19 Μαρτίου 2019

Διάφορα άρθρα του Νίκου Λυγερού για την Μακεδονία, την κυβέρνηση, τα ενεργειακά και την Τουρκία.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Στις εκλογές δεν ξεχνάμε

Στις εκλογές όσο και να το θέλει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη Μακεδονία και το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Όμως δεν το θυμόμαστε μόνο ως ένα έγκλημα κατά του Ελληνισμού αλλά και ως μία αποστολή που έχουμε για την ακύρωσή του. Διότι δεν έχουμε πρόβλημα μόνο με το όνομα, με την ταυτότητα και την γλώσσα. Υπάρχουν και άλλα απαράδεκτα στοιχεία στο Προσύμφωνο όπως είναι η ιστορία, η αρχαιολογία, η παιδεία, η λογοκρισία, η πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ και η παραχώρηση για τα ενεργειακά με αγωγούς φυσικού αεριού και αγωγούς πετρελαίου. 

Για τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται μόνο για ένα έγκλημα, αλλά για αυτό που πρέπει να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση που αποδέχτηκε κάτι που δεν δέχτηκαν έξι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Το θέμα δεν είναι μόνο η βιασύνη αλλά η ύπουλη ιδεολογία που προώθησε με φανατισμό την υπογραφή του απαράδεκτου Προσυμφώνου. 

Έτσι πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να ακυρώσει το Προσύμφωνο διότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει και μέσω της Βουλής των Ελλήνων αλλά και μέσω δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού, για να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται μόνο για μια κομματική ή ακόμα πολιτική απόφαση, αλλά για μια λαϊκή που προέρχεται από τον ίδιο τον Ελληνισμό που σκέφτεται και τους νεκρούς και τους αγέννητους, διότι μιλάμε για την Ιστορία μας. 
 
πηγή 

Από το εθνικό έγκλημα στην κομματική ήττα

Η κυβέρνηση θέλει δεν θέλει βλέπει ότι ο νέος Μακεδονικός Αγώνας της προκαλεί μια πολιτική καταστροφή. Έτσι από το εθνικό έγκλημα της υπογραφής του Προσυμφώνου των Πρεσπών, η κυβέρνηση οδηγείται σε μια κομματική ήττα η οποία θα είναι τόσο τεράστια που από τώρα υπάρχουν εσωτερικές επαναστάσεις, άλλωστε είναι οι μόνες που ξέρουν να κάνουν τα στελέχη της, επειδή σε αυτήν την περίπτωση χάνουν την καρέκλα τους. Διότι από τώρα καταλαβαίνουν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι λόγω της τεράστιας ήττας δεν θα χαθούν μόνο οι 50 έδρες του bonus λόγω έλλειψης πρωτιάς, αλλά και πολλοί άλλοι που θα χάσουν την εξουσία που είχαν συνηθίσει τόσο καιρό. 

Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε βλέπουμε την κρίση πανικού των στελεχών της κυβέρνησης. Έτσι τα κλασικά μαχαιρώματα των πολιτικών οικογενειών εμφανίστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο γιατί ο καθένας θέλει να σώσει το τομάρι του, αφού βλέπει ότι η κυβέρνηση δεν σώζεται κι ότι το κόμμα είναι ήδη έτοιμο να θυσιάσει τους περισσότερους για να μην αγγίξει τον σκληρό πυρήνα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τεράστια περιθώρια. Είναι λοιπόν λογικό να πανικοβάλλονται πολλοί και κανένας ειρηνοποιός δεν πρόκειται να τους καθησυχάσει, διότι όλοι ξέρουν πώς λειτουργεί όταν πρέπει να θυσιάσει συνεργάτες. 

