17 Μαρτίου 2019

Δώρα Ζέμπερη: Τα πάνω – κάτω έφερε το «Τούνελ» στην υπόθεση δολοφονίας της όμορφης εφοριακού…

Η επίμονη έρευνα που έγινε διακριτικά όλο αυτόν τον καιρό, αποκάλυψε ντοκουμέντα που κάποιοι ήθελαν θαμμένα…

Η Δώρα Ζέμπερη δεν ήταν η απλή υπάλληλος της εφορίας όπως όλοι την παρουσίαζαν, αλλά η δυναμική ελεγκτής που ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ…

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο «Τούνελ», ενισχύουν πλέον την εκδοχή της οικογένειας της ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου».
 

Πρόστιμα εκατομμυρίων…

Από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της η Δώρα, ερεύνησε δεκαεπτά σημαντικές υποθέσεις και σε τέσσερις από αυτές, επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Η περαίωση των ελέγχων από την Δώρα σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Η τελευταία ολοκληρώθηκε τη μέρα της δολοφονίας της.

Σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα κατέθετε και ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστήρια. Ήταν ήδη σημαντικός μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα. Σε ένα δικαστήριο, επρόκειτο να καταθέσει μερικές ημέρες μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», στο δικαστήριο για τη δολοφονία της, αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας.

Όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλοντης άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

Μια σημαντική πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ» προκάλεσε αναστάτωση στο στούντιο. Σύμφωνα μ’ αυτήν, άτομο που η Δώρα είχε ελέγξει φορολογικά, φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από εταιρείες – «βιτρίνα». Το άτομο αυτό όπως είπε ο μάρτυρας, είχε απειλήσει τη νεαρή εφοριακό.

Η Δώρα Ζέμπερη 32 χρόνων, υπάλληλος στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά, κατακρεουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ άφηνε ένα λουλούδι στον τάφο φίλου της, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα. Δέχτηκε 14 μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα και είχε αμυντικά τραύματα στο χέρι και στην παλάμη.

Η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, είπε:

«Στο δικαστήριο του Ιουλίου όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα. Η εργασία της Δώρας ήταν πηγή κινδύνου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Το θύμα είχε περαιώσει πάνω από διακόσιες τριάντα υποθέσεις. Ήταν δραστήρια, παραγωγική, αποδοτική, με σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Φαίνεται πως είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγούμενη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία». Η δικηγόρος της μητέρας της άτυχης εφοριακού, συνέχισε:

«Η Δώρα είχε καταγγείλει πως μία σημαντική υπόθεση είχε σβηστεί από τον υπολογιστή της και για το λόγο αυτό μετέφερε αρχεία σε στικάκια. Πιστεύουμε πως σ’ αυτή την υπόθεση έπρεπε να συμβάλλουν περισσότεροι επαΐοντες ειδικοί. Ακόμα προλαβαίνουμε, πριν περάσει κι άλλος χρόνος».
 

Ο ύποπτος με την αλυσίδα…

Πριν από μήνες το «Τούνελ» είχε αποκαλύψει την παρουσία ενός άγνωστου άνδρα στο χώρο του νεκροταφείου την μέρα της δολοφονίας, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για το ίδιο πρόσωπο και αποκαλύπτουν πως ο δολοφόνος της που καταδικάστηκε δις ισόβια, την παρακολουθούσε μαζί με κάποια άλλα πρόσωπα.
 

«Ο άνδρας με την αλυσίδα χάθηκε μετά τη δολοφονία της…»

Μια γυναίκα που μένει κοντά στο σπίτι που ζούσε η Δώρα με την οικογένεια της, παρατήρησε πως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το φονικό, δύο άτομα μία κοπέλα κι ένας άνδρας άγνωστοι στην περιοχή, σύχναζαν σε πλατεία του Γαλατσίου καθημερινά το μεσημέρι. Ο άνδρας ήταν γύρω στα τριάντα πέντε, ψηλός, λιγνός, μελαχρινός με αλογοουρά και με μια αλυσίδα να κρέμεται από την τσέπη του.

«Δεν φαινόταν φυσιολογικός. Φορούσε καπαρντίνα μέσα στο καλοκαίρι και ήταν βρώμικος. Η κοπέλα που ήταν μαζί του είχε ξανθά μαλλιά κομμένα καρέ και ήταν περίπου είκοσι πέντε χρόνων. Από τη δολοφονία της Δώρας και μετά δεν τους ξαναείδαμε ποτέ», ανέφερε η μάρτυρας. Είπε ακόμα πως εκείνο το διάστημα της κίνησε την περιέργεια κι ένας άλλος άνδρας που οδηγούσε μια μαύρη Μπε Εμ Βε και πήγαινε γύρω- γύρω στα στενά σαν κάποιον να παρακολουθούσε. Διαπιστώθηκε πως ήταν ο δράστης.

«Είδα τον άνδρα με την αλυσίδα μαζί με τον κατηγορούμενο…»

Σοβαρή είναι και η μαρτυρία ενός άνδρα που είδε τον κατηγορούμενο με τον ύποπτο. Ο μάρτυρας που ήταν γείτονας του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας, ανέφερε πως δύο μήνες πριν τη δολοφονία της τον είδε με τον άνδρα με την αλυσίδα και άλλον έναν ακόμη. Μάλιστα και οι τρεις μπήκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Τόνισε πως από το παράθυρο τους σπιτιού τους μπορούσαν να δουν τη στάση στην οποία η Δώρα περίμενε καθημερινά το λεωφορείο της γραμμής.

Ο ίδιος είχε μιλήσει τυχαία με την παρέα του κατηγορούμενου μια φορά που έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. Του είπαν πως είχαν μετακομίσει στην περιοχή πριν από τρεις μήνες , από τη Νέα Ιωνία όπου έμεναν. Μετά τη δολοφονία έφυγαν από την περιοχή και μάλιστα εγκατέλειψαν το σκύλο τους. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο ύποπτος φορούσε καπαρντίνα και είχε μια αλυσίδα που κρεμόταν από την τσέπη του. Ήταν ψηλός, αδύνατος, με τα μαλλιά πιασμένα κοτσίδα. Ο άλλος ήταν λίγο πιο εύσωμος με πεταχτά αυτιά. Αναγνώρισε τον κατηγορούμενο από το τατουάζ που έχει στο λαιμό του όταν τον είδε στις ειδήσεις.

Πηγή: anikolouli.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.