Τελευταίες αναρτήσεις

7 Φεβρουαρίου 2019

Τρία παιδάκια έγραψαν έκθεση για την Μακεδονία.

1/2/2019 

Ο δάσκαλος έγραψε το θέμα «Μακεδονία» στον πίνακα βορειοελλαδίτικου Δημοτικού Σχολείου και χωρίς να δώσει καμία άλλη εξήγηση παρά τις επίμονες ερωτήσεις και εξηγήσεις που ζητούσαν οι μαθητές του, παρέμεινε «σφίγγα» και δεν τους είπε απολύτως τίποτα, αφήνοντάς τους επί 30 λεπτά να αναπτύξουν ελεύθερα τη σκέψη τους. Τα παιδιά, ούτε 12 ετών. 11 και κάτι. Παρατίθενται τρία κείμενά τους διατηρώντας την ορθογραφία των συντακτών τους. Ουδέν άλλο σχόλιον. Για την αντιγραφή, Α.Κ.Σ.

«1. (αγόρι, μέτριος μαθητής)

Η Μακεδονία μας, αυτή που η έλληνες άνθρωποι που στη πραγματικότητα δεν είναι έλληνες, δεν ενδιαφέρονται ούτε 1% για τη Μακεδονία τη ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα.
Όχι αδέρφια δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν την Μακεδονία μας. Πρέπει να πολεμήσουμε για αυτή και όχι να καθόμαστε να περιμένουμε να μας την πάρουν.
Το θέμα είναι γιατί κάποιοι έλληνες που δεν θεωρούνται πια έλληνες γιατί αλλιώς δεν θα πουλούσαν την υπέροχη Μακεδονία μας.
Αδέλφια μου πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, δεν γίνεται να τους αφήσουμε να κάνουν αυτό το πράγμα. Πρέπει να δώσουμε και το τίμιο αίμα μας για αυτήν γιατί άμα μας την πάρουν αδέλφια όλη μας η ζωή θα αλάξει προς το χειρότερο. Ευχαριστώ δε όσους παρατήσαν τις δουλειές τους και ήρθαν εδώ αλλά σκεφτήτε το κάνουμε για να μη χάσουμε την αγαπημένη μας Μακεδονία. Εγώ κι εσείς δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουμε στα χέρια μας την Μακεδονία.
Αυτά έχω να πω εγώ τουλάχιστον. Θα κάνω ότι μπορώ και εσείς φυσικά για να μη μας την πάρουν.


2. (κορίτσι, μέτρια μαθήτρια)

Η Μακεδονία βρίσκεται βόρεια στην Ελλάδα. Εκεί έγειναν πολλές μάχες για να είναι τώρα ελεύθερη. Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Πριν από πολλά χρόνια ο Μέγα Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Μακεδονία. Ο Μέγας Αλέξανδρος πολέμησε για να σώσει την Μακεδονία και να ιδρύσει πόλεις. Μετά από πολλά χρόνια οι Τούρκοι ήρθαν για να κατακτήσουν την Ελλάδα.
Οι Βούλγαροι κατέκτησαν την Μακεδονία για πολλά χρόνια. Όμως οι Μακεδόνες κατέκτησαν και πάλι την Μακεδονία.
Στην Μακεδονία, βρήκαν το κεφάλι του Μέγα Αλέξανδρου το 2014 άμα δεν κάνω λάθος. Είχαν φέρει μία επιθεορίτρια για τις ανασκαφές. Όμως κάποιοι την έδιωξαν από την Μακεδονία και δεν ξαναήρθε.
Όμως οι Σκοπιανοί λένε ότι η Μακεδονία είναι Σκοπιανή. Έγειναν πολλά σιλαλητήρια όμως δεν έγεινε τίποτα. Τώρα η Μακεδονία είναι τα Σκόπια.
Νιώθω λήπη, θυμώ και αδικία γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και όχι Σκοπιανική.


3. (κορίτσι, καλή μαθήτρια)

Η Μακεδονία είναι ένα γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Η Μακεδονία αποτελείτε από τρεις Περιφέρειες: την Ανατολική Μακεδονία, την δυτική Μακεδονία και την Κεντρική Μακεδονία. Επίσης στην Μακεδονία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη.
Ο Παύλος Μελάς, ένας πολύ σημαντικός αγωνιστής του Μακεδονικού Αγώνα, μαζί με άλλα παλικάρια πήγαν να πολεμήσουν στον πόλεμο για τη Μακεδονία. Μετά από την Μεγάλη Επανάσταση του 1821 η Μακεδονία δεν κατάφερε να απελευθερωθεί. Όσα χρόνια οι Βούλγαροι ήταν στην Μακεδονία έζφαζαν κόσμο, λεηλατούσαν σπίτια και χωράφια και έκεγαν ολόκληρα χωριά. Έτσι οι Μακεδόνες αλλά και άλλοι άνθρωποι από την Ελλάδα πήγαν να σώσουν την Μακεδονία και τα κατάφεραν.
Δυστηχώς όμως, κάποιοι Έλληνες θέλουν να διαγράψουν αυτόν τον πόλεμο από την Ιστορία δίνοντας το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο Προθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας υπόγραψε την συμφωνία των Πρεσπών (μία συμφωνία που δίνει στα Σκόπια τον Ορισμό της λέξης Μακεδονία). Οι περισσότεροι Έλληνες όμως δεν συμφωνούν με την συμφωνία και διαμαρτήρονται οργανόνοντας Συλλαλητίρια. Στα Συλλαλητίρια μαζεύεται κόσμος από όλη την Ελλάδα αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο.
Κατά την γνώμη μου η συμφωνία αυτή δεν έπρεπε να είχε υπογραφεί γιατί η Μακεδονία είναι Ελληνική. Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει ένα δημοψήφισμα για το θέμα και να αποφασήσει ο λαός και όχι οι βουλευτές τι πρέπει να γίνει.».  


Απόστολος Σαραντίδης 
ΑΒΕΡΩΦShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.