πηγή 

Δεν υπάρχει άνοιγμα για την κυβέρνηση 

Η κυβέρνηση μπορεί ν’ αλλάξει ακόμα και όνομα για να προσπαθήσει να περάσει για κάποια άλλη, αλλά όλοι ξέρουν ακόμα και ονομαστικά τι έχει κάνει ο καθένας και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα σε μεγαλύτερο φάσμα. Διότι οι άλλοι δεν είναι ηλίθιοι να καούν με αυτόν τον συνδυασμό και ειδικά σε αυτές τις συγκεκριμένες εκλογικές αναμετρήσεις όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να ηρεμήσει η οργή του ελληνικού λαού. Διότι το έγκλημα που έγινε με το θέμα της Μακεδονίας αλλά και στο Μάτι, δεν πρόκειται να το ξεχάσει κανείς διότι και τα δύο μπήκαν βαθιά μέσα στην καρδιά μας και δεν πρόκειται να συγχωρέσουμε σε κανένα αυτό που έκανε ή δεν έκανε για αυτούς τους ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν για να είναι θύματα μιας κυβέρνησης ασχετοσύνης. 

Κι όσον αφορά στη Μακεδονία όχι μόνο το θέμα δεν έχει λήξει, αλλά βλέπουμε όλο και περισσότερο ανθρώπους που θέλουν να ακυρωθεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Κι όσοι λένε ότι δεν υπάρχουν Συμφωνίες που ακυρώνονται, ας εξετάσουν την ιστορία όσο δεν έχουν αλλάξει τα προγράμματα κι ας δουν τι έγινε με τη Συμφωνία του Αγίου Στεφάνου και τη Συμφωνία του Βερολίνου το 1878, τι έγινε με τη Συμφωνία των Σεβρών και με τη Συμφωνία της Λωζάννης το 1923 ακόμα και με τη Συμφωνία Ζυρίχη - Λονδίνο το 1960. 

πηγή 

Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ για τα S-400 

Η Τουρκία πίστευε ότι θα μπορέσει να παίξει σε δύο ταμπλώ χωρίς να ζήσει αρνητικές επιπτώσεις. Έκανε όμως ένα τεράστιο λάθος γιατί εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πουν τίποτα επειδή υπάρχει το θέμα με τα F-35 και την παραγωγή τους. Βέβαια δεν ενοχλήθηκαν καν από το νατοϊκό πλαίσιο που απαγορεύει βέβαια τέτοιου τύπου αγορές. Τώρα όμως οι ΗΠΑ όχι μόνο δήλωσαν επίσημα ότι θεωρούν την τουρκική κίνηση απαράδεκτη αλλά μιλούν πλέον ανοιχτά για κυρώσεις εις βάρος της. Ήδη το πάγωμα της αποστολής και της παράδοσης των F-35 είναι ένα γεγονός. 

Όμως τώρα οι ΗΠΑ μιλούν ακόμα και για επανεξέταση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα βιομηχανικής παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών και αυτό σημαίνει ένα πρακτικό και οικονομικό κόστος. Με άλλα λόγια, η Τουρκία δεν πρέπει μόνο να επιλέξει τι θέλει να κάνει με τα S-400 και τα F-35, αλλά θα πρέπει να βάλει στη ζυγαριά και το θέμα της συμμετοχής της σε αυτό το στρατιωτικό πρόγραμμα και αυτό σημαίνει ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας σε ένα χρονικό διάστημα όπου η οικονομία της χώρας είναι χάλια. Έτσι οι ΗΠΑ ασκούν μια πίεση που δεν είναι πια μόνο διπλωματική. Και κανένας στην Ελλάδα δεν θα ήθελε την ίδια. 

πηγή 

Τα προβλήματα του Προσυμφώνου

Τα προβλήματα του Προσυμφώνου εμφανίζονται και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι βέβαια στα ίδια σημεία. Το αληθινό πρόβλημα από τη Σκοπιανή πλευρά είναι το θέμα του ονόματος, αφού δεν θέλουν επί της ουσίας να προσθέσουν το Βόρεια μπροστά από τη λέξη Μακεδονία. Διότι στα άλλα σημεία έχουν μόνο κέρδος. Ακόμα και για τον διαχωρισμό που προβλέπει το έβδομο άρθρο, για το οποίο είναι περήφανη η κυβέρνηση της Ελλάδας, είναι γελοίο γιατί οι Σκοπιανοί το ξέρουν ήδη και έδωσαν αυτό που δεν είχαν ήδη. Από την πλευρά της Ελλάδας τα προβλήματα είναι βέβαια πολλά και θεμελιακά, γι’ αυτό το Προσύμφωνο είναι απλώς απαράδεκτο. 

