24 Μαρτίου 2019

Κανείς, μα κανείς κατακτητής δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος με εμάς τους Ελληνες ζωντανούς

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο* 
 
Μία εβδομάδα μόλις πριν από την 25η Μαρτίου ο Ερντογάν επιδόθηκε σε κρεσέντο εχθρικών προς την Ελλάδα προκλητικών δηλώσεων. Μας είπε ο σουνίτης ισλαμιστής ηγέτης της γειτονικής μας χώρας ότι οι Τούρκοι «πέταξαν τους γκιαούρηδες (Ελληνες) στη θάλασσα της Σμύρνης και απελευθέρωσαν την πόλη», ότι το Αιγαίο δεν ανήκει στην Ελλάδα, πως θα συντρίψει όποια χώρα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας και λοιπά παραληρήματα, που κάνουν εμάς, τους πατριώτες, να χαμογελάμε. Φυσικά, η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέναντι στη λυσσαλέα οργή του Ερντογάν κατά της χώρας μας ήταν για ακόμα μια φορά μετριοπαθής και σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ «η πραγματική πατρίδα μας, η Ε.Ε.» δεν ψέλλισε ούτε λέξη προς υπεράσπισή μας.
 
Θυμάμαι τη συνέντευξη που είχε δώσει ο εξαίρετος καλλιτέχνης κ. Λιγνάδης το 2018, στην οποία ανέφερε: «Ακόμα κι αν δεν υπάρχει πατρίδα, ελληνικότητα, πιστεύω ότι στις μέρες μας πρέπει να εφευρεθεί. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχει η Ιστορία, θα πρέπει να εφεύρουμε τον μύθο, για να μπορέσουμε να έχουμε ένα γενέθλιο τοπίο. Αυτό λέγεται ζωτικός μύθος και είναι απαραίτητο να υπάρχει». Ο κ. Λιγνάδης υποθέτω ότι είναι αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων, όπως και οι περισσότεροι καλλιτέχνες. Καταλαβαίνει, βέβαια, απόλυτα την αναγκαιότητα ύπαρξης του έθνους, καθώς και τα δομικά στοιχεία του, που είναι αναγκαία. Δεν αντιλαμβάνεται, όπως εγώ, που είμαι εθνικιστής, τη μεταφυσικότητα του έθνους, αλλά καταλαβαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξής του.
 
Για εμένα, που μεγάλωσα με ιστορίες της Μικρασιάτισσας γιαγιάς μου, η οποία εκδιώχθηκε από τα πατρογονικά εδάφη μας της Ιωνίας, αφηγήματα όπως η κόκκινη μηλιά, ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και ο σκοπός για την ολοκληρωτική απώθηση των Ανατολιτών ισλαμιστών εισβολέων δεν είναι απλά ένας «ζωτικός μύθος». Είναι μια πραγματικότητα, που πρέπει να χτυπάει ρυθμικά στην καρδιά κάθε Ελληνα και να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. 
 
Δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς, όταν ο εισβολέας απειλεί την ύπαρξή μας συνεχώς και κλιμακούμενα. Ενας εισβολέας που πρέπει να θυμάται καλά ότι οι Ελληνες ήμασταν ο πρώτος βαλκανικός λαός που ξεσηκώθηκε το 1821 και κατέστρεψε συθέμελα την Οθωμανική Αυτοκρατορία του και 100 έτη μετά καταφέραμε να φτάσουμε με τη Μικρασιατική Εκστρατεία στην πρωτεύουσα του εισβολέα, την Αγκυρα, και παραλίγο να τους καταστρέφαμε οριστικά. 
 
Η ζωτική Ιστορία που έχουμε στις καρδιές μας θα μας δείχνει πάντα τον στόχο. Κανείς, μα κανείς κατακτητής δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος με εμάς τους Ελληνες ζωντανούς.
Ζήτω το έθνος, χρόνια πολλά! 
 
*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos) 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.