Τελευταίες αναρτήσεις

30 Μαΐου 2019

Τα 20 μεγάλα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

Ο χρήστης των social media με το ψευδώνυμο Georghy Zhukov κατέγραψε, στο λογαριασμό του στο facebook, τα 20 μεγαλύτερα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα, μην παραλείποντας να τονίσει πως ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που γνώρισε η Ελλάδα. Στην ανάρτησή του, μάλιστα, καταρρίπτει τις εξαγγελίες Τσίπρα, αναφέροντας τι πραγματικά συνέβη. 

Ολόκληρη η ανάρτηση 

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν πολιτικό; Η συνέπεια λόγων και πράξεων. Μέσα σε 4 και κάτι χρόνια, ο Alexis Tsipras κατάφερε να περάσει στο συλλογικό ασυνείδητο ως ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός που γνώρισε αυτή η χώρα. 

Ας δούμε τα 20 μεγάλα ψέματα αυτής της διαδρομής. 

Ψέμα #1 
Κατάργηση Μνημονίου μ΄ ένα νόμο και ένα άρθρο 
Η αλήθεια: Υπέγραψε δύο ακόμη μνημόνια με τα σκληρότερα διαρθρωτικά μέτρα και επιτήρηση για υπερπλεονάσματα μαμούθ έως το 2060.

Ψέμα #2 
Επί Σύριζα δεν κόπηκαν συντάξεις 
Η αλήθεια: Μείωση συντάξεων μέσω αύξησης κρατήσεων για περίθαλψη, αύξησης φορολογίας, κατάργησης του ΕΚΑΣ και επαναπροσδιορισμού λόγω νόμου Κατρούγκαλου.

Ψέμα #3 
Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος άδικος, δε διορθώνεται, καταργείται. 
Η αλήθεια: Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται έως σήμερα, επιβαρύνοντας τον φορολογούμενο με 3,5 δις ετησίως. 

Ψέμα #4 
Κατώτατος μισθός 751€ 
Η αλήθεια: Για το 2019 οι μισθοί διαμορφώνται στα 650€. Επιχειρήθηκε αύξηση βασικού μισθού επί μικτών αποδοχών, η οποία εξαϋλώθηκε λόγω της αλλαγής κλίμακας φορολογίας. 

Ψέμα #5 
Αφορολόγητο στις 12.000€ για όλους 
Η αλήθεια: Σταδιακή μείωση αφορολόγητου στα 8.636 € και περαίτερω μείωση στα 5.636€ από 1.1.2020. 

Ψέμα #6 
Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Σεισάχθεια κόκκινων στεγαστικών δανείων 
Η αλήθεια: Τα κόκκινα δάνεια πωλήθηκαν σε funds, η προστασία περιορίστηκε και πλέον έχουν εκπληρειαστεί σπίτια ιδιωτών. 

Ψέμα #7 
Ο Σαμαράς θα αυξήσει τον ΦΠΑ 
Η αλήθεια: Ο Τσίπρας παρέλαβε ΦΠΑ 13% για να τον αυξήσει στο 24% και κατάργησε το ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά. Επιχειρήθηκε μείωση του ΦΠΑ στα επίπεδα του 2014. 

Ψέμα #8 
Δημοψήφισμα για να φύγουμε από την Ενωση Τοκογλύφων 
Η αλήθεια: Το ΟΧΙ στην ΕΕ ελαβε 61,3% και ο Τσίπρας το μετετρεψε σε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, απαξιώνοντας την ετυμηγορία του λαού και εξαπατώντας αυτούς που τον πίστεψαν. 

Ψέμα #9 
Φρένο σε όλες τις Ιδιωτικοποίησεις 
Η αλήθεια: Ιδιωτικοποήθηκαν τα πάντα και μάλιστα μέσω ανεξάρτητου και μη κρατικώς ελεγχόμενου Υπερταμείου με διάρκεια ζωής ενός αιώνα.

Ψέμα #10 
Πρόσβαση ανασφάλιστων στο ΕΣΥ 
Η αλήθεια: Η πρόσβαση ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δόθηκε με υπογραφή Αδωνη Γεωργιάδη (ΦΕΚ Β’ 1465/5.6.2014). 