Όμως υπάρχει κι ένας κοινός πυρήνας διαφωνίας. Είναι ότι και οι δύο λαοί έχουν υποστεί αυτή τη συμφωνία λόγω ενός ιδεολογικού κοινού υπόβαθρου, και αυτό είναι ο σταλινισμός. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι σταλινικό και δημιουργήθηκε από τέσσερα άτομα, δύο και δύο, που έχουν τα ίδια πιστεύω, παρόλο που δεν πιστεύουν. Έτσι αν βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό το πλαίσιο, καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν προσπάθησε να σεβαστεί τα Έθνη, διότι πολύ απλά κανείς από αυτούς δεν πιστεύει στην έννοια του Έθνους, και γι’ αυτό μιλούν για πολίτες που είναι απλώς κάτοικοι στην ιδεολογία τους.  

πηγή 

Υπουργός αδειάζει την κυβέρνησή του

Άργησε να το κάνει αλλά σημασία έχει ότι το έκανε, αφού αναγνώρισε ο Υπουργός Οικονομικών ότι η κυβέρνηση έκανε δύο λάθη το 2015. Τα οποία όμως έχουν ακόμα και τώρα επιπτώσεις. Το πρώτο όπως ομολόγησε ο ίδιος στο Παρίσι είναι ότι η κυβέρνηση πίστευε ότι το μέγεθος του χρέους της χώρας θα αποτελούσε διαπραγματευτικό όπλο για να συμβιβαστούν οι Ευρωπαίοι. Επίσης αποδέχτηκε ότι οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Κατά συνέπεια δεν υπήρχε απειλή όπως το λέγαμε εδώ και χρόνια. 

Το δεύτερο λάθος ήταν ότι μπορούσε η κυβέρνηση να καταπολεμήσει και γρήγορα μάλιστα τη φοροδιαφυγή. Ομολόγησε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να διαγραφεί το χρέος και ότι ηττήθηκε. Επίσης είπε ότι η Ευρώπη θα επανέλθει στο θέμα του χρέους. Αυτό έχει ενδιαφέρον γιατί μετά από όλους αυτούς τους συμβιβασμούς, τους έντιμους συμβιβασμούς και βέβαια τις κωλοτούμπες, παρόλο που η κυβέρνηση ήθελε να πιστέψουμε ότι τα κανόνισε όλα, ανακαλύπτουμε ότι βέβαια το θέμα δεν έχει τελειώσει ακόμα και το έτος των εκλογών, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά τα λάθη. Έτσι όσοι πίστεψαν τα λεγόμενα της κυβέρνησης δεν κατάλαβαν ότι τα είπε μόνο λόγω προεκλογικής περιόδου κι όχι βέβαια επειδή ήταν η αλήθεια.  

πηγή 

Για τον Εμμανουήλ, ρε γαμώτο!

Η αποβολή ενός στρατιώτη επειδή δήθεν δεν λειτούργησε με τους κανονισμούς ασφάλειας είναι απλώς ένα ακόμα πρόσχημα. Διότι η πραγματικότητα είναι ότι τιμωρήθηκε επειδή είπε το Μακεδονία Ξακουστή την ώρα του άλματός του στη Θεσσαλία. Δεν κατηγορήθηκε άμεσα για αυτόν τον λόγο βέβαια, διότι τώρα έμαθε η ηγεσία ότι δεν είναι ακόμα σε ισχύ το Προσύμφωνο των Πρεσπών και φοβήθηκε να μην υπάρχουν άμεσες αντιδράσεις. Αλλά και πάλι αυτό που έκανε είναι απαράδεκτο και πάλι θα υποστεί κόστος, διότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά αυτούς που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα. 

Έτσι ο Εμμανουήλ είναι πλέον δικός μας άνθρωπος διότι πολύ απλά ανήκει στον Ελληνισμό που αντιστέκεται. Δεν θα δεχτούμε καμία δικαιολογία από την ηγεσία και θα συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό του μέχρι ν’ απελευθερωθούμε από το καθεστώς του παραλόγου. Έτσι δεν είναι μόνος ούτε απομονωμένος, διότι δεν αφήνουμε κανένα πίσω. Ο αγώνας της απελευθέρωσης συνεχίζεται έως την επίτευξη του στόχου για να πούμε επιτέλους ελεύθερα το Μακεδονία Ξακουστή χωρίς να υποστούμε το παράλογο.  

