24 Μαρτίου 2019

Ο Ν. Λυγερός για την εθνική επέτειο, την κυβέρνηση, τον ιστορικό υλισμό και την στρατηγική.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Στρατηγική, μαθηματικά και εφαρμογές

Ο συνδυασμός της στρατηγικής με τα μαθηματικά είναι σπάνιος αλλά αποτελεσματικός. Τόσο η στρατηγική όσο και τα μαθηματικά, ενώ φαίνονται ότι ανήκουν στις επιστήμες, είναι τέχνες σύνθεσης. Αποτελούν γέφυρες του χρόνου και δημιουργούν το μέλλον. Μπορούν από μόνες ως χρονικές τέχνες να έχουν εφαρμογές σε κάθε δραστηριότητα που θέλει να διαχειριστεί την πραγματικότητα με νοημοσύνη, μάλιστα για αυτό το λόγο αυτός ο συνδυασμός οδηγεί στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι ικανή να λειτουργεί όχι μόνο σε στρατηγικά παίγνια όπως το Σκάκι, το Go και το Shogi, αλλά έχει και εφαρμογές σε τομείς όπως η φυσική, η χημεία και η βιολογία λόγω της πολυπλοκότητας των δομών και των υποδομών. 

Η στρατηγική και τα μαθηματικά είναι βέβαια και το υπόβαθρο των υπερδομών, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν καταλυτικό ρόλο στο μέλλον. Ένας άλλος τομέας όπου λειτουργούν μαζί η στρατηγική και τα μαθηματικά είναι ο συνδυασμός της οικονομίας με την πολιτική. Έχουμε λοιπόν δύο μεγάλα μεγέθη εφαρμογών αυτών των τεχνών: το μη ανθρώπινο και το ανθρώπινο. Και στα δυο κάθε φορά που η νοημοσύνη απαιτείται λόγω πολυπλοκότητας των προκλήσεων. 

πηγή 

Οι ανιστόρητοι υπουργοί

Αν οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν ιδέα από γεωγραφία είναι γιατί αυτή σε μια διαχρονική χώρα, την έχει πλάσει η ιστορία. Εξετάζουν τη σκακιέρα δίχως να παίζουν σκάκι κι έχουν την εντύπωση ότι επειδή περιγράφουν τα τετράγωνα και τα χρώματά τους που αλλάζουν εναλλάξ, ότι λένε κάτι το ουσιαστικό. Οι ίδιοι που προώθησαν φανατικά ένα Προσύμφωνο δεν έχουν καμία γνώση για τις προηγούμενες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει την πατρίδα μας. Και φαίνεται ότι η Συνθήκη Παρισίων του 1947 τους είναι ιδιαίτερη άγνωστη. Έτσι κάνουν συστηματικά λάθη σαν να ήταν και αυτοί Τούρκοι και την μπερδεύουν με τον συνδυασμό της Συνθήκης Λωζάννης και της Συνθήκης Σεβρών του 1923 και 1920. Όμως το Καστελλόριζο υπάγεται στη Συνθήκη Παρισίων, η οποία υπερισχύει των άλλων. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να εκτίθενται, αφού όλα τα στοιχεία είναι επίσημα. 

Έτσι δεν είναι επειδή κάνουν τις ίδιες δηλώσεις με τους Τούρκους που έχουν δίκιο για τα νησιά μας. Το θέμα είναι γιατί τους αφήνουμε να κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις χωρίς εμπόδια. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια κυβέρνηση που θαυμάζει την άγνοια της και υπερασπίζεται τις θέσεις της με τα λεγόμενα του εχθρού μας. Με άλλα λόγια συμπεριφέρονται ως ραγιάδες όχι από κάποια πίεση αλλά λόγω άγνοιας και με αυτή θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία, αλλά για ποιο λόγο αφού όλα τους είναι άγνωστα στη στρατηγική. 