Ψέμα #11 
Επαναφορά δώρου Χριστουγέννων στος τέλος του 2015 
Η αλήθεια: Ουδέποτε επανήλθε το δώρο. Επιχειρήθηκε να βαφτιστεί ένα προεκλογικό επίδομα ως 13η σύνταξη, το οποίο βέβαια δεν έπεισε κανέναν.

Ψέμα #12 
Μείωση φόρου στα καύσιμα για να ζεσταθεί η κοινωνία 
Η αλήθεια: Αυξήθηκε ο φόρος στα καύσιμα κατά 8 λεπτά το λίτρο – Αυξήθηκαν τα κρούσματα φοροδιαφυγής καυσίμων – Μειώθηκαν ραγδαία οι έλεγχοι.

Ψέμα #13 
Διατήρηση δημόσιου χαρακτήρα ΔΕΗ 
Η αλήθεια: Η ΔΕΗ διασπάστηκε σε εταιρείες που βγήκαν όλες προς πώληση, στην αγορά εισήλθαν δεκάδες ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικήγς ενέργειας και η ΔΕΗ καταρρέει από τα χρέη που δημιουργήθηκαν την τελευταία τετραετία.

Ψέμα #14 
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων 
Η αλήθεια: Ιδιωτικοποιήθηκαν ήδη 14 αεροδρόμια σε κοινοπραξια Fraport-Κοπελούζου-Κόκκαλη και αναμένεται και β’ φάση με τα εναπομείναντα.

Ψέμα #15 
Πάταξη φοροδιαφυγής – αξιοποίηση λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς 
Η αλήθεια: Λίγο πάνω από το 10% του τεθέντος στόχου η εισπραξιμότητα των εσόδων. Οι δε αξιώσεις για τη Λίστα Λαγκάρντ παραγράφηκαν οριστικώς και αμετακλήτως. 

Ψέμα #16 
Διαπλοκή ΜΜΕ – Τραπεζών – Κυβέρνησης 
Η αλήθεια: Η ΕΡΤ μεταλλάχθηκε στη Φωνή της Αλήθειας. Δανειοδοτήθηκαν επιχειρηματίες για να αποκτήσουν/δημιουργήσουν ΜΜΕ προσκείμενα στον Τσίπρα και δίνεται αφειδώς κρατική διαφήμιση σε συγκεκριμένα φερέφωνα ΜΜΕ. 

Ψέμα #17 
Κανένας νέος φόρος σε ελευθερους επαγγελματίες και αγρότες 
Η αλήθεια: Επιβληθηκε προκαταβολή φόρου 100% στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι αγρότες αντιμετωπίζονται ως έχοντες ατομική επιχείρηση και καταρήθηκαν όλες οι εκπτώσεις φόρου.

Ψέμα #18 
Οι τράπεζες θα περάσουν σε δημόσιο έλεγχο, καμία περίπτωση για capital control 
H αλήθεια: 28.6.2015 επιβλήθηκαν capital controls. Έκτοτε ο Τσίπρας κάθε 6 μήνες ανακοίνωνε άρση των περιορισμών. Τελικά, ακόμα και σήμερα 4 χρόνια μετα, τα cc δεν έχουν αρθεί ολοσχερώς.

Ψέμα #19 
Go back μάνταμ Μέρκελ – Υπερηφάνεια – Εθνική αξιοπρέπεια 
Η αλήθεια: Όπως η ίδια η Μέρκελ δήλωσε επανειλημμένα, ο Αλέξης ήταν το πλέον κατάλληλο άτομο για μπίζνες.

Ψέμα #20 
Κυβερνητική διαφθορά – Υπόθεση Νοβάρτις 
Η αλήθεια: Μετά από 2+ χρόνια ελέγχων, το «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών» κατέληξε στον κουβά με την κυβέρνηση απολογούμενη στην κοινωνία για το φιασκο.

Πηγή: Meaculpa 
Εικόνα από: afirimenο
ΑΒΕΡΩΦShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.