πηγή 

Παράξενες ενεργειακές κινήσεις στην Ελλάδα

Μπορεί το θέμα του θαλάσσιου οικοπέδου 10 να κλείνει επιτέλους ενώ ο διαγωνισμός άρχισε το 2014, και τα Ελληνικά Πετρέλαια να αρχίσουν τις έρευνες. Μπορεί η θαλάσσια περιοχή Ιόνιο να έχει τώρα όλα τα στοιχεία για ν' αρχίσουν τις έρευνες η Repsol και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Αλλά πρέπει να κυρωθούν οι συμβάσεις από τη Βουλή των Ελλήνων. Το πιο σημαντικό όμως είναι η καθυστέρηση που βλέπουμε για τις δύο θαλάσσιες περιοχές με τα ονόματα Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης που βρίσκονται Νότια της Πελοποννήσου και Νότια της Κρήτης, όπου είναι υποψήφια η κοινοπραξία ExxonMobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια. Διότι στον διαγωνισμό που άρχισε το 2017 κι ενώ ήταν αίτημα των εταιρειών, πράγμα που αποδεικνύει το γνήσιο ενδιαφέρον τους, αυτή η υπόθεση είχε προχωρήσει πιο γρήγορα στην αρχή. Και τώρα που η ExxonMobil ανακάλυψε το κοίτασμα Γλαύκος στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 στην ΑΟΖ της Κύπρου, είναι ακόμα πιο παράξενη η καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί και μάλλον σχετίζεται με ειδικές και κομματικές σχέσεις στην Κρήτη. Αυτό όμως είναι απαράδεκτο διότι μιλούμε για το μέλλον όλης της Ελλάδας. Έτσι δεν μπορούν τοπικά στοιχεία με ιδεολογικά θέματα να καθυστερούν την όλη διαδικασία, ενώ χρειαζόμαστε ανάπτυξη για την πατρίδα μας. 

πηγή 

Η διαδικασία ακύρωσης του Προσυμφώνου

Η διαδικασία ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών είναι εφικτή και έχει πολιτικό χαρακτήρα. Το Προσύμφωνο έχει πολλά νομικά και δομικά προβλήματα πάνω στα οποία μπορεί να πατήσει η πολιτική βούληση, η οποία μπορεί να εκφραστεί τόσο άμεσα από τη Βουλή των Ελλήνων όσο έμμεσα μέσω δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού. Διότι η νυν κυβέρνηση μειοψηφίας δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και πρέπει η επόμενη Βουλή να εκφραστεί ελεύθερα και μάλιστα τώρα που δεν έχει ολοκληρωθεί καν η όλη διαδικασία σε νατοϊκό πλαίσιο, επειδή πρέπει να περιμένουμε την απόφαση όλων των κρατών μελών της υπερδομής. Πρέπει λοιπόν οι 29 χώρες να το περάσουν από το κοινοβούλιό τους. Μάλιστα αν μια από αυτές βάλει βέτο για οποιοδήποτε λόγο τότε λόγω του Άρθρου 2 του Προσυμφώνου, δεν ενεργοποιείται η συνταγματική αλλαγή των Σκοπίων και κατά συνέπεια ακυρώνεται το όλο Προσύμφωνο. 

Είναι λοιπόν καλό να το ξέρουν όλα τα κόμματα που καταψήφισαν το Προσύμφωνο για να λειτουργήσουν ανάλογα, διότι ο στόχος του Ελληνισμού είναι η ακύρωση του Προσυμφώνου κι όχι μόνο η αρνητική άποψη περί αυτού. Η διαδικασία ακύρωσης έχει νόημα και το αποτέλεσμά της θα έχει επιπτώσεις και για το ΝΑΤΟ, αφού τα Σκόπια θα μπορούν να ενταχθούν μόνο με το όνομα FYROM κι όχι με κάποιο άλλο.  

πηγή 

Το Άρθρο 2 του Προσυμφώνου ως boomerang για την κυβέρνηση

Επειδή η κυβέρνηση ήθελε να εξασφαλίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ πριν κάνουν τις τροπολογίες του Συντάγματός τους, έβαλε το Άρθρο 2 μέσα στο Προσύμφωνο ως ασφαλιστική δικλείδα. Με αυτόν τον τρόπο ενσωμάτωσε μέσα σε μία διμερή σχέση, ολόκληρη νατοϊκή υπερδομή με 29 κράτη μέλη που πρέπει να συμφωνήσουν για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να ενεργοποιηθεί το Προσύμφωνο και να γίνει Συμφωνία. Όμως αυτό το Άρθρο 2 σημαίνει ότι το Προσύμφωνο δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ και γι’ αυτόν τον λόγο περιμένουν όλοι τις 29 αποδοχές. Βλέπουμε επιπλέον ότι οι πρώτες χώρες που το έκαναν εκτός από την Ελλάδα είναι οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Δηλαδή καμιά από τις υποτίθεται χώρες που έχουν ασκήσει πιέσεις. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο αγώνας όχι μόνο έχει νόημα για την ακύρωση αλλά ότι επί της ουσίας θα βασιστεί και πάνω στο Άρθρο 2 που έρχεται ως boomerang πάνω στην κυβέρνηση διότι δεν είχε υπολογίσει την αντίσταση του ελληνικού λαού κι ότι αυτός δεν θα ξεχνούσε το έγκλημα που έχει διαπράξει ενάντια του Ελληνισμού. Αλλά το χειρότερο γι’ αυτήν είναι ότι πλέον περνά στην αντεπίθεση και ετοιμάζεται για την Ακύρωση του Προσυμφώνου επειδή το αξίζει.

πηγή 

Η προστασία της Μακεδονίας

Όσο και να θέλει να πείσει το κοινό της η κυβέρνηση, η προστασία της Μακεδονίας δεν γίνεται βέβαια από ακραία στοιχεία αλλά από απλούς πολίτες που είναι πατριώτες και δεν θέλουν να ξεχάσουν τις θυσίες των προγόνων τους, τόσο για την ιστορία της Μακεδονίας, όσο και για την απελευθέρωσή της. Αντιθέτως θα ήταν καλό να αναρωτηθούμε γιατί ο κομματικός μηχανισμός της κυβέρνησης και ειδικά ο σκληρός πυρήνας της είναι τόσο ενάντια στη Μακεδονία και γενικότερα στον Ελληνισμό. Διότι η εξήγηση είναι απλή, όταν βρίσκουμε στελέχη που πιστεύουν ακόμα στον Στάλιν ενώ ήταν γενοκτόνος, που τιμούν τον Κάστρο ενώ ήταν ένας δικτάτορας, που υποστηρίζουν τον Μαδούρο ενώ καταπατά τον ίδιο τον λαό του είναι λογικό να θεωρούν όλους τους άλλους ακραίους. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι ακραίοι είναι οι ίδιοι, διότι πολύ απλά ακολουθούν μία νέα μορφή σταλινισμού ενώ αυτή έχει καταρρεύσει όπου έχει εμφανιστεί στον κόσμο. Άλλωστε το Προσύμφωνο είναι περισσότερο ενάντια στον Ελληνισμό και μόνο, κατά συνέπεια λειτουργεί θετικά για τα Σκόπια. Οι υποστηρικτές του Προσυμφώνου δεν πιστεύουν ούτε στην έννοια του Έθνους, ούτε σε αυτή της ιστορίας. Εξετάζουν τα πάντα και με τρόπο αποκλειστικό μέσω της ιδεολογίας και θέλουν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα σε αυτή, αλλά μάταια, διότι υπάρχει και ο Ελληνισμός.  

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης: 

Ν. Λυγερός - Κάστρο Αντιμάχειας. Κως, 17/03/2019 ΕΔΩ 
Video - Ν. Λυγερός - Κάστρο Αντιμάχειας. Κως, 17/03/2019 ΕΔΩ
Ν. Λυγερός: Ο Διαχρονικός Απελευθερωτικός Αγώνας του Ελληνισμού, Πνευματική Εστία Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου. Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, Μέρος Ι ΕΔΩ
Μέρος ΙΙ ΕΔΩ

 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.