πηγή 

Δεν θ' αφήσουμε τίποτα στην κυβέρνηση

Έτσι όπως έφτασαν τα πράγματα με αυτόν τον ιδεολογικό ραγιαδισμό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα μέτωπα, πρέπει να πούμε στην κυβέρνηση ότι δεν θα της αφήσουμε απολύτως τίποτα κι ας επανέλθει στο κόμμα της ακραίας μειοψηφίας που ήταν. Δεν πρόκειται να της χαρίσουμε τη Μακεδονία, το Αιγαίο, την Κύπρο και την ΑΟΖ μόνο και μόνο επειδή μερικοί ήθελαν να κάνουν μία δοκιμή λόγω της άγνοιας που είχαν για το τι είναι ένα σταλινικό κόμμα που δεν πιστεύει καν στην ύπαρξη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ ζούμε τώρα τα εκατό χρόνια ενάντια στη λήθη, μόνο που για αυτό το κόμμα το μόνο που έχει σημασία είναι να καταπατά όλους όσους διαφωνούν μαζί του, διότι οι ίδιες οι ρίζες είναι σταλινικές. Με δόλιο τρόπο εκμεταλλεύτηκε ψηφοφόρους που δεν είχαν ιδέα για το υπόβαθρό του και πόσο σαθρό είναι σε επίπεδο δημοκρατίας. Το κόμμα θέλει να εκδικηθεί για το παρελθόν που δεν γράφτηκε, όπως θα το ήθελε και γι’ αυτό θέλει να σκοτώσει ακόμα και την ιστορία, διότι αντιλήφθηκε ότι δεν πέθανε, όπως θα λεγε ένας θεωρητικός, γιατί δεν ήθελε να αντιμετωπίσει το Έθνος. 

πηγή 

Ανεπιθύμητος βουλευτής στην Αυστραλία

Το γεγονός ότι ένας ανεπιθύμητος βουλευτής θα εκπροσωπήσει το ελληνικό κοινοβούλιο στον εορτασμό της εθνικής επετείου που θα γίνει στην Αυστραλία, είναι χαρακτηριστικό ενός σταλινικού κόμματος που αδιαφορεί για τον ελληνικό λαό. Επίσης όταν αυτός εξηγεί ότι πιστεύει ότι το προσύμφωνο είναι “η μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα”, γίνεται κατανοητό πόσο καθυστερημένη είναι η προσέγγισή του αφού θεωρεί ότι τα Σκόπια αποτελούν ένα κράτος αναφοράς για το θέμα της διπλωματίας. 

Βέβαια η ειδικότητα του δημοσιογράφου δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτόν τον τομέα και ακόμα λιγότερο στη στρατηγική. Το θέμα είναι ότι αυτή η άγνοια, θεωρείται ότι αποτελεί μια δικαιολογία για την εμφάνιση ενός ανεπιθύμητου βουλευτή. Πάντως δεν τόλμησε να παρευρεθεί στη Νέα Υόρκη όταν εκεί η ομογένεια ξεκαθάρισε με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν ήθελαν κανένα πολιτικό στην παρέλαση. Οι δυσκολίες της ομογένειας της Αυστραλίας φαίνονται με αυτό το γεγονός, ενώ ξέρει ακριβώς ποιος είναι αυτός, δεν θέλησε να περάσει στο επόμενο στάδιο που είναι το πρέπον. 

πηγή 

Η απλοϊκότητα του ιστορικού υλισμού

Ο ιστορικός υλισμός απλοποιεί κατά βούληση τόσο την ιστορία και μεγιστοποιεί με ακραίο τρόπο την δράση της οικονομίας. Με αυτήν την προσέγγιση προσπαθούν οι φανατικοί του ιστορικού υλισμού να του δώσουν ένα προφητικό χαρακτήρα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πια κανένα στοιχείο επιστημονικό και δεν περνά βέβαια τα κριτήρια της διαψευσιμότητας του K. Popper. Άλλη μια απλοϊκή προσέγγιση αφορά στις τάξεις που θα επιτρέψει παρερμηνείες. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ότι η ανάλυση είναι τεχνητή και έχει στόχο να αυτοπροφητεύσει την πορεία της για να δικαιολογήσει τις πράξεις της πέρα από το κλασικό σχήμα της θέσης, αντίθεσης και σύνθεσης. Θέλει μόνο να οδηγήσει σε μία νέα κοινωνία που επανενώνεται αφού έχει περάσει από σκληρές αντιπαραθέσεις. 

Όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι είναι ένας τρόπος να δικαιωθούν και οι πιο απαράδεκτες πράξεις που οδήγησαν ακόμα και σε γενοκτονίες. Έτσι η απλοϊκότητα μίας θεωρίας μετατράπηκε σε καταλυτικό στοιχείο για την κατασκευή εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας με το πρόσχημα της δημιουργίας μιας τεχνητής κοινωνίας. 

πηγή 

Άξιοι οι Ελληνοαυστραλοί

Οι Ελληνοαυστραλοί αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την αντίσταση που προέβαλαν στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος νόμιζε ότι με το έτσι θέλω θα περνούσε καλά στην Εθνική επέτειο στη Μελβούρνη. Οι Ελληνοαυστραλοί επειδή είδαν ότι δεν ντράπηκε να παραβρεθεί στην Εθνική εκδήλωση τον αποδοκίμασαν σε βαθμό που δεν έγινε κατανοητή η ομιλία του και στη συνέχεια οι σωματοφύλακες του αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν. Αυτό του άξιζε και αυτό πήρε. Και θα αποτελεί ένα ωραίο παράδειγμα για όσους θέλουν να επιβληθούν στον ελληνικό λαό, ενώ ντρόπιασαν τον Ελληνισμό με το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών. 

Δεν μπορεί πια η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την οργή του ελληνικού λαού που έχει σιχαθεί τους εκπροσώπους της, όπου και να πηγαίνουν στον πλανήτη. Η Μελβούρνη έδειξε την αξιοπρέπεια των Ελληνοαυστραλών. Διότι σεβάστηκαν την όλη εκδήλωση που είναι πολύ τιμητική επειδή γίνεται στο Μνημείο των πεσόντων και αποδοκίμασαν μόνο τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, έτσι διαχώρισαν το κομματικό από το εθνικό, διότι δεν ξέχασαν το έγκλημα της κυβέρνησης κατά της Μακεδονίας. 

πηγή 

Η 25η Μαρτίου ως αντίσταση στη βαρβαρότητα

Με το χειροπιαστό τους παράδειγμα οι Ελληνοαυστραλοί έδειξαν ότι η 25η Μαρτίου είναι μία μορφή αντίστασης στη βαρβαρότητα. Διότι τώρα βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό που απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό. Κι αυτό επειδή στην κυβέρνηση υπάρχει ραγιαδισμός, που εκφράζεται χωρίς ντροπή κάνοντας χρήση των θεωριών της Τουρκίας. Η ίδια η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει απελευθερωθεί από την τουρκική επιρροή. Αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί η ίδια τόσο ενάντια στον Ελληνισμό από μόνη της λόγω ιδεολογίας και ιδεοληψίας και η συνέπεια είναι ότι ενώνεται με τις τουρκικές θέσεις. 

Έτσι έχουμε μία ιδεολογική προσέγγιση που οδηγείται φυσιολογικά προς τον ραγιαδισμό. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση κατέληξε να υπογράψει το Προσύμφωνο των Πρεσπών, όχι για να βοηθήσει τα Σκόπια, αλλά για να υποσκάψει τον Ελληνισμό που μισεί θεμελιακά. Από τις αρχές της ιδεολογίας της ο Ελληνισμός αποτελεί έναν εχθρό. Όμως αυτός αντιστέκεται, διότι είναι της ελευθερίας. Αυτό έδειξαν με τόλμη οι Ελληνοαυστραλοί στην Εθνική Επέτειο στη Μελβούρνη. 

πηγή 

Η ευρωπαϊκή αναμέτρηση

Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μία μεγάλη ήττα στις βουλευτικές εκλογές, προσπαθεί να σώσει την κατάσταση στις ευρωεκλογές θεωρώντας ότι θα υπάρχει η κλασική αποχή. Δεν έχει υπολογίσει όμως την αγανάκτηση και την οργή του ελληνικού λαού που δεν θέλει κανένα συμβιβασμό λόγω της υπογραφής του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Διότι ξέρει πολύ καλά ότι θα χρειαστούμε και στην Ευρωβουλή ανθρώπους που θα αντισταθούν στα κόλπα των Σκοπίων. 

Έτσι κάθε υποψήφιος της κυβέρνησης θεωρείται πια εχθρός των ελληνικών θέσεων και ξέρει ο ελληνικός λαός ότι θα πρέπει να συμμετέχει μαζικά για να διώξει από την εξουσία άτομα που μισούν τον Ελληνισμό. Διότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να φύγουν από μόνοι τους διότι τους αρέσει η καρέκλα κατά συνέπεια πρέπει να τους διώξουμε με τρόπο συνειδητό. Η ευρωπαϊκή αναμέτρηση δεν θα είναι μόνο συμβολική αλλά και πρακτική. Στην κατάσταση που βρισκόμαστε πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, διότι η κάθε μία θα είναι χρήσιμη για την αναδίπλωση του Ελληνισμού και για την αντεπίθεση ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών που πρέπει να ακυρωθεί. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης

Ν. Λυγερός - Απόρριψη Σχεδίου και Ακύρωση Προσυμφώνου. Μακεδονικός Σύνδεσμος, Αμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου, οδός Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου γωνία. Λάρισα, 15/03/2019 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.