12 Φεβρουαρίου 2019

Το Λονδίνο ενάντια στο Brexit και Ενάντια στην ηττοπάθεια

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Το Λονδίνο ενάντια στο Brexit

Το ίδιο το Λονδίνο, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ενάντια στο Brexit και παλεύει για να μην περάσει αυτή η απαράδεκτη πράξη όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι βλέπουν και το σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί όχι μόνο για την Ιρλανδία και τα σύνορα, αλλά επίσης για τη Σκωτία και το Γιβραλτάρ. Έτσι η City έχει πραγματικά μια ευρωπαϊκή άποψη για αυτά τα δεδομένα και θεωρεί ένοχους όλους αυτούς που κορόιδεψαν τον βρετανικό λαό με το θέμα του Brexit.

Όσο για την κυβέρνηση, η αθλιότητα της σπάει κόκαλα και αποδεικνύει ότι και σε μια χώρα σαν το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να υπάρχει μια αναποτελεσματική πολιτική που έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό της, γιατί για άλλο λόγο πήρε την εξουσία και για άλλο την κρατά με τόσο αντιδημοκρατικό τρόπο. Έτσι το Λονδίνο μοιάζει με μια πόλη που περιμένει τα πάντα ακόμα και να απελευθερωθεί από τον ζυγό του Brexit, διότι τίποτα δεν προχωρά και δεν υπάρχει καμιά σοβαρή εναλλακτική λύση για να φανεί φως στο τούνελ. Το σενάριο της απόρριψης του Brexit ισχυροποιείται όλο και περισσότερο, διότι όλα τα άλλα έχουν καταρρεύσει τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

πηγή

Ενάντια στην ηττοπάθεια

Ό,τι και να πετυχαίνει ο Ελληνισμός, πάντα υπάρχουν κάτοικοι της Ελλάδας και της Κύπρου που θα μας εξηγήσουν ότι όλα αυτά είναι προσωρινά κι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Βέβαια όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα λένε ακριβώς το αντίθετο και δεν συνειδητοποιούν πόσο αντιφατικοί είναι στις σκέψεις τους. Το θέμα της ΑΟΖ προχωρά θεαματικά στην Κύπρο, αλλά και πάλι έχουμε άτομα που χαίρονται ν’ ανακοινώνουν αρνητικά αποτελέσματα. Αλλά αυτά δεν είναι μόνο της ηττοπάθειας, αλλά και του ραγιαδισμού και το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα. 

Ακόμα δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντική ήταν η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, διότι μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε και τις τουρκικές παγίδες και τα αγγλικά εμπόδια, κι αν τώρα διαχειριζόμαστε τόσο αποτελεσματικά το θέμα της αξιοποίησης της κυπριακής ΑΟΖ χωρίς να της λείπει κανένα κομμάτι λόγω λανθασμένης στρατηγικής, είναι επειδή υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν ότι ένα μικρό νησί μπορεί να έχει υψηλή στρατηγική. Αλλά αυτό δεν έχει περάσει ακόμα στην Ελλάδα. Βέβαια υπάρχει και το πρόβλημα της κυβέρνησης που πρέπει επιτέλους να φύγει για ν’ αρχίσει ο Ελληνισμός να ανακάμπτει, αλλά αυτό είναι θέμα Χρόνου ενώ οι συμμαχίες στο πλαίσιο της ΑΟΖ είναι ισχυρές, ανθεκτικές και διαχρονικές.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης

Ν. Λυγερός: A' Μέρος-ΑΟΖ Ελλάδας kai Κύπρου και Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Lecture Theatre B304, Basement, Cruciform Building, WC1E 6BT, London, United Kingdom, 10/02/2019 ΕΔΩ
Β΄Μέρος ΕΔΩ 



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ :
ΒΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΝΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙ..???

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δυστυχως αν και ειναι ενας εξαιρετικος γεωστρατηγικος αναλυτης ο κ Λυγερός και μεγαλος αγωνιστης για την Μακεδονια μας και την ΑΟΖ Ελλάδας και Κυπρου, εντουτοις ειναι φανατικος υποστηρικτης της Ευρωπ. Ενωσης.... καθοτι σπουδαγμενος στο εξωτερικο.
Δεν γινεται να ειμαστε σε ολα ολοι συμφωνοι....

(Εγω προσωπικα ειμαι θανασιμος εχθρός της φασιστικης ΕΕ ομως η δημοκρατικες μου αρχες δεν μου επιτρεπουν να λογοκρινω κανεναν αρθρογραφο μας που ειναι υπεύθυνος για τα γραφομενα του και τα υπογραφει άλλωστε με το όνομα του)

Οσο για το ΒΡΕΧΙΤ ειμαι αναφανδον υπερ του βρετανικου λαου που ψηφισε κοντρα στην ΕΕ...
Αλλωστε αν δεν υπηρχαν εκατομμυρια βρετανοποιημενοι αλλοδαποι στην Μ Βρετανια και ειδικα στο πολυπολιτισμικο Λονδινο (που εχει μουσουλμανο δημαρχο!!!!) και δεν ειχε γινει τοσο μεγαλη προπαγανδα κατατρομακρατησης του βρετανικου λαου απο ολοκληρη την Νεα Ταξη, το ΒΡΕΧΙΤ στο δημοψηφισμα θα επαιρνε 80% αναμεσα στους Βρετανους... και δεν θα υπηρχε θεμα ντερμπυ...
Αυτο ειναι κατι βεβαιο...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.