19 Μαρτίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία την Τουρκία και την κυβέρνηση.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Τα κόμματα και η ακύρωση του Προσυμφώνου

Όλα τα κόμματα που είναι πραγματικά ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών πρέπει να μάθουν ότι η ακύρωση είναι εφικτή, για να μην έχουν καμία δικαιολογία για την απραξία τους. Με άλλα λόγια, ο ίδιος ο ελληνικός λαός πρέπει να πιέσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για να μάθουν ότι γίνεται όχι μόνο να παλέψουν ενάντια του Προσυμφώνου, αλλά και να το ακυρώσουν στο πλαίσιο της νέας Βουλής των Ελλήνων. Διότι υπάρχουν στοιχεία που επιτρέπουν αντικειμενικά την ακύρωση σε πολιτικό επίπεδο του όλου πλαισίου και μάλιστα πριν την ολοκλήρωση της νατοϊκής διαδικασίας, έτσι ώστε να μην παραμείνει η ονομασία που αποτελεί ψευδώνυμο και όχι ουσία. 

Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε και την παρουσία όλων των κομμάτων που θα αντισταθούν ενεργά στο Προσύμφωνο και θα το ακυρώσουν μαζί για να μην υπάρχει ούτε ίχνος από το πέρασμα των προηγούμενων που δεν σεβάστηκαν την ιστορία του Ελληνισμού και καταπάτησαν τα πάντα, μόνο και μόνο επειδή ακολουθούν μια ιδεολογία που ήθελε να εκδικηθεί άλλα γεγονότα χωρίς όμως να καταλάβει ότι άλλαξαν οι εποχές και αυτές οι προσεγγίσεις δεν έχουν πια νόημα σε μια δημοκρατική χώρα, που έχει ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα μέσω της ιστορίας και πάλι. 

πηγή 

Ο Αγώνας της Παμμακεδονικής Αμερικής συνεχίζεται

Για όσους αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν τώρα μετά από τόσα γεγονότα σε σχέση με το Σκοπιανό, τα πράγματα είναι απλά αφού αρκεί στον καθένα να δει πως η Παμμακεδονική Αμερικής συνεχίζει ακάθεκτη τον αγώνα ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι ξέρει πια ότι μπορεί ν' ακυρωθεί. Τόσο η δράση στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, δείχνει για το μέλλον ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε κι ότι με συντονισμένες κινήσεις θα κάνουμε τις απαραίτητες πράξεις για τον Ελληνισμό, επειδή είμαστε εδώ ακόμα και μετά. Η ενημέρωση, η ανάλυση και η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών είναι πλέον ένας στρατηγικός στόχος για το όραμα της απελευθέρωσης της Ελλάδας. 

Και γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν όλο και περισσότεροι φορείς, σύλλογοι και σύνδεσμοι που ακολουθούν αυτήν την πρωτιά στην αντίσταση και στην αντεπίθεση κατά της βαρβαρότητας που θέλει να επιβληθεί από ένα σύστημα που δεν πιστεύει στην έννοια του Έθνους και θεωρεί ότι η ιστορία έχει πεθάνει. Όμως η Παμμακεδονική Αμερικής δείχνει έμπρακτα ότι η Ομογένεια παλεύει ασταμάτητα, διότι είναι του Ελληνισμού και δεν έχει καμία εξάρτηση που την εγκλωβίζει. Αντιθέτως δείχνει το παράδειγμα της μαχητικότητας που δεν γονατίζει γιατί ξέρει ότι έχει το δίκαιο μαζί της. 

πηγή 

Η Μακεδονία ως όραμα αντίστασης του Ελληνισμού

Το όνομα της χώρας, η ταυτότητα και γλώσσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και δεν πρέπει να αποδεχόμαστε διαφοροποιήσεις μόνο και μόνο επειδή βολεύει μερικούς πολιτικούς. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τους υποστηριχτές μιας μοναδικής λέξης για τα Σκόπια, οι οποίοι συμβιβάστηκαν με δύο λέξεις για να μην τους πάρει σβάρνα το κύμα των Συλλαλητηρίων. Έτσι ξέραμε από πριν τι ήθελαν και δεν μας ξάφνιασαν με την επιλογή τους. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν όριο για τη δράση τους ενάντια στον Ελληνισμό. Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας είναι μόνο η αρχή αφού θα ήθελαν ιδανικά να αφανίσουν την θρησκεία λόγω ουδετερότητας, να βγάλουν τις εικόνες, να αφαιρέσουν τον σταυρό από τη σημαία, να αλλάξουν το όνομα και της ίδιας της Ελλάδας. Το μόνο όριο είναι αυτό που θα βάλουμε εμείς για να τους σταματήσουμε. 

Το έγκλημα που διέπραξαν με το Προσύμφωνο των Πρεσπών πρέπει να τιμωρηθεί και σε πρακτικό επίπεδο είναι στις εκλογές. Τώρα όλοι ξέρουμε τι είναι το πρόγραμμά τους και τι είναι έτοιμοι να κάνουν ενάντια στον Ελληνισμό. Πρέπει λοιπόν να φανεί από τα εκλογικά αποτελέσματα ότι δεν τους θέλει πια ο ελληνικός λαός γιατί έχει σιχαθεί αυτή την απαράδεκτη πολιτική και στη συνέχεια να ακυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων ακόμα και μέσα από Δημοψήφισμα αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της νατοϊκής διαδικασίας.  

πηγή 

Η αντίσταση του Ελληνισμού στην πράξη

Δεν θα γράφουμε μόνο τις ιδέες μας για τον Ελληνισμό αλλά θα τις υλοποιούμε διότι υπάρχει ανάγκη για τον ελληνικό λαό. Η μόνη πίεση που δεχόμαστε είναι η λογοκρισία της κυβέρνησης πάνω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στα στρώματα του λαού που είναι ευαίσθητα. Όμως ο Ελληνισμός αντέχει και τέτοιες πιέσεις και δεν πρόκειται να ξεχάσει την υπόθεση της Μακεδονίας. Όπως δεν πρόκειται να λησμονήσει τα θύματα στο Μάτι, λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς της Κυβέρνησης. Πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις σε όλα τα επίπεδα τόσο για τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες, τους Βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές. Διότι ο καθένας θα έχει να παίξει ένα ρόλο για το θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών. 

Είναι λοιπόν καλό να έχουμε μελετήσει το κείμενο και να διαδώσουμε τις γνώσεις μας στον ελληνικό λαό, αλλά και να τον ενημερώνουμε για τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε για την ακύρωση. Δεν πρέπει να έχουμε κανένα πολιτικό που να έχει δικαιολογίες για να μην πάρει θέση για αυτό το θέμα. Διότι ο ελληνικός λαός θα συμφωνήσει μόνο και μόνο με αυτούς που θα παλέψουν για την ακύρωση. Είναι θέμα αξιοπρέπειας για τον Ελληνισμό και βέβαια αξιοπιστίας για όσους λένε ότι διαχειρίζονται το μέλλον του ελληνικού λαού. Η αντεπίθεση έχει αρχίσει και θα είμαστε όλο και περισσότεροι. 

πηγή 

Ο αγώνας του Μακεδονικού Οίνου

Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν ξέρουν ότι δεν λειτουργεί ακόμα, αφού δεν έχει τελειώσει η νατοϊκή διαδικασία με τα 29 κράτη μέλη και κατά συνέπεια δεν ξέρουν τι γίνεται ακριβώς. Όμως τα Σκόπια ήδη δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταπατήσουν και την έννοια του μακεδονικού οίνου, παρόλο που είναι προστατευμένη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόβλημα είναι ότι τα Σκόπια δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν δεσμεύονται από τις συμφωνίες που έχουμε σε αυτήν την υπερδομή. Έτσι αξιοποιούν το κενό που υπάρχει στο Προσύμφωνο για να κάνουν τα δικά τους και να παρουσιάζουν τα κρασιά τους ως κρασιά της Μακεδονίας. 

Και εδώ βλέπουμε πάλι ένα δομικό πρόβλημα του Προσυμφώνου, αφού προβλέπει μία επιτροπή που θα λειτουργήσει τρία χρόνια για να επιλυθούν αυτές οι διαφορές, χωρίς όμως οι ελληνικές εταιρείες να είναι προστατευμένες στο ενδιάμεσο. Έτσι και αυτό το πρόβλημα δεν το έχει λύσει αυτή η δήθεν διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση και είναι λογικό αφού κατά βάθος θα ήθελε να ονομάσει τα Σκόπια μόνο Μακεδονία χωρίς τίποτα, άρα για τον αγώνα του Μακεδονικού οίνου καλά κρασιά! Ας το μάθουν τώρα και οι παραγωγοί γιατί πρέπει να ακυρώσουμε αυτό το Προσύμφωνο και γι' αυτούς. 

πηγή 

Από την άρνηση στην ακύρωση του Προσυμφώνου

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι εγκληματικό για τον Ελληνισμό, αλλά κι άλλοι που είναι ενημερωμένοι και βλέπουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, καταλαβαίνουν πλέον ότι η άρνηση δεν επαρκεί κι ότι πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της ακύρωσης. Μάλιστα αυτή η ακύρωση πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο για τα κόμματα που δεν συμφωνούν με το Προσύμφωνο. Στην αρχή περάσαμε από την αντίδραση στην αντίσταση με τα Συλλαλητήρια και τώρα από την άρνηση πρέπει να περάσουμε στην ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι αυτό το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθεί για να σταματήσουν και οι ουρές που προκαλεί με την ύπαρξη του ενώ δεν λειτουργεί ακόμα επίσημα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η νατοϊκή διαδικασία. 

Πρέπει λοιπόν ο ίδιος ο ελληνικός λαός να ενημερώσει σε προσωπικό επίπεδο τα πολιτικά επιτελεία, διότι φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη σε αυτό το επίπεδο. Διότι πρέπει να υπάρξει και ένας συντονισμός λόγω των εκλογών, για να διωχθούν οι βουλευτές που υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών ενώ έβλεπαν από πριν ότι είχε προβλήματα αυτό το απαράδεκτο κείμενο για τον Ελληνισμό. 

πηγή 

Παράλογες και γελοίες διεκδικήσεις της Τουρκίας

Η Τουρκία για να αμφισβητήσει την κυπριακή ΑΟΖ αφού δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα κάνει "δίκαιη οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας με όλα τα σχετικά παράκτια κράτη που αναγνωρίζει και έχει διπλωματικές σχέσεις". Το γελοίο της υπόθεσης είναι μάλλον ότι ποντάρει στην άγνοια των άλλων. Διότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνία με την πρώην Σοβιετική Ένωση, η οποία κατέληξε με τα διάδοχα κράτη δηλαδή Γεωργία, Ρωσία και Ουκρανία και μάλιστα με την έννοια της μέσης γραμμής. 

Στη συνέχεια υπέγραψε με τη Βουλγαρία μετά από δέκα χρόνια πάλι με την έννοια της μέσης γραμμής. Μετά πέρασε στην παρανομία και υπέγραψε συμφωνία οριοθέτησης με τα κατεχόμενα αλλά με 2/3:1/3 προς όφελός της. Κατά συνέπεια η μόνη χώρα με την οποία μπορεί πρακτικά να κάνει κάτι εκτός από την Κύπρο, είναι η Συρία και όλοι γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτή η χώρα αλλά και η πολιτική της λόγω του πολέμου. Είναι λοιπόν αστείο να προσπαθεί να φοβερίσει πετρελαϊκές παγκόσμιες εταιρείες με τέτοια επιχειρήματα που δεν αγγίζουν κανένα ειδικό της ΑΟΖ, επειδή δεν έχει το επίπεδο και τίποτα άλλο. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης  
Ν. Λυγερός - Η νοημοσύνη του Καποδίστρια. 60ο Γυμνάσιο Αθηνών, 19/03/2019 ΕΔΩ
Μέρος Ι -Ν. Λυγερός: "Τα τριάντα φιλιά του ήλιου". Άγιος Γεώργιος Κυψέλης, 19/03/2019 ΕΔΩ 
Μέρος ΙΙ ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.