Τελευταίες αναρτήσεις

26 Απριλίου 2019

Στην Ευρώπη σεισμός... στην Ελλάδα αφασία

«Η αντισυστημική Δεξιά με μπροστάρηδες Λεπέν - Σαλβίνι κάνει πάρτι και διπλασιάζει τις δυνάμεις της στην επόμενη Ευρωβουλή»

Από τον Γιώργο Χαρβαλιά 

Ακόμη και τα ποντίκια στις Βρυξέλλες έχουν καταλάβει ότι έρχεται χαμηλό βαρομετρικό και σπεύδουν να κρυφτούν στους υπονόμους. Πανικόβλητοι οι υπηρέτες του γερμανικού ευρωσυστήματος, βλέπουν εκτός από την καταιγίδα και σεισμό τεκτονικό, που απειλεί να τους γκρεμίσει τα σπίτια. Ολοι μυρίζουν στην ατμόσφαιρα το μπαρούτι των ευρωεκλογών. Ολοι εκτός από τη δική μας, την ανέμελη και ανυποψίαστη… ιμιτασιόν Δεξιά του Κυριάκου, που νομίζει ότι θα μείνει στεγνή και ατσαλάκωτη. Κρυμμένη κάτω από την ομπρέλα ενός Γερμανού φασουλή, ο οποίος κάνει όνειρα να πάρει τη θέση του Γιούνκερ.

Δεν έχουν καταλάβει οι καψεροί ότι κι αυτός ο απίθανος «φιλέλληνας» Βέμπερ, που αρχίζει την περιοδεία του από την Αθήνα όχι επειδή είναι φιλέλληνας αλλά επειδή μόνο ο Κυριάκος τον παίρνει σοβαρά, στις 26 Μαΐου θα τρέχει να χωθεί κάτω από το φουστάνι της Μέρκελ. Και, Κύριος οίδε αν το Βερολίνο θα τον στηρίξει ή θα αποφασίσει να πάει σε μια πιο εύκολη συμβιβαστική λύση για να βγουν τα κουκιά.

Γιατί τα κουκιά του συστήματος, μην έχετε αμφιβολία, θα είναι λίγα. Πολύ λιγότερα απ' όσα φαντάζονταν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι γερμανόφιλοι πριν από μερικές εβδομάδες.

Το πράγμα φωνάζει. Στη Φινλανδία η παραδοσιακή Δεξιά κατέρρευσε και οι Αληθινοί Φινλανδοί έχασαν στο νήμα την πρωτιά από τους Σοσιαλδημοκράτες με κάτι λιγότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα. Το κόμμα αυτό της αντισυστημικής πατριωτικής Δεξιάς, που έχει παρεμφερείς θέσεις με αυτές του Τραμπ για το Μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή, ανήκει βεβαίως στον συνασπισμό Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ΕΝF) που με μπροστάρη τον Ιταλό υπουργό εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ετοιμάζεται να αλώσει τα έδρανα της δεξιάς στο Στρασβούργο.

Στον ίδιο συνασπισμό ανήκει και ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν. Αν υπήρχαν έστω και αμυδρές αμφιβολίες για την πρωτιά της στις ευρωεκλογές, μετά τα πρόσφατα γεγονότα το ερώτημα είναι πού ακριβώς θα βρει την ψήφο του ο Μακρόν. Ενας τύπος που ξεκίνησε με λαμπρές προοπτικές και τη διθυραμβική υποστήριξη των καθεστωτικών ευρωπαϊκών μέσων, για να περάσει σύντομα στα αζήτητα της Ιστορίας ως ο πρόεδρος που… ερωτεύτηκε τη γιαγιά του, έπνιξε στο αίμα την εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων» και επί ημερών του κάηκε η Παναγία των Παρισίων!

Στην Ιταλία η Λέγκα του Ματέο έχει πάρει όλο το χαρτί. Ακόμη και η παραδοσιακή δεξιά Forza Italia του αειθαλούς Σίλβιο Μπερλουσκόνι φυλλορρoεί, ενώ πολλοί βουλευτές της περιμένουν «με το ντουφέκι» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να κηρύξουν εξέγερση και να προσχωρήσουν μαζικά στις τάξεις του κόμματος του αναδυόμενου άστρου της ιταλικής πολιτικής σκηνής.

Οι δημοσκοπήσεις καθιστούν ιδιαίτερα αμφίβολο το ενδεχόμενο αν η Forza Italia να περάσει το κατώφλι του 10% από το 14% που έλαβε στις περυσινές εθνικές εκλογές, και τα «35άρια» των παλιών καλών εποχών μοιάζουν μακρινή ανάμνηση. Στο 35%, αντίθετα, βλέπουν οι μετρήσεις τον Σαλβίνι, με ποσοστά αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής που αγγίζουν το 60%! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Λέγκα θα είναι το πρώτο κόμμα των ευρωεκλογών στην Ιταλία και θα πάρει τη μερίδα του λέοντος των 73 εδρών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη χώρα.

Πρόσφατα ο Σαλβίνι προκάλεσε ρήγμα και στην ίδια τη Γερμανία προσκαλώντας στην αντισυστημική του πολιτική «παρέα» και την Afd, την Εναλλακτική για τη Γερμανία, που βλέπει επίσης ανερχόμενα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και βεβαίως αναμένεται να ενισχύσει σε έδρες το ΕΝF.

Στην Ουγγαρία ο Ορμπαν, μετά την προσωρινή αναστολή συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με πρωτοβουλία του Βέμπερ, ο οποίος στενοχωρήθηκε από την… κακομεταχείριση του Σόρος, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Περιμένει να δει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και μην εκπλαγείτε αν προσχωρήσει και αυτός στη συμμαχία του Σαλβίνι.

Και βέβαια η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας δεν είναι ο μοναδικός σκληρός δεξιός πυλώνας που αναμένεται να ενισχυθεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει η επίσης ευρωσκεπτικιστική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ΕCR) με 71 σήμερα ευρωβουλευτές. Εκεί ανήκουν (προς το παρόν) η κυβερνώσα Δεξιά της Τσεχίας και της Πολωνίας και βεβαίως οι Βρετανοί Συντηρητικοί!

Συμπερασματικά λοιπόν: Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη (και παντελώς ευρωσυστημική) δημοσκόπηση του Politico, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Βέμπερ αναμένεται να χάσει τουλάχιστον 48 έδρες και οι Σοσιαλδημοκράτες άλλες 35. Ο ENF με ηγέτη πλέον τον Σαλβίνι οδεύει σε θρίαμβο με την προσθήκη 25 εδρών υπό τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις.
Αν στον χορό μπει και η Βρετανία (εφόσον την αφήσουν να ψηφίσει), ζήτω που καήκαμε.

Ο θρυλικός «εθνολαϊκιστής» Νάιτζελ Φάρατζ (έτσι τον λένε στην ψωροκώσταινα οι «ευπρεπείς» αναλυτές επειδή έκανε ρόμπα στο παρελθόν τον Ρομπάι, τον Γιούνκερ και διάφορους άλλους ευρωπαλιάτσους) έφτιαξε στα γρήγορα κόμμα που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μακράν πρώτο! Και προσέξτε, όχι κόμμα ευρωσκεπτικιστικό, αλλά ευθέως αντιγερμανικό, που ονομάζεται Κόμμα του Βrexit. Τα προγνωστικά τού δίνουν 28% με…double score από τους Συντηρητικούς που γκρεμίζονται στο 15%, αφού τα έχουν θαλασσώσει, αποφεύγοντας να εκπληρώσουν τη βούληση του βρετανικού λαού.

Προσθέστε λοιπόν κι εδώ καμιά τριανταριά έδρες στο μπλοκ της αντισυστημικής συμμαχίας και θα καταλάβετε τι εννοώ. Γι' αυτό σας λέω, έρχονται σεισμός και μεγάλα γλέντια. Προσδεθείτε… 

ΔημοκρατίαShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.