέσω Δημοσίου - αποκτήσουν οι πολλοί ....σκάφη αναψυχής/ευμεγέθη κότερα, ώστε να απολαμβάνουν οι λαϊκιστές ταγοί (των πολλών) την τρυφηλή ζωή, μέσω των σκαφών των πολλών. Μέχρι όμως να επισυμβεί αυτό, οι κρατούντες επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα σκάφη των (μισητών;) λίγων /Ελίτ. (Σ.Σ ως ... προσωπική τους προθέρμανση/εξάσκηση).

- Ανακάλυψαν οι Κρατούντες μεγάλη έλλειψη επιπλοποιών και αποφάσισαν την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ με ονομασία: "Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού". Α! ρε ξύλο/βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται οι φαιδρολάγνοι! 

ΥΓ Δεν ήταν στις προθέσεις μου να στενοχωρήσω όσους παρασύρθηκαν και έλαβαν μέρος στο Ευρωκοινοβουλευτικό κομματικό πανηγυράκι. 
Έχω όμως μία απορία: 
Θα ολοκληρώσουν άραγε την (εκλογική /δημοκρατική) ευτυχία τους (συμ)μετέχοντες και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές (σε περίπτωση βέβαια που διεξαχθούν κάτω από παρόμοιες συνθήκες παραπλάνησης και ευτελισμού);